mi smo imeli iste te?ave ?e kak?eno leto nazaj, pa je ?el fotr na servis in so mu rekli da bojo probli nekaj u?timat. ?ez nekaj mesecov so ga klicali, da naj pride na sevis in da bojo naredili dodaten izpuh za webasto grelec (ki naj bi stal 500 000sit-vendar so to ?teli pod garancijo). No sedaj je dosti bolje, vendar u?asih, ko pri?ge? avto ?e vedno malo zasmrdi notri!
LP,andraz
Zdravo!
Na katerem servisu ste pa bili? Pa cena je res verjetno 50.000SIT ali?!?
Zdej vidim da nisem osamljen ki vozim z oroselimi ?ipami kljub klimi in avtomatiki itd.Ne vem pa zakaj ne vidim nobenga bmw-ja al pa audija; se mi zdi da to zra?enje nima mazda najbolj pogruntano..
Mogo?e se pa motim? :ne vem:
LP
A pol bo treba pa avto zamenjat, zgleda, ne?!?
?koda. Pa je Mazda druga? dober avto, ampak tole je pa za
Evo isti problem sem imel z mojo ta vikend ki sem na snegu bil..... najprej je v avtu zasmrdelo po?teno po gnilih jajcih, tako da sem se mogu ustavit in vseh 5 vrat odpret.... smrad je pa prihajal nekje s leve strani motorja! Pol pa so se ?ibe zarosile in niti klima ni pomagala...tako da sem posumil da je klima crknila, sam danes spet o?itno deluje BP! :ne vem: Nimam pojma!
Pri meni se tudi zgodi da zasmrdi ?e avto na mestu laufa (recimo semafor), je pa po moje za to najve?krat kriv grelec (webasto), ki ima verjetno izpust dima spelan kr direkt pod ma?ino. Potem pa ta smrad potegne notri in tukaj ti tudi filter ne bo pomagal ampak zgolj vklju?eno notranje zra?enje, ?e avto stoji ali pa, ?e ga pelje? za kak?nim drugim "smrdljivcem".
A ma? potem pozimi vedno vklju?eno notranje zra?enje (a pomaga?) al kako se lahko tega re?i?, ker jaz se nekako s tem ne morem sprijaznit
Najprej vsem skupaj lepe bo?i?ne in novoletne praznike!!!
Vpra?anje: opazil sem da mi v?asih v potni?ki kabini zasmrdi po smogu oz. nekaj podobnega?!? To se dogaja res ob?asno in sedaj me zanima ali mislite da je problem v filtru za potni?ki prostor (lociran je za predalom pod armaturo).
?e ima oz. je imel podobne izku?nje naj mi prosim javi
?e enkrat SRE?NO 2006 in obilo brezhibno prevo?enih kilometrov!!!
Predlagam da jo zamenja? ?imprej, samo zamenjava filtra ne bo pomagala. Meni so jo zamenjali ta mesec (?e v garanciji, brez komplikacij), simptomi klasi?ni: uga?anje v prostem teku (na mestu ali v vo?nji). Obvezno pa zahtevaj da ti uredijo v garanciji, zadeva je draaagaaa!
Je pa okvara o?itno kar pogosta, mogo?e odvisna od letnika izdelave (moj je 2003)...
Pagat, kje si pa ti dal menjat (kater servis)? Ja moja je tudi letnik 2003/april, tko da je to mogo?e serijska napaka?!? A je tebi dostikrat ugasnila?!? Pri meni je bilo namre? v redu kak?en mesec potem ko so zamenjali filter, zdaj je pa spet enkrat ugasnila
Zamenjali so mi filter in zaenkrat je bilo O.K., mi je pa punca rekla da ji je enkrat ugasnil ko je stala v koloni in imela v prvi prestavi - meni se pa kaj takega ?e ni ponovilo tako da ne vem. Imam ?e nekaj ?asa do poteka garancije tko da bomo vidli! ?e se bo stvar ponovila gremo na servis!!!
....ko smo ?e pri garanciji za Mazde...a ve kdo,kako je z garancijo za uvo?ene avte?...
...?e recimo uvozi? 2 leti star avto,kateri je ?e eno leto pod garancijo a velja ta garancija tudi pri nas?..
LP ALEX
Moja M6 je uvo?ena in ima ternutno 95000km kar pomeni ?e 5000km v garanciji, ali pa ?e do aprila ko prete?ejo 3 leta. Jaz sem bil na servisu, ker mi ni delela nastavitev lu?i in so v garanciji lu?i zamenjali!
Najprej volan parkrat ven in noter povleci (da se razma?e), pa bo nekaj ?asa mir...pol pa? to ponavlja? - meni se je isto zgoadilo (sicer prvi? pri 100k km), sem vozil na servis pa so mi tak?no zadevo svetovali in deluje!
Takrat se na cosmosu....sem sel v Zenevo, in nekje bliz meje s svico se je prvic prizgala lucka za vodo v filtru. Sem sel na en mazda servis v bernu, so spraznil vodo (takrat se nism mel pravih navodil kako se to dela). Lucka se je ugasnila, jaz veselo naprej po svici, in potem na poti nazaj nekje v italiji se je spet prizgala lucka...koncno nekje bliz brezovice se je avto ugasnil in to je blo to....poklical sem MES, so prisli kar hitro, peljali avto na cosmos. Tam so mi potem rekli da je sla pumpa in bo treba novo dat...So dali novo pumpo in hkrati tezili da to je zadnjic da bojo zamenjla pod garancijo in se rekli so mi naj placam 12000 za filter ker sem tko baje zahteval. Vse to sem povedal g.Bezku iz MMS-a, na koncu mi je kar MMS vrnil tistih 12.000sit in so mi rekl naj probam gamo, in tudi ce miljon krat crkne pumpa dokler je garancija morajo zamenjati (in nc teziti da stane 700.00sit).
Zdaj pa se to: ko so zamenjali pumpo so "pozabili" pritegniti vijake cist do konca. Rezultat: velik dizla po motornem prostoru, in se dlje...avto je smrdel.
Potem sem sel na gamo in zdaj we live happily ever after...
dva mesca nazaj so mi nalozili now SW in je avto zdaj velik bolj miren, in bolj enakomerno vlece.
Koliko je pumpa? (7.000SIT ali 70.000SIT )?
In zdaj hodi? na Gamo? Kater letnik pa je tvoja 6?
A so ti kej kompliciral ali so takoj zamenjal pumpo?!? So tebi tudi hotel najprej filter zamenjat pa nov software nalo?it (kao da ra?unalnik ne ve? kdaj mora brizgnit....)?
Jaz sem bil na Gami v Ljubljani, ko sem drugi? pri?el in rekel, da je to malo sramotno za avto, ki stane skoraj 6milionov so mi brez besed zamenjali ?rpalko. Meni je vse skupaj avto crknil ene 10 krat v?esih tudi cel mesec ni? nato pa v enem dnevu dvakrat. Kot sdi sam opisal to se najve?krat zgodi ko je avto ?e hladen
Zanima me koliko ima? kilometrov, meni se je to prvi? zgodilo ko jih je imela cca 45.000 drugi? in tretji?... pa pri 55.000.
Sre?o ima?, da je avto ?e v garanciji. Meni se je dogajala enaka napaka in zaenkrat so uredili stvar na servisu. Ko bo? prvi? pri?el na servis in bo? povedal, kaj se je zgodilo bodo dobili malo resne face potem ti bo do ponovno nalo?ili software za vbrizgavanje nafte. Avto naj bi ponovno nau?ili koliko mora vbrizgati pri posameznih pogojih. Bodi pozoren to naj bi odpravilo napako, ?eprav pri meni ni bilo tako. Takoimenovano kalibriranje ?ob je predvideno ?ele na 120.000 km, ampak to bodo najprej storili. Predlagali bodo tudi morda zamenjavo filtra za gorivo, (ne nasedaj !!). ?e po kalibraciji ne bo v redu je kriva VISOKOTLA?NA ?rpalka za nafto. (ne vpra?aj koliko stane, ?e avto ne bi bil v garanciji, ker bo? avto takoj prodal).
lp
Moji simptomi: enkrat mi je ugasnil na bencinski, pa sem mislil da je kak?na voda pri?la noter, ker sem ga tisti dan pral. No potem sem pa ta vikend opazil da je ugasnil kar nekajkrat?!? Najprej ko sem ga hotel dati iz gara?e-potem ko se je segrel je bilo O.K. ampak tu pa tam se je zasli?al ?uden zvok, ki mi je deloval kot da ho?e avto spet "crknit"
Kje si pa ti bil na servisu? Jaz nameravam it v Makomo (novo mesto). A pravi? ?rpalka je pa draga kot ?efran ? Pa so jo tebi zamenjal? So kaj te?il? Je zdej vse O.K.?
Zanima me ?e ima (je imel) podobno izku?njo z M6 (2.0 diesel)? Tu pa tam se zgodi da avto kar na lepem ugasne v prostem teku ? V?iga vse normalno in tudi ko se pelje? je vse O.K. ampak v?asih ga nekaj zmoti in se motor pa? ustavi?!?
?e ima kdo podobne izku?nje naj mi prosim javi kako je stvar uredil!
Druga?e itak mislim it na servis, ker je avto ?e v garanciji ampak vseeno, ?e kdo kaj ve.....
V Zalogu pri Ljubljani naj bi eden delu roloje po naro?ilu, kak?na je pa kvaliteta pa ne vem. Smo imeli namen vzeti za C Berlingo pa smo prej dobili rabljeno. Za tel. bi mogu pa pogledati kje je.
Pred kratkim sem nabavil Mazdo 6 karavan (uvoz iz Nem?ije) brez rolo-ja prtlja?nega prostora. Zanima me ?e ima kdo kak?no idejo, kje bi lahko dobil ta rolo, samo ne mi re?t na Mazdi, ker tam stane 145000SIT .
Klical sem na odpad V Graz vendar tam pravi da ga nimajo!
Vsaka informacija je dobrodo?la!
Pa ?e nekaj: zanimam se tudi za nakup CD modula, ?e ima kdo kakega.... ?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zdravo!
Na katerem servisu ste pa bili? Pa cena je res verjetno 50.000SIT ali?!?
LP
Povezava za deljenje
Deli na druge strani