Skoči na vsebino
Nosilec zavorne ?eljusti
Napisano

Pozdravljeni.

Pri moji ?etstki (l.2008) sem opazil nenormalno tresenje pri zaviranju, zato sva s kolegom mehanikom zadevo pregledala in ugotovila,da so mi na zadnjem servisu (svinjsko dragem mimogrede..) uni?ili nosilec zavorne ?eljusti na desni sprednji strani. Pobrani so namre? navoji.

Ve kdo mogo?e, kje bi se dalo omenjeni del dobit? Za ceno novega se ?e nisem pozanimal, ker se je zadeva dogajala preko vikenda.

Hvala in lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume in plati??a
Napisano

To je dobra cena. Kaj bo? dal gor za ene gume? Pazi na tisto ravnanje (ET), ker ne gredo vsake gor. Na mojo novo ?estico ni ?la originalna lita 16 colska feltna!!! :unsure: Tako da prej poskusit feltno in distan?nik. Menda so te stvari malo druga?ne kot na prej?nji ?estici. Meni so potem dali gor AWS Maranello 7x16 ET38 in stvar odli?no izgleda, ker je zunanji rob gume sedaj pomaknjen bolj ven in avto ni videt "podhranjen". Zgleda kot allroad :bravo: V bistvu je sedaj zunanji rob gume pribli?no tam kot pri originalnih 17 colskih. Res sem pa dve uri ?akal, da so "podrejali" distan?nik, ker niso imeli pravega.

Gume bom dal Dunlop winter sport (205/60/16), sicer sem imel v planu nabavit Goodyear UG7+ vendar jih niso imeli ve?.

Glede feltn: jst sem rekel da bi imel ?im bolj?i pribli?ek originalu (ET50), ker je baje dobro, da je te?i?e (sredina) feltne nekje blizu le?aja, da le ta ne trpi preve?. Ma sej verjetno kompliciram :). Sicer se pa strinjam da zgleda avto veliko bolj?e, ?e stoji nekoliko ?ir?e.

Upam, da ne bom imel kakih problemov z monta?o teh fetn.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume in plati??a
Napisano

Jaz sem zdaj naro?il pri Furlanu po va?em nasvetu litke in sicer Platin P50 (16 col, ET50; 6,5...) za zimo so po mojem ok. Pr?lo me bo 72 eur po komadu (jeklene pridejo dobre 64 eur). Majo baje zimski lak, vendar me prav zanima kak?na je razlika v primerjavi z letnim lakom :P. Skratka, verjetno bi dobil kje ?e kak?en eur cenej?, samo se mi ne da ve? iskat, ker bom tam vzel tut gume tko da...

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume in plati??a
Napisano

Mal sem zmeden, si rekel, da imas novo mazdo al staro?

po dimenzijah gum imas staro

-ce bos kupil 16" potem kupi alu in ne jeklena platisca

-ET je 50, 5x114.3, sredinjska luknja 67.1mm

Ne ne novo imam, vsaj upam :D

Verjetno sem se res u?tel v dimenzijah. Oprema mazde je TE plus, serijsko so gor 17-tke (dimenzije pa, zdele gledam v katalogu, so zgleda 215/50 R17, moja napaka..)

Poglej tukaj, morda bo? na?el kak?en zanimiv komplet.

http://www.gumi-center.si/sl/informacija.a...informacija=481 - tale je za 680 EUR

Super varianta je tole, nikol si nisem mislu da so lahko litke cenej?e od jeklenih.

Hvala obema.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume in plati??a
Napisano

Najprej en lep pozdrav vsem foruma?em.

Naj povem, da sem ?e cca. 2 meseca lastnik nove mazde 6 sportcombi. Zaenkrat super zadovoljen...

Se je pa pred zimo pojavila dilema glede zimskih gum. Trenutno so na avtomobilu originalne gume dimenzije 215/45/17. V planu sem imel nabavit 16 colska jeklena plati??a in gume 205/55/16 (precej cenej?e gume od 17"), vendar me je spravila v dvome "informacija", da naj preverim kako je lego in ostalimi stvarmi v tem primeru pri novih ?esticah. Sicer ne vem kaj bi blo narobe, saj imajo tudi nove ?estice (mislim da CE oprema) 16-tke. Vsaj po mojem ne bi smelo biti panike..

Zanima me tudi, kak?en ET naj imajo plati??a. Razmak med vijaki naj bi bil 5x114,3, imam prav?

Sicer pa ima baje mazda trenutno akcijo: komplet 16" plati??e + 205/55/16 guma + pokrov za cca 200eur. Ve mogo?e kdo ?e za kak?no ugodnej?o varianto?

Hvala in lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.