Skoči na vsebino
Mazda CX-5 napaka senzorja izpuha
Napisano
pred 51 minutami je Mazda6CDGT napisal:

Avto je iz mesta severno of Frankfurta. Tam verjetno ni bilo poplav. Upajmo, da so to samo poporodne težave. Tamau že pametuje, da bi ga moral poslušat in vzet meco ali pa vsaj volvota :).

Ha, ha, z meco bi si nakopal šele težave. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 minutami je Janez007 napisal:

OK, nisi imel Honde Accord 2.2 CTDi ... da bi vedel kaj je dober dizelski avto. Ampak kolikor imam izkušnje, stari dizli počasi ratajo glasnejši, tresoči, manj gladki pri speljevanju ... Imam izkušnje z Mazdo CD175 MT - res se je zavrtela mašina, za moje pojme še preveč rada v visoke obrate. Me je pa enkrat skoraj pomagala pahniti v nesrečo, ko sem prehiteval, kljub visokim obratom je zmanjkalo moči ...  

Sem slišal ja same pohvale za Hondin dizel. Ga je imel kolega. Drugače pa mi ni jasno, kako mu je zmanjkalo  moči? 

V kakem smislu oziroma v kakšni situaciji? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 minutami je Janez007 napisal:

Če je navor tako pomemben, zakaj potem ne tega:

image.png

Pa ni samo navor. Vožnja na splošno je bolj dinamična z dizlom. Vsaj s tem našim 2.2 motorjem, ki ima rad višje obrate. Z lahkoto si med najhitrejšimi na avtocesti in to z nizko porabo. Res je, več stvari gre lahko narobe, ali pa tudi ne. Kakor imaš srečo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 44 minutami je bajsi6 napisal:

15 let vozim dizle, večinoma po Ljubljani. Kratke razdalje, veliko prižiganj in ugašanj avta. Redni servisi na 15000 km. NIKOLI nobenih težav, ki se jih tukaj non stop omenja.

Itak, da se pretirava in forsira dinozavre. Pa nimajo za burek po specifikacijah in moči.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

velika poraba goriva
Napisano
pred 3 minutami je Tilen5 napisal:

Meni je mal padla,..zdej mam sam 7.9l

@Alex ne smej se ker je res, lahko ti slikam

Kaj je to za se pohvalit ali za jokat? 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

velika poraba goriva
Napisano (urejeno)
pred 49 minutami je Z M A J napisal:

Tudi Deeyan, kolega s foruma je imel, če se ne motim skoraj 8 litrov nafte povprečne porabe, tako da verjetno je tole kar "žejna" kombinacija, pa vendar 9,5 je grozljivo preveč, toliko pijejo močni bencinski stroji, ne pa varčni dizli. :(

Dinozavri, verjetno? 🤔 

Benzinarji- Definitivno. Močni? Hm... 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 12 urami je Janez007 napisal:

Ker je ChatGPT že na polnih obratih, ga na koncu vprašam še osnovno vprašanje te teme:

Iščem platišča za Mazdo 3 letnik 2019. Mere so 6,5Jx16 ET45. Ali lahko nanjo namestim 6.5x16 ET50?

Da, lahko zamenjate platišča dimenzij 6.5Jx16 ET45 z 6.5Jx16 ET50 na Mazdi 3 letnik 2019, vendar je treba upoštevati nekaj točk:

1. Širina platišča (6.5J): Širina platišč ostaja enaka, torej 6.5J, kar pomeni, da pnevmatike ostanejo primerne brez prilagoditev.

2. Offset (ET45 vs. ET50): Offset ET50 pomeni, da bo platišče pomaknjeno za 5 mm bolj navznoter v primerjavi z ET45. To pomeni, da bo platišče bližje notranjemu delu blatnika in komponentam vzmetenja. Ta sprememba je majhna in običajno ne povzroča težav, vendar je priporočljivo preveriti, ali bo platišče pri polnem zasuku koles ali pri obremenitvi stikovalo z notranjimi komponentami vozila.

Splošno gledano, sprememba offseta za 5 mm ne bi smela povzročiti večjih težav, vendar je vedno dobro preveriti pri strokovnjaku ali pooblaščenem servisu, da se prepričate, da platišča ustrezajo in da ne bo težav s prileganjem ali varnostjo.

Lepo povedano. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča ET 45 ali ET 50? Ali paše?
Napisano (urejeno)

Najnovejše novice. 

Pravkar sem bil s 6-ko na tehničnem. 

Ne vem, ali je to po novem, anpak so se vpičili danes pri vseh avtih predvsem v feltne in gume. 

En mercedes pred nami ni naredil tehničnega, pa čeprav je imel enake dimenzije gum, ko so bile napisane v njegovi  homologaciji. 

Ni pa imel homologacije za aftermarket platišča. Kregal se z pregledniki, da je takšen avto uvozil iz Nemčije in da nima ničesar. Poslali so ga ven brez opravljenega tehničnega pregleda. 

Noter smo bili vsak po dvajset minut.

Pred mano je bil kolega. Tako, da sem porabil tam skoraj eno uro.🤪

Gledajo pa čisto vse. Vprašali so me tudi za končnike na auspuhih, a so ugotovili, da ker so privijačeni, ne rabijo homologacije. Če bi bili privarjeni ne bi šel skozi. Tako, da izgleda, da je bolje, da imaš v vsakem primeru homologirane aftermarket feltne. 

Ali pa vsaj v sredini feltne  original mazdin  pokrovček. Tako jih mogoče pteslepiš. 

Ko je peljal mojo 6-ko noter, sem mu dal na sedež homologacijski kartonček z vpisanimi mojimi dimenzijami gum in točnim tipom feltn. Rekel je, da super,da sem mu pripravil vse in da je pri roki. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Gelipter napisal:

Lp..obstaja tudi na obali mojster za Mazde .

Je delal prej na Mazda servis kp. če rabiš imam kontakt lp

Res je.Bil je mehanik na pooblaščenem servisu za Mazde (avto plus) Hvala bogu, da je šel na svoje v najmodernejšo delavnico s tremi dvižnimi mizami. Drugače je pa tudi  dirkač. Vozi Mitsubishi Evo z

560 KM,katerega si šraufa sam. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Z M A J napisal:

Malenkost bolj noter bo platišče, bolj pogreznjena, torej v smeri amortizerja, ne bo pa neke hude drame pomoje.

Dejansko višji ET pomeni, da je platišče bolj skrito, kar mi gre zelo težko v glavo :)

Res je. Bo izgledalo malo bolj Češko vse skupaj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali je to velik prevozenih
Napisano
pred 10 urami je ignacij napisal:

Še en k mu dizelca pije 2l.

2 litra ne, 5. 7 pa res. Če bi vozil strogo po predpisih, pa še manj. Lahko vprašate Bossa, koliko pije, če meni ne verjamete. Za dinozavre pa vemo, kakšno porabo imajo. 

Podobno je pri novi cx60. Dizelco čisto vsi novinarji pohvalijo, medtem ko dinozaversko varianto le redko kdo.

Za dizelski motor lepo napišejo, da je to verjetno najboljši dizel motor so sedaj. 

Za dinozaverski 2,5  benzinarski motor tega ni napisal nikoli nobeden novinar. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 16 urami je NevLado napisal:

Zakaj nisi kupil CX-30 z dizelskim motorjem, če je tako vrhunski

A jo tvoja firma izdeluje mogoče? 

Potem ja. Takoj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 16 urami je Jest napisal:

Tako kot eni drugi, ki niso nikoli vozili 2.5 bencinske mazde pametujejo, da je to dinozaver… Ampak taki itak vse vedo, kdo je kdaj kaj vozil in seveda so vsi drugi bedaki, ki samo pametujejo… 😇

Če to leti name in verjamem da, ker sem ti trn v peti, verjemi, da sem imel na preizkusu za cel vikend tega dinozavra. 

In nato dizelco. Za katerega sem se odločil z lahkoto se ve. Poraba pri dinozavri je bila porazna. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Fantje, dejstvo je, da pri 10+ let starem avtu je itak da bistveno bolj varen nakup bencinar....ne glede na to kako dober je dizel v navoru, pospeških, občutku napram nepremičnini z atmosferskih motorjem.....heh, ampak s takim se še danes lahko odpelješ brez problema 1000km v eno smer brez da bi imel kake pomisleke, edino pač na bencinski postaji boste porabili 50€ več :)....heh....

Tudi jaz se lahko odpeljem tudi 2000 km z dizelco in to brez skrbi. 

Na tem forumu so nekateri, ki dizla niso v življenju vozila kaj šele, da bi ga imeli razširili nek mit, da so mazdini dizli slabi.

Ravno pred par dnevi je bil pri nas v firmi  en monter iz Celja, ki je nekaj delal pri nas. Njegova 6-ka ima, ne boste verjeli,prevoženih  450000 kilometrov. In pravi, da ima še original dpf filter gor in nikoli da ni imel resnih popravil. 

Tako, da če se redno vzdržuje nima kaj bit. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je NevLado napisal:

A nimaš ti šestke s samo 150 konji

150 dizelskih konjičev se ne more primerjati s tem atmosferskim, podhranjenim motorjem. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Načeloma neproblematičen avto-motor... 😊 Mogoče za to maso premalo konjev je pa dovolj za normalno, umirjeno vožnjo😊 Je pa tudi nekaj dodatkov na avtu, ki tudi naredino avto bolj atraktiven,jaz bi ga vzel.... :bravo:

Bolj za  penzionistično vožnjo.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 urami je skritikrt napisal:

Paše tud v vrtičkarsko temo...al pa o orodju...pa naj bo tu,k je forum o avtih.

Kupil Metabo puhalnik AG 18 Pro pri Vsegradu za 63€,zastonj dostava,in "Black Edition"-meni lepša,k je črma,in čist frišno ven prišla-cenejša kot navadna zelena (99€).

In še češnja na torti-Metabo praznuje 100-letnico,in prvič tudi v SLO ob nakupu stroja in registraciji 3-letne garancije pošljejo dvovrstični 18V/4Ah akumulator😯😃....super-konkurenca deluje,ker Makita ima včasih tudi akcijo in ponuja tudi pri nas baterijo za stroj.

In za kaj v tej temi...ker me pogosto jezi ob pranju avta,ko že vse pobrišeš,še zmeraj kje kake kapljice pritečejo...najbolj pri stranskih ogledalih,in posledično črta na vratih,ker imamo zelo trdo vodo...

Po moje bo z tem puhalnikom malce lažje...tudi spredaj grill,feltne,šine na strehi itd...

Piha pa k blesav...nisem si mislil,da tako...2,6m3/min,74m/s

Ima tri stopnje in "gas" na stikalu,navdušujoča pa je gumasta šoba +podaljšek...fino.

IMG_20240419_204213.jpg

IMG_20240419_204250.jpg

Super stvar. Samo moraš pazit, da ne odpihneš sproti  tudi ogledal z avta. . Ker vemo, da ogledala niso neki glavni  adut mazd. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano
pred 12 urami je Robert Š. napisal:

Pozdravljeni ... Imam Mazdo 6, 2.2D karavan, 150ks letnik 2017 ... Regeneracija filtra Trdih delcev se mi izvaja na 300Km  ... Občutno se dvigne poraba goriva .... Zdaj pa me zanima kakšne so vaše izkušnje ?  Je to normalno? Vsekakor se mi ne zdi "zeleno" imam občutek da je to ideja trgovcev z nafto, preoblečenih v zeleno ... V okoljevarstveno ... Hvala za vaša mnenja.

To, da ti dela regeneracije na vsakih 300 kilometrov skoraj ne morem verjeti. 

Ker na mazdininih 2.2 dizlih, skayactiv, so dpf filtri zasnovani tako, da se izvaja regeneracija vsakih 200-250 km, odvisno od vožnje. Nikakor pa ne več. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.