Vem da je tu problem, ampak zanima me, ?e se da to na kak?en cenej?i na?in re?it, kot pa da dam na servisu 800 ??
mogo?e iz kakega rabljenega avta iz odpada, morda pozna kdo koga ki lahko ta del dobi ceneje, kot na servisu..?
Lp
Ne da. Meni so menjali senzor, sede? (!), potem mi je piskalo na suho (tudi ko ni noben sedel na sede?u). Na koncu sem rekel, naj mi odklopijo to piskanje. So mi pa zagotovili, da bo airbag vseeno delal v primeru nesre?e.
Imam zdaj ti?ino, ni? ne sveti in vseeno je sovoznik varen
Kjer je um vedno zaseden, je srce mirno in tiho; kjer um analizira in deli, srce usklajuje, zdru?uje in ?uti enost z vsem; in kjer um omahuje in dvomi, je srce mogo?no in samozavestno ter ve dobro kaj storiti.
Mene so tudi zadnji? klicali. Vpoklic zaradi za??ite karoserije. Je g. Majes rekel, da je potrebno to opravit, saj ima moja Mazda 12 letno garancijo na prerjavenje in ?e tega ne storim, ni nujno, da bi mi ta garancija ?e veljala. Je pa tudi rekel, da se v vrata nato?i neko teko?ino, ki varuje karoserijo pred rjo. To je vse. Avto sem pripeljal ob 9ih zjutraj in ga prevzel po 16 uri. A-Cosmos servis v BTCju.
Aja:
Mazda6 SPC 2,3i GT, letnik 2006.
Kjer je um vedno zaseden, je srce mirno in tiho; kjer um analizira in deli, srce usklajuje, zdru?uje in ?uti enost z vsem; in kjer um omahuje in dvomi, je srce mogo?no in samozavestno ter ve dobro kaj storiti.
Pol je itak kot re?eno bolj za okras ta navigacija ?e ne mor? uporabljat:(
No ja, jaz sem se ravno zaradi te (vgrajene) navigacije za?el vozit bolj po Evropi. In nikamor me ni strah iti. Prvo leto sem ?el na Dansko, lansko leto po Toskani, letos v Amsterdam, redno hodim na Dunaj/Gradec, po Italiji me je polno.
Navigacija dela v nulo (razen kak?nega novega kro?nega ni, teh je v Italiji polno) in se res samozavestno vozim po tujini. Jaz sem prav vesel, da jo imam.
Hja, uporabna ni le v SLO in ostali CE. V civilizirani Evropi navigacija dela v nulo.
Druga?e pa lahko uporabi? gumbek Iskanje in najde? ?e kar nekaj materiala napisanega na to temo.
... vedno pa pravim bolje megla na steklu kot v glavi.
A to velja za tiste, ki imajo meglenke pri?gane v LJ, poleti, na son?en dan, ob 15 uri?
Hvala gospod off-topic, lahko bi sicer napisal z manj zveli?anosti da sem kiksnil besedo "akumulator", ampak ko smo tako zelo detaljni in tehni?ni ti lahko povem, da v mojem nare?ju "napake" ni, in je akumolator.
Prav.
Pri nizkoprese?nih gumah je kar te?ko ugotoviti ali ima? napumpane 2,4 ali 1,8 (vsaj meni, no). Jaz sem slu?ajno ugotovil, da imajo tri tlak 1,8 ker je bila ena 0,5, pa sem ?e ostale po?ekiral.
Bo nekaj na tem, da zadnji fu?ar na vasi svoj posel bolje obvlada kot poobla??eni servisi.
?alostno, kajne.
No, pri?el iz servisa. Bila je njihova napaka: nekaj je bilo po?eno pri ventil?ku, so rekli. Zdaj imam nov ventil?ek.
O?itno je tudi menjava gum sila te?ka in komplicirana stvar na Gami.
Ponavadi zaradi tega, ker se mi dogajajo reklamacije na servis in reklamacije na reklamacije na servis. Poleg tega so mi na Gami brezpla?no menjali gume takrat, ko sem prevzel avto iz servisa zaradi nev?iganja. Sicer se to nana?a samo na gume, ki so bile polnjene na 1,8. Kako za vraga jim je to ratalo mi ni jasno, ali pa mi vse feltne pu??ajo?
Tudi ostale izku?nje z vulkanizerji niso najbolj?e. Sem ?el menjati enemu v Ajdov??ini. Nimam dokazov, ampak zdi se mi, da mi je po?kodoval feltne. V glavnem so kar ?alabajzerji, v ta rang pa pa?e ?e en drug iz Ajdov??ine. In ker mi je, ta drugi, predlagal, da je prvi vulkanizer, ki naj bi imel malo ve?jo zalogo celih 25km dale? proti Gorici, meni se pa ni bilo ravno veselo voziti naokoli s ta malo gumo. Zato sem ?el na servis, ker sem imel ob?utek, da imajo mojo firmo in dimenzijo gum na zalogi. In tako je tudi bilo. Pa vendar sedaj ob?alujem to dejanje.
@ mazdacon3:
sem dobil tudi tak namig, ampak se spra?ujem od ?esa rata pu??anje feltne. Sam se po robnikih ne vozim, avta ne posojam, edino kjer imajo moje klju?e in brez mojega nadzora je - spet servis Gama. ?e so pa feltne enostavno preperele, je pa spet garancija. Ne vem no, jaz si ne znam ve? logi?no razlagat.
Aja, imam pa original Mazda alu feltne.
Tako, da bom ?el spet na Gamo, saj imam reklamacijo na servis. O?itno me imajo res radi tam
nimam senzorjevm. in pri ventil?ku ne pu??a - preverjeno.
naprej pa pi?em jutri. grem s 15 let starim Fordom v Ajdov??ino. kam smo pri?li.
OK, zdaj pa ne vem ve? kaj se dogaja. Vsaki? ko pripeljem avto iz servisa, bolj je v ku*cu.
Najbr? vas je dosti bralo o mojih te?avah z nev?iganjem mazde 6. Ko sem nazadnje peljal avto iz servisa (ko naj bi bil kon?no popravljen), sem o?itno na AC na nekaj zapeljal in mi je guma spustila.
No, dogodkom pa z gumo ?e ni konec. Novo gumo kupim in dam montirat na Mazda servisu Gama v BTC-ju. V ?etrtek sem ?el nekaj v Graz in nato v MS, kjer sem opazil prazno gumo (!?). Tista, ki je nova, menjana. Pritisk je zna?al 0,5. Pregledam ?e ostale: vse na 1,8 (!?).OK, napumpam na dolo?eno vrednost vse (2,3). Danes se ho?em odpeljat v Ajdov??ino - GUMA PRAZNA.
Ne vem kaj bi ?e naredil, ker se dejansko ne morem vozit z avtom, ne da bi se prej ustavil na servisu. In ?e grem na servis, vem, da bom tam spet v roku 14 dni. Ne vem, a na Gami tudi gum ne znajo zamenjat, al kaj je to, jaz ne ?tekam ve?.
Informativni podatek: ostale tri gume so stare 3 leta; Good Year Eagle GW3 215/45/17.
No, avto je spet pri originalnem lastniku (jaz ). Zamenjali so mi (kot so rekli) neko napeljavo. Tok nisem maher, da bi vedel to?no kaj, UPAM pa da bo zdaj mir. Aha, na to popravilo so mi dali uslu?nostno garancijo in se nimam kaj bati, ?e bi se mi to dogajalo naprej tudi po preteku standardne garancije. + brezpla?no so mi zamenjali gume.
Upam, da ne bom ve? v tej temi pisal o kakr?nih koli ponovnih dogodkih.
Hja, je pa en problem. Od jutri naprej tudi tale nadomestni (po zakonu) ne bo izpraven. Namre? ima letne gume gor (Bridgestone RE 050). Na mojo 6ko jih bo pa tudi ?e potrebno dat.
@Allyssa: jaz vem za tri, vsaj te ki sem jih jaz uporabljal:
323 P, rde?a
323 C, temno zelena in
nova 6 1,8 (zdaj?nja)
Jaz se na tvojem mestu ne bi preve? sekiral, ?e so ti brezpla?no dali nadomestnega (vsi servisi namre? niso taki). Popravljen pa? bo, ko bo (njihov problem), samo da bo potem OK.
Noja, saj se ?e eno leto matrajo, da bi odpravili tole napako in nam je ?e vsem nerodno ko se gledamo na servisu, je recimo pri?akovano, da mi dajo nadomestnega, kajne. Poleg tega mi to omogo?a MES.
V?eraj sem izvedel, da so moji kabli ?e v Belgiji in da se bom z nadomestno 6ko vozil ?e en teden.
Dr?im pesti da bo po menjavi o?ilja tvojih te?av z v?iganjem konc
Mislim, da nih?e bolj kot jaz.
...sem ti rekel,da morajo ?e kable-?ile pregledat.
Kaj pa...ni? ni?,sem mislil,da bi probal ga zamenjat za tvojega.Kaj pa,?e ti bi uspelo?
Niti slu?ajno mi ni toliko v?e?, kot moja original. Tale ni 2,3 (vsaj po pospe?kih sode?), nima vse tiste opreme zaradi katere sem jaz svojo kupil (navigacija, leder zici, gretje sede?ev, park. senzorji ...), res pa je, da tale vsaj v?ge, he he.
Danes sem dobil klic iz servisa. So se odlo?ili, da mi bodo zamenjali vse kablovje. Je rekel gospodi?, da prej so zamenjali srce avta, pa ni pomagalo, zdaj bodo pa ?e o?ilje. Aja, pa dobil sem spodoben nadomestni avto:
Kar sem do sedaj podpisoval, so bili samo delovni nalogi. Prevzemov avta mi sploh niso dali za podpisat.
No, danes sicer brez slike, je pa moja M6 SPC 2,3i GT spet z avtovleko pri?la na servis v BTC-ju. Saj nisem bil dale? - v Zupan?i?evi jami.
Je bilo pa tako:
Vo?nja iz Ajdov??ine, dostavil kolegico v Zup. jamo. Ugasnil avto. ?el v trgovino, v?gal avto in se prepeljal ?e v bli?njo trgovino (v prvi niso imeli kvasa ), ugasnem avto. Pridem iz trgovine (dobil kvas), avto ni ve? v?gal. Bil je cca. 5 minut na soncu, senzor je kazal 16ºC. Potem pa klic na MES in tako naprej.
Je mo?no, da je tudi 100km dolga pot iz Ajdov??ine pripomogla k nev?igu? Ker tistih 5 minut na soncu najbr? ni krivo. Pa najbr? mi bo jutri na servisu v prvo v?gala, kajne.
Danes sem klical na tr?ni in?pektorat, kjer so rekli, da lahko zahtevam nov avto le v primeru, da je avto skupaj 45 dni na servisu in napaka ?e ni odpravljena. Kadarkoli pripeljem avto na servis, mi ga vrnejo po enem dnevu in je to do sedaj zneslo le nekih 7 dni, ne verjamem, da bom do konca garancije imel avto na servisu ?e 38 dni. Napaka pa ?e vedno ni odpravljena.
Rad bi se tudi izognil tedenskemu obiskovanju servisa. Zelo. Poleg tega sem tudi izgubil zaupanje v serviserjeve besede: "Smo popravili". Ker niso. In tudi ?e kdaj bodo, nikoli ne bom ?isto 100%, da je sedaj napaka odpravljena.
Pa ?e ena "sistemska napaka" je: avto v?asih v?ge, v?asih pa ne. In po Murphyju jim najbr? ravno na servisu vedno v?ge, ra?unalnik ?e tako ali tako ne poka?e ni?, jaz pa po doma?e j***m je?a. In ponavadi v najbolj kriti?nih trenutkih (poroka, razgovor ...).
Trenutno nekako ne vidim nobene lu?i na koncu tunela, ki bi me navdajalo z optimizmom, ?e huje je pa to, da nisem ?isto ni? kriv za nastalo situacijo.
?e eno vpra?anje, ?e kdo ve: se ?akanje na nove dele (?rpalka za gorivo, ra?unalnik) tudi ?teje v teh 45 dni? Ker po zakonu (ZVPot, 20. ?len, 1. odstavek) pi?e, da ?as 45 dni te?e od "od dneva, ko je dajalec garancije oziroma poobla??eni servis prejel zahtevo za brezpla?no odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka". Se pravi od takrat, ko pokli?e, da zadeva ne dela. In ?as ?akanja na servis (?e pokli?em v ponedeljek in me na servis naro?i v petek je to 4 dni). Bi ?lo to skozi?
Hja, ?e res, da bi rad da se stvar popravi oziroma da se napaka odpravi. Navsezadnje mi je (nepokvarljiva) Mazda6 sanjski avto. Res pa je tudi, da ne mislim vsak teden viset na servisu. ?e dosedaj sem bil tolikokrat tam (pa ne samo zaradi nev?iganja), da bi me skoraj lahko dali med zaposlene.
Se mi zdi, da se jim niti ne da prav preve? iskat napako, ampak oddati avto ?imprej od sebe. Potem se pa vozim en teden, pa sem spet tam. To ni ravno vzoren odnos. ?e nikoli ga niso imeli na servisu ve? kot 10 ur, se pravi sem ga dobil nazaj ?e isti dan kot sem ga pripeljal tja. Naj ga imajo en teden tam, naredijo z njim 100 ali 200 km (?e je potreba), samo naj mi ?e enkrat zrihtajo ma?ino.
Me ima, da bi avto odpeljal na servis v Kromberk (kjer je tisti 'slavni' majster, mogo?e on odkrije napako), servis v BTCju pa samo obvestim, da avto spet ne dela. Rad bi tej stvari ?e pri?el do dna.
Ker se mi dogaja, da me avto pusti na cedilu ravno v najbolj neprimernih trenutkih - pred kolegovo poroko ali pred razgovorom za slu?bo. Pa skrb na dopustu, da moram avto parkirat v sencah in me skrbi "bo v?gal, ko se vrnem?". Takega avta no?em.
Je ?lo ?e preve? ?ivcev in skrbi za stvar, ki naj bi bila (?e v osnovi, kaj ?ele, ?e omenim, da je bil avto 30k ? - se pravi, neka "klasa") najbolj zanesljiva na trgu.
Vsekakor bi rad na?el neko varstvo, da se zadeva izte?e v mojo korist, seveda brez negativnih posledic.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Imam zdaj ti?ino, ni? ne sveti in vseeno je sovoznik varen
Povezava za deljenje
Deli na druge strani