Javlja mi kodo P405, ampak ni videti problem EGR ventila, sprva sem mislil, ker mi je kadilo zadaj in mo? je zgubljal. Ugotovili smo, da je bila po?ena cevka za dovod zraka pri motorju, zato so bili isti simptomi. Avto ima od takrat ?e 5.000 km, mo?e ne izgublja, kadi ne, vse ok, lu?ka pa ne izgine tudi ?e jo pobri?em s testerjem...
Kak?ne ideje kaj ?e lahko naredim, da se otresem lu?ke oz. kaj bi ?e lahko bilo?
popravek tudi s 2.0 tractor motorjom je bila Celo nekaj prodanih v slo
Kar se ti?e servisa,povej v katerem koncu i??e? servis? Se ti gre za uradni ?tempel ,ali samo da bo servis opravljen,na podlagi tega se da kaj pri?parat
Vsekakor se da pri?parat nekaj ?e ima? svoj materjal. Cene pa te?ko re?em za dizla verjetno redni servis od 150? naprej
Lj-okolica. Saj pravim, kot ka?e je potrebno narest velik servis... Za redne vem.
Aha OK, sem zato mislil, ker si omenil velik servis na 120.000, kjer ga je potrebno opravit, ?e ima motor jermen in 1.6 diesel ga ima. Bencinar ima namre? ketno in veliki servis pride pa? toliko kasneje.
Ok hvala, kak predlog glede serviserja in okvirna cena?
Sem vklopil iskalnik pa me nekako bega, v eni temi sem na?el podatek, da ima M3, star model, l.05, 110KW dizel velik servis na 240k? Je to res? Moj jih ima 120k, pa me zanima kaj narest?
Kak predlog sicer za kakega neuradnega serviserja?
poznam mojstra ko ti obeje zrihta... zamenja in nafila... center celja
Hvala fantje, sem ?e dobil delavnico, kjer delajo to ves ?as (bojda) po izjemni ceni v moji neposredni bli?ini. Upajmo da to res dr?i in bo vse ?timalo, bomo videli v petek.
Na klimi mi pu??a hladilnik (napaka najdena na servisu). I??em poceni in zanseljivega mojstra v okolici LJ, ki bi mi tole ?im prej zamenjal. Sem z Vrhnike, hladilnik sem ?e kupil. P.s. lokalni mojster se je ?e usral in rekel, da tega ne bo po?el ker se mu ne da zajeb..
Ali pa po?asi turbina izgublja bitko pre?ivetja. Pri meni je trajalo eno leto. To so prvi znaki... ?e avto ugasne?, ?tarta? ponovno, potem povle?e normalno?
ducky, jaz imam isti problem, pri natanko 1250 obratih, ne glede na prestavo (konec 1., za?etek 2., tudi 3. ?e gre? po jajcih), sploh kadar zelo po?asi speljem.. Nek kovinski zvok, ki ob pospe?evanju izgine. Torej, peljal na servis, so povedal da je nemogo?e, da ugotovijo kaj bi to blo, ker je verjetnost 1:100000 da odkrijejo. Evo, to je moja zgodba, mam pa M3 diesel in ja, BLAZNO ME MOT!
So?ustvujem s tabo. Sicer pa tkole. Potrdila ti najbr? res niso hoteli dajat ravno iz tega naslova, ker ?e ti:
- doka?e?, da je bil avto ve? kot 45 dni na servisu in je pri tem ?lo za t.i. "stvarno napako" so dol?ni:
a) vrniti denar
zamenjati izdelek z cenovno primerljivim novim izdelkom
Predlagam, da jih pritisne?, da ti pod nujno izdajo potrdila za ?as, ko je bil avto na servisu. Konec koncu je ?lo za eno in isto napako. Ne se pustit. To je vse. Ves material je potem na koncu pomemben, ko se gre zares.
Sej se ne bi kregal, ker ?e v vsakem papirju iz uradnega servisa, kar sem gledal tule na forumu so ra?unali 2.4 ure. Tolk da veste, pa uporabte funkcijo search, vpi?te servis pa je ?e nekaj ljudi pripopalo gor v pdfju svoje servisne ra?une. To je pa? neka postavka od 100 eur za delo in to je to. Kolk ?asa pa pacajo avto pa ne vem in me niti ne zanima. Dokler imam MES, redno servisiran avto, bo tako. In drago bo, in bla bla. Tko kot ?e bi si kupil Bentleya, potem bi pa na olju ?paral. Pa dejte si ?e enkrat razdelat, ?e kupi? avto, ga ho?e? po?teno vzdr?evat bo? pa? pla?eval. Tko je.
Odgovor traktorista, ki si lasti traktor od 110 km, l. 2005. Za mano je pred tednom dni 4. servis, stanje km pa 65.000. Ker je bil bolj malo vo?en, servisi pa kljub temu delani vsako leto. Torej, zadnji ?etrti servis me je ko?tal reci in pi?i 380 eur. Sicer je v tem znesku tudi metlica za brisalce ter teko?ina, kar je naneslo mislim da cca 50 eur. 3. servis pred enim letom je ko?tal 300 eur. Sicer pa so mi menjali olje, 2.4 ur dela, vse filtre in to je to. Servis pa Gama.
A misli? med originalnimi? Hja ponavadi cena. Originali so hitro tudi 500? kar je men mal predrago. ?e misli? pa kitajce je pa tko - kot pri vseh zadevah. Lahko kupi? kitajce za tretjino cene a ni nujno da bodo dolgo delali. ?e kupi? pa SPAL, dobi? pa res dobre senzorje. Malo pobrskaj po drugih forumih - naj bi bili najbolj?i aftermarket senzorji. Jaz jih ne prodajam in od tega nimam ni?, sem se pa nategnil z kar nekaj razli?nimi firmami senzorjev in SPAL dela najbol?.
Kon?no sem si vzel ?as in odpeljal svojo mazdo na servis, zamenjat omenjeno stikalo. Pohvalil bi Gama center, zadeva zamenjana v pol ure, skupna cena pa le 32 eur z vra?unanim 6 % rabatom... (najbr? je igralo vlogo tudi to, da sem omenil, da bom avto "najbr?" servisiral pri njih )
Ok zdaj pa tkole. Prosil bi vse tiste, ki se vam je pri?igala lu?ka za ESP. Meni se je do sedaj zgodilo 2x (prevo?enih pa 5k km), in obakrat, ko sem mo?neje pospe?eval k klanec. Pri?gala se je lu?ka in ni hotel ugasnih do ponovnega v?iga motorja. Kar me je pa najbolj zmotilo je pa to, da je avto reguliral vrtljaje in me nikakor ni spustil preko 2.000 obratov, tudi ?e sem gas stiskal do konca. Je bilo pri vas isto? Ra?unalnik porabe ni zaznaval spremembe, poraba je bila dokaj nizka, ker je sem vozil avto v 4. ai 5. prestavi pri 2.o00 obratih. In obakrat se mi je to zgodilo pri vo?nji v klanec, dopu??am mo?nost, zaradi nagleda pospe?evanja, da je pri?lo do rahlega ARS efekta...
Lp in prosim za pomoć, je mo?no da je katera od na?tetih napak?
Mi ne dela lu? za vzvratno vo?njo in si re?em, spotoma pa ?e na Mazda center, da mi jo zamenjajo. In ugotovijo sevede, da je lu? ok, temve? je ?lo neko stikalo, ki naj bi se bojda nahajalo v menjalniku. Stikalo pa se nahaja na takem mestu, da je potrebno ven vzeti akumulator in ?e par stvari. Ker je zadeva vredna 20-25 eur, skupaj z delom pa kar tja do 50 eur se mi zdi zelo veliko in bi tu vpra?al, ?e se da to kje drugje dobit, je ta stvar univerzalna in ali ?e mi zna kdo sam pomagat?!?
ok okol tega je bla v soboto ko smo ?li na debato polemika ko smo mel kosilo... profesor ma novga megana in je pofuru tedn nazaj ?ebu... in kaj je blo... pofuru ga je z spredno na desni... avto pa pravil da je spredna na levi prazna tolk o tehnologiji... na renoju mu povejo da je blo nekaj kao narobe povezano in je odpravljena napaka... pol pa izjava profesorja... "se grem stavit da naslednji? bo pa pravil da mam prazno rezervo, al pa da so moji ?eni jo?ki spustil"
ja, teorija eno, praksa drugo. bistvo vsega je uporabnost, kot je ?e boss omenil. na?eloma je tudi reno najbr? gradil sistem, ki naj bi/bi moral delat. torej smo ?e vedno na bolj?em pri renoju, kakorkoli obrne?. tudi mazdaga kdaj poserje...pa? ne more bit vedno "hi tech".
- v?asih ni pomembna uporabnost, temve? dejstvo, da ima avto tehnologijo, ki je na voljo v avtomobilih tega cenovnega razreda
- glede na to, da tovrstno aplikacijo omogo?a renojev megane, ne vidim razloga, da ne bi znala hightech mazda
- in da, je zamudno, ko se pogovarjamo o avtomobilih vi?jega razreda, da gre? pregledovat katera guma ti pu??a, kaj ne bi bilo fajn da ve? katera in koliko je spustila. Aja, uporabno, in koristno!
Lahko, da ti spu??a bolj po?asi in se opazi ?ele po enem tednu. Kolikor pa je meni znano mislim, da gleda samo razmerje talkov med posameznimi kolesi in, ?e je na enem bistveno manj (mislim, da cca 0,5 bara razlike) se ti javi lu?ka.
pa kaj a imajo nove m6 tako primitiven sistem nadzora tlaka, da ne vidi? konkretno tlak v posameznih gumah, samo signal in to je to??? slabo, slabo...
Da se prit na Gami tud bistveno cenej ?ez, samo to je ?e zgodba poznanstev. Se pa tudi nekateri mehaniki hvalijo, da zrihtajo ?tempelj v servisno, ?e ste bolj na "prijateljski ravni" z njimi.
Sre?no v novem letu!
Dragi moji. ?tampiljk ni ve?. So le elektronski vnosi.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pozdravljeni!
Javlja mi kodo P405, ampak ni videti problem EGR ventila, sprva sem mislil, ker mi je kadilo zadaj in mo? je zgubljal. Ugotovili smo, da je bila po?ena cevka za dovod zraka pri motorju, zato so bili isti simptomi. Avto ima od takrat ?e 5.000 km, mo?e ne izgublja, kadi ne, vse ok, lu?ka pa ne izgine tudi ?e jo pobri?em s testerjem...
Kak?ne ideje kaj ?e lahko naredim, da se otresem lu?ke oz. kaj bi ?e lahko bilo?
Hvala
Povezava za deljenje
Deli na druge strani