Skoči na vsebino
Kadi se iz auspuha in zvok motorja
Napisano
pred 5 minutami je Jest napisal:

Se mi zdi, da je to nočna mora samo zate ;) … Jaz sem se pred mnogimi leti s fičkotom ali Jugotom normalno peljal na morje… in tudi nazaj domov sem prišel ;) … Tudi smučat smo šli pozimi… ;) 

Sej mi smo šli tudi s pony kolesi gor do Kozine. Samo, da smo vmes še kampirali. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 14 minutami je Slivka napisal:

No, še vedno pa to niso 12% vzponi...

12% gor ali dol, za dinota je vsak klanec nočna mora.😉

Pravkar je Boss napisal:

To sploh ni prvoaprilska, ker dejansko je do 4000 obratov. Šele, ko začne tulit in razgrajat je pa dino močnejši. 😜

image.png

Pa saj to stalno pravim. Dizelca poje za maredo ta klanec, hitrost mnogo prevelika, medtem ko v dinotu voznik ne pusti lepši polovici, da ga drži za koleno, ker je osredotočen na obrate. 

Radio pa samo vedno glasneje pribija ti. Koga briga nad 4000 obratov, takrat je poraba pri dinotu 10 litrčkov in več. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Če bi @Slivka toliko govoril o avtih in njihovi povezavi s problematiko klancev, bi še razumel. 😃 Tam ob obali pa je bolj ravnina.

Za nevednega Janeza 007.

Takoj, ko hočemo z avtom iz obale bilo kam v Slovenijo, se v kratkem, v dolžini 26,2 km povzpnemo iz 0 nadmorske višine na 495 m, kolikor je visoka Kozina. Tako, da si sam izračunaj, zakaj ni dobro kmet dinota na obali. 🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 21 minutami je Janez007 napisal:

Pozdravljeni vsi,

danes zjutraj sem doživel pravo avtomobilsko avanturo s svojo Mazdo 6 G165 bencinarjem. Ko sem zagnal avto, je začel iz motorja prihajal zvok, poleg tega je iz auspuha začel prihajati dim.

Je kdo že imel podobno izkušnjo? Kaj bi to lahko bilo? Sem že poklical na pooblaščeni servis in pravijo, da je to vse OK. Rad bi slišal tudi vaše mnenje, naj pokličem dr. Pelkota?

Nič bat.. 

to je tipično za ta švohnega, podhranjenega dinota. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Mjurie napisal:

Tako nekako... 

Kar je bilo "odvečnega" je bil factory reset na interclass cars in novo reprogramiranje odklopa egrjev in dpf-ja. Tukaj je bil edini nepotreben minus. 

Ampak sedaj je mir in počasi ji bom nazaj zaupal 🙂

Večino problemov povzročajo nesposobni  "kao" mehaniki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 črn ekran
Napisano
pred 42 minutami je Tilen5 napisal:

Pomoje je že produ jajca od mazde :D

Takih je mnogo. Ko kaj rabijo, fehtajo, ko dobijo - zmaglijo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je Janez007 napisal:

Vstavi nazaj DPF, zato pa je, da ujame saje - ne kadi, in je stvar rešena.

DPF filter (Diesel Particulate Filter) je namenjen zmanjšanju emisij škodljivih delcev iz dizelskih motorjev. Njegova glavna funkcija je zajemanje in shranjevanje sajastih delcev, ki nastajajo med zgorevanjem dizelskega goriva. 

Malo zafrkavam ... Servisi imajo določene protokole pri določenih napakah. Večinoma zadeve rešijo - hitro, včasih pa ne - je napako zelo težko odkriti. Po mojem, če bi avto pustil na pooblaščenem servisu teden, dva, bi zagotovo pogruntali in seveda, če bi bil naročnik pripravljen plačati porabljen čas mehanika (od 1 ure do nekaj dni - od 100 do nekaj 1.000 €) in druge stroške (samo diagnostika injektorjev stane cca 500€, preventivno menjavo senzorjev in še česa, nova tesnila, olja, ..., razkopavanje in sestavljanje nazaj). To pač ni racionalno, ne zate, ne za servis. In tudi če servis vse to naredi zastonj, pa se napaka spet pojavi po nekaj dneh, bo kriv slab servis. Tako da jih razumem, seveda tudi tvojo slabo voljo.

Sam sem imel podobno izkušnjo, pa sem zelo hitro obupal - se prestavil na bencinarja. Je na začetku res boleče, ko za enak rabljen bencinski avto plačaš 30% več, ki rabi več goriva, ki v primerjavi z dizlom slabo vleče, ampak mi ni žal - zaenkrat v zadnjih 5 letih z nobenim Mazdinim bencinskim motorjem nobene težave, pa smo naredili z njimi cca 150.000 km. Pri dizelski CD175 pa je bilo med 65 in 100.000 km že kar nekaj zanimive zgodovine ... Na forumih boš zelo težko našel rešitev, ker je težava zelo specifična. Mogoče kakšen "star maček" od mehanikov pozna kakšno foro. Jaz bi poklical še @miha20  (ga osebno ne poznam, sem pa slišal že nekaj pohval glede njegovega poznavanja Mazd - tako mehanskih in računalniških).

Še ena anekdota. Človek je cca 20 let nazaj kupil Roverja 214 in po preteku garancije je sem in tja začel cukat. Ga odpelje lastnik na pooblaščeni servis (mislim, da je bil Tehnounion) in so pogruntali - šel je računalnik (takrat je bilo čez 1000 €). In potem je avto delal 14 dni, nakar je spet začel cukat. Po več poskusih na servisu so napako končno odpravili. Kriva je bila slabo privita matica mase na alternatorju. In potem je lastnik zahteval povrnitev plačila računalnika in se je zadeva spet zapletla.  

Moje izkušnje s ta prvo dizelco, 136 konjsko, letnik 2004 in uradnim servisom so porazne. Že takoj na začetku se je prižgala check engine lučka. Peljal sem ga na servis prvič. Avto je bil v garanciji.Me pokličejo čez teden dni, da lučka ne gori več. Vprašam jih, kaj so našli? V bistvu nič, nekaj so šarili po EGR ventilu. Čez tri mesece se lučka ponovno prikaže. Zooet teden dni pri njih. Usta zgodba. 

Avto v garanciji. Čez pol leta se zgodba ponovi... 

... In tako, dokler ni pretekla garancija. In lučka je svetila, dokler ni vzel avta v roke naš bivši Mazdaš Batko. V desetih minutah  je našel napako na elektroniki od EGR ventila (moja verzija je imela gor elektronski EGR) In je on rešil zadevo  za vedno. 

.. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je Janez007 napisal:

Alex, govorimo o vplivu avtov na okolje.

Verjetno imate stanovanje priključeno na kanalizacijo in plačujete odvajanje odplak. Zakaj se še temu ne izogneš in spelješ odplake (drek) direktno na cesto?

Podobno oziroma še slabše je z odvajanjem zelo škodljivega avtomobilskega izpuha v zrak, ki ga potem namesto dpf filtra čistijo naša pljuča...

Vpliv avtomobilov je proti kurjenju na trda goriva minimalen. Dokazano je, da četudi je na avtu dpf filter, še vedno spusti skozi mikro delce, ki so še bolj škodljivi za pljuča kot navadni, večji delci. Tako, da ne verjeti vsega "zelenemu"svetovnemu  lobiju, zaradi katerega plačuješ tako drago električno energijo in pogonska  goriva. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 minutami je Janez007 napisal:

nullimage.png

WWW.RTVSLO.SI

"Sarajevo znova med mesti z najbolj onesnaženim zrakom na svetu" – takšne naslove prebiramo zimo za zimo, tudi letos. A ne le Sarajevo...

Kurjenje na premog in drva je v teh krajih stalnica. Prav tako v notranjosti Slovenije.  Na obali tega skorajda ni več. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Freak napisal:

Kolega je imel na Pežoju en kup problemov. Noben mu ni znal pomagati, od pooblaščenih, do kozolcarjev. Menjal egr, dal očistiti dpf ... nič. Dokler ni zabrisal ven dpf in blindiral egr, zdej pa gre kot metek 🙂

Sicer je imel.druge probleme, avto ni šel nikamor, pregreval se je, menjalnik mu je čudno prestavljal... fora je bila pa v tem, da mu diagnostika ni nič pokazala. Tudi dpf, ko ga je dal očistit je mojstr reku, da bo za 200 000km mir, no pa ni bil.

Tako, da je lahko res neka banalna napaka. Če se ne motim je še en serviser za Mazde nekje pri Polhovem gradcu, ki je delal/dela na pooblaščencu, če bi kaj znal pomagat?

To je ponavadi najboljša rešitev, ki čudežno reši vse probleme. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 urami je Janez007 napisal:

Si ga zapeljal tudi k @miha20

Pri današnjih kompleksnih motorjih tudi diagnostika ne da vedno pravega odgovora, pogosto tudi zavaja. 3 dni nazaj mi je to povedal mehanik pooblaščenega servisa Mercedes. Kakšno je njegovo mnenje o Mazdinih dizlih pa bom obdržal zase.

Ha, ha, kakšno je šele mnenje mehanika, ki je bil na servisu mercedesov (Avto plus) v Kp. Prej je servisiral Mazde. Po letu dni servisiranja mercedesov je dal odpoved In je šel na svoje.Ko pridem enkrat na leto k njemu na redni servis z Mazdo 6 mi pravi, Mazde so doktorji za mercedese. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 58 minutami je Mazda2 napisal:

Najlepša hvala. Polirko imam 🙂Razmastim z alkoholom ali prav čistilom proti maščobi?

Na avtologu mi piše E7M, sta to dve različni kodi za isto zadevo?

Lahko z alkoholom. Važno je, da ni na barvi nobenih maščob, nobenega prahu, ne sme bit mokro. Ne sme bit niti premrzlo, najbolje je to delati.pri temperaturi 20°C +. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Za plitke praske, ki so samo na prozornem sloju laka je dovolj, da jih spoliraš. Ker predvidevam, da nimaš polirke, lahko tudi ročno. Polirni pastbimaš veliko, jaz uporabljam tole 3 v 1. 

https://www.operi-avto.si/polirne-paste-z-zascito/1505-menzerna-3-in-1-one-step-polish-250ml.html

Kar se tiče barve za popravilo je najbolje, da jo kupiš na uradnem servisu. Jaz jo sicer nabavljam  pri lokalnem avtoličarju, kjer mi jo zmeša. 

A manj kot pol dcl jti e ne zmeša. 

Kjer je risa do pleha mesto dobro razmasti, nato z tankim čopičem v več tankih slojih naneseš barvo. Vmes pustiš, da se posuši. Na koncu naneseš še prozorni lak, prav tako z čopičem. Paziš, da je lepo poravnano z ostalim nivojem barve. 

Vdrtine na pragu se ne da rešiti s temi diy poceni priseski, ker je tam pleh trd. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vprašanje za mazdu 6 2.2 175 KS 2016 avtomatik
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je ignacij napisal:

Ne pišem jaz džabe v vsakem drugem postu, da se mazdo kupuje samo bencinarja.

Dizel je še vedno zakon.👍

Ne kupujejo Švabi zopet novih dizlov zastonj. Je pa res, da si ga moraš malo priredit in ga lepo vzdrževati. In ni nobenih problemov z njimi.

Tako hitro, l lahkotno in z majhno porabo se mu ne približa noben. Mazdin benzinar. Cx30 mogoče, a nima dovolj navora. Atmosfercem pač manjka navor in tukaj nimamo kaj. Če bi imeli naši benzinarjih turbino, bi bili super. Ali še bolje dve. Tako pa je dizel, vsaj zame, še vedno pojem moči in suverene vožnje. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2.2 2016 175, awd karavan
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

S starostjo avta v splošnem lahko popravila postanejo nesorazmerno draga. Z novim avtom tega ranga bi v enem letu na ceni izgubil 5.000 € ... torej stroški tega popravila niso nekaj groznega.

Kolega ima Hondo CRV l. 2010 dizel MT s 300.000 km ... malo cvika, da bo kmalu treba zamenjati sklopko, stalo bo okoli 2.200 € ... 1/3 tržne vrednosti avta. Sam bi jo sigurno zamenjal, ker se s tem avtom še vedno pelje bolje kot z večino novih za 30.000 €. Od večjih popravil je pri dobrih 200.000 km zamenjal injektorje ... strošek okoli 1.500 €.

Točno tako. Kaj pa je jurja ali dva za popravilo, če ti je avto všeč in veš, da ga boš še dolgo vozil. Definitivno se splača vsako mazda dizelco skayactiv popravit. Jaz bi jo definitivno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.