Pri TIG varjenju je wolframova elektroda in za??itni plin argon.Lahko varimo brez dodajnega materiala ali z dodajanjem.Primeren je za lahke kovine in njihove zlitine.
Pri MAG(metal active gasse)pa je elektroda ?ica navita v kolutu,za??itni plin pa CO2.
Pri MIG(metal inert gasse),pa je za??itni plin argon.
Men je to tud delalo ampak po dolgmu cajtu sem pogruntal kaj bi bilo.Zmer ko je za?elo cukat je bil skoraj prazen tank.Ko sm pokrov?ek od?rufal,je ful zrak potegnilo,to se prav da je delalo vakuum.
Probaj ko ti bo spet cukalo sam pokrov?ek od?raufat in pri?raufat,pa bo zihr zginlo
Uklopko,?e uletim gor do tebe bo? mogu dat en krog da vidmo kako se kej obnese al pa odnese .?e razmi?ljam kaj bi nabavu.Al bi k?nga 4 taktarja al dvo taktarja.Da bo la?je spizdit,ker nimam glih namena se z njimi pregovarjat.
yavarye ja lahko uletim do tebe sam povej gdaj ma? kej ?asa,da mal poslu?a? ma?inco.Pa upam da mi spet ne bodo k?ni swifti sral po cesti.Ta drugi kre? u lajfu je bil ku sem ?u k teb.Aja Uklopko,dej mogo?e pa ve? za k?no crosko,k glih zdele neki tacga kupujem,pa bi rad dobro dobu.K bom pa na rakitni te bom pa poklicu,pa bomo k?no pivo spil,no ?e bo le monika delala.No pa tud u krim?ku so zadn? dve putani delale,tko da sm ?u spet trhlen domov.
Ja tist le?aj je tud mal sli?at pod ?telgasom,sam tle pa k doda? gas ke od 3000 obr. naprej je pa ketnca.Ah ?e razbije pa razbije.Bomo dal pa drug motor not pa bo.
In drga? fantje in punce bo k?no sre?anje planirano zdej okrog 1.maja na prostem,da se spet mal dobimo?
Jo ma zihr,k sem biu na servisu,pa mi je reku da je ?e mal obrabljena,sam da ni panike,da naj bi jo bilo sli?at pri vsaki mazdi ki ma ve? kot 100 000km,sam je ful motljiv zvok.zobati jermen goni eno odmi?no,ta ketnca je pa speljana iz prve na drugo,tako da se obe vrtite isti?asno.
Jo ma zihr,k sem biu na servisu,pa mi je reku da je ?e mal obrabljena,sam da ni panike,da naj bi jo bilo sli?at pri vsaki mazdi ki ma ve? kot 100 000km,sam je ful motljiv zvok.zobati jermen goni eno odmi?no,ta ketnca je pa speljana iz prve na drugo,tako da se obe vrtite isti?asno.
Mene pa zanima ?e je gdo od vas ?e gdaj menjaval ketnico,ki pride ?ez odmi?ne.Moja mazda 323f L97 ma zdej 160000 km,pa jo je ful ?e sli?at.Ne vem ali se to kej menja ali je normalno,pa ?e slu?ajno gdo ve kolk dela je za to razkopat,pa kolk pride ta ketnca.Ful me moti ta zvok ko ?umi.
Taprvo si poglej malo izpu?ni sistem(da ni slu?ajno k?n katalizator ali pa lonc razpadu)pa da ti je kej zama?il izpuh.Smo mel en tak primer pri daewooju.
Ne rabi? menjat sve?k ker sem jih jast preden sem ti jo prodal.Noter so pa sve?ke firme DENSO,ki jih dajejo mehankarji v ve?ino japonskih avtov,poleg NGK.
Yavarye in Rupart, ni? ne javljata o meritvah pritiska olja. :ne vem:
Evo danes bil pri yavarju na testu.Zgleda da je vse v mejah normale(zmerjeno po knjigi),tko da bo treba zdej res kak?en aditiv dodat noter,sam kaj ko bi mi garantirali,da ne bo motorju kej ?kodval,pa da neb zaribu.Aja pa ?e to,na poti k yavarju,sm prletu enmu sfiftu u rit,tako da sm mazdico rahlo karamboliral.Zato,?e ve kdo za kak?no prvo havbo mogo?e,naj mi prosim sporo?i,ker jo nujno rabm.Slike bo pa vrjetno yavar gor dodal.
Olje je ok.pomojem ni napaka v ?rpalki, ampak tla?ni ventil za ?rpalko ali pa kje pu??a.?rpalke za olje ?e svoj ?ivi dan nisem menjal, pa so kao na yugotih in fi?kotih ble slabe.Najve?krat se je pojavila prej napisana napaka.
Kaj mi lahko opi?e? kje se nahaja ta tla?ni ventil ter kako se pride do njega,preden se lotim razkopavat.
Konsultiral sem izku?enega mehanika v zvezi s tvojim primerom.
Najprej nekaj vpra?anj:
Ali se to dogaja tudi pri hladnem motornem olju?
Ali so obrati motorja, ko se lu?ka na?ge, pod 850 o/min?
Ali si menjal W olja zadnje ?ase?
?e lu?ka na minimumu stalno gori poskusi najprej od?raufati oljno stikalo in ga o?istiti. ?e bolj?e bi bilo, ?e bi imel drugo dobro stikalo i ga preizkusil. (Lahko ti nagaja oljno stikalo)
Preden se odlo?i? za menjavo, ali razdiranje oljne ?rpalke, najprej izpusti olje, od?raufaj filter in spihaj oljne kanale. ?ele nato se odlo?i za kak drug, dra?ji poseg. Za za?etek je to najcenej?i poskus odkrivanja napake. Kaj pa ?e ni vzrok oljna ?rpalka? Vrgel bo? najmanj 2 cankarja in spet bo? na za?etku.
Seveda ni izklju?ena oljna ?rpalka, jaz bi se nje lotil ?ele, ko bi zgoraj navedeno naredil.
To se dogaja samo pri vro?em motorju
obrati motorja ko se lu?ka pri?ge so pod 850
Lu?ka blenda na minimumu samo ko avto nekaj ?asa na mestu stoji ter laufa,recimo po 3 min.
Evo danes kupil original oljni filter,menjal olje,oljno stikalo,ampak lu?ka ?e zmeraj blenda.Na servisu sem celo zvedel da imam ketno,ki povezuje odmi?ni gredi.Zanima me kje bi dobil kak?no oljno ?rpalko.
Lu?ka se mi pri?iga v prostem teku,ko pa dodam plin pa ugasne.Verjetno se sli?ijo odro?niki,ker sem bil pri mehankarju pa mi je rekel da se sigurno sli?ijo odro?niki,ker ne dobijo dosti olja zaradi premajhnega pritiska.Odro?niki se pa sli?ijo,ko gre nad 2000 obratov naprej,pa za kratek ?as ko avto v?gem.Lahko da je tudi vzrok v oljnem filtru.Kak?no re?itev predlaga??
Imam mazdo 323f letnik97 1.5 16v.Pred tremi meseci ko sem jo kupil,mi je za?ela blendati lu?ka od olja.Zamenjal sem olje ter oljni filter pa je bilo,nekaj ?asa ok sedaj pa mi je spet za?ela blendati,in zgleda da tudi odro?niki nimajo dosti olja,ker se jih pod vi?jimi obrati zelo sli?i.Mehankar mi je rekel naj nabavim original oljni filter,sam mislim da v tem ni vzrok.Ali je kdo od vas imel podoben problem na tem avtu,ali kateremu drugmu.Ali je mogo?e oljna pumpa,...
Problem pri tej tvoji 626-tki je v loputi.Na njej se ti je nabrala umazanija in zdaj ne funkcionira ok.Sem imel isti primer.Gre? v trgovino in kupi? tak sprej za pucanje loput.sname? filter ali cev oz.karkoli ima? na loputi in avto za?ene?.Ko avto laufa z loputo malo dodaja? plin(ro?no),ter s sprejom ?prica? na loputo da jo ??isti?.Sprej normalno izgoreva.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mojster mam Celico tazadnji model pa mi isto v?asih dela,samo na desni strani.Nima? kej bat,samo vozi.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani