Skoči na vsebino
Kupil 323 bj...
Napisano

evo koli?ina olja za tvoj motor to je iz working manuala

post-363-1273743087_thumb.jpg

kar se pa ti?e velikega serisa pa naredi na 100.000 km pa je -js imam tudi v kratkem velik servis imel bom 102.000 km

?e rabi? komplet knjigo se mi javi ;)

mislim da v mojo 323f letnik 2000 gre cirka 3,5 l olja! prvi? sem ?paral pri olju ampak sedaj pa nisem! in napenjalec pa kar zamenjaj, tudi ?e se sveti kot nov! vodna pumpa pa se mi zdi da pri meni ni povezana na glavni jermen! se mi zdi da jo goni mikro jermen!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda ne v?ge
Napisano

:mi pijemoo: :vino:

PeW a si ti kake nedovoljene substance u?ival, da forumovce ?imfa? pri tem si pa sam naredil napako v navedbah. :ne vem:

ja j doza ?e cel dan! ne sam za nasvet sem vpra?al in sem pri?akoval pametne nasvete! na za?etku sem jih dobil ampak pol na koncu pa sta me dva kekca razpizdila! mogo?e je komu mo?gane pregrelo in ne meni motorja!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Jast mam bosch aerotwin brisalce in sem dal 38? za njih ampak sem jih z veseljem dal ker bri?ejo ve? kot odli?no!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda ne v?ge
Napisano

sem se napa?no izrazil! Senzor zraka je ?el! preve? zraka pride v motor in zaradi tega ga zamori in tudi ventilator skozi dela!!! In motor ni zakuhal kot je rekel jures! mogo?e se je njemu kdaj to zgodilo in zdaj kritizira druge ker se po?uti osramo?enega :D haha

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda ne v?ge
Napisano

1 nasvet za vse "pametne mazda?e" ! malo bolj pametne in primirne nasvete stavite drugim pa bo vse ok ker na koncu ste vi tisti ki vas postrani gledajo!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda ne v?ge
Napisano

No danes sem peljal avto k mehaniku in je ?el senzor za temperaturo vode in zato mi tudi skozi ventilator dela! Stro?ek ni velik! senzor je cirka 20?! danes ali pa ju3 bo avto ?e delal normalno :bravo: seveda ?e dobim kos :D

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda ne v?ge
Napisano

Lep pozdrav! danes ko sem ?el tankat na petrol mi avto ni hotel v?gati! sem ga na tek upalil :( baterija naj bi bila za zamenjat ampak ene par mehanikov mi je reklo da za ta glas ko v?gem avto ni kriva baterija ampaka nekaj drugega! bubina, senzorji...mogo?e tudi smeti v bencinu! In to dela samo ko je motor ogret! Ko je mrzel v?ge normalno :angry2: Se je komu ?e kaj takega pripetilo?

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?tevec
Napisano

obratov ni te?ko nazaj nastavit :)

skurbla? avto, pa kazalec porine? gor pri cca 800 rpm...

za hitrost je pa malce ve? dela ;)

lahko si pomaga? z GPSom... bo? mel ?e najbolj to?en ?tevec :)

seveda ?isto sam tega ne bo? mogel narediti...

aja... tole so napotki, ki vsebujejo opozorilo "Do not do this at home" :)

no hvala za nasvete! sej hitrost pa obrate sem ?e pribli?no nastavil! hitrost mi fali 5 km/h! obrati pa so to?ni ampak se po?asi premikajo! tko da sem skelnil da kupim kar nov ?tevec! oziroma z druge roke=)

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?tevec
Napisano

U?ivaj, ni druge.

Majstore treba je melo pre?tudirat zadeve inpogledat kako in kaj,predno cagre dol vle?e? in verjemi upam si

stavit da bi tudi brez snemanja cagrov lahko spucal tisto zeleno.

Pa ne mi zdej napisat da je po bitki lahko bit general, pr teb zdej je kar je.

no vidim da znaste sam kritizirat na tem forumu tko da hvala vsem za pomo?!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?tevec
Napisano

fant treba bi bilo malo pocahnat ko si jemal kazal?ke dol-a zdaj vsaj sveti modro???

Po moje najla?je priklop na ra?unalnik ,ali celo avto zapelje? na valarje(kjer pomeri? konje) tam ka?e obrate in pa hitrost.

?tevec ma? odprt dr?i? konstantne obrate ,s tem tudi hitrost nato pa na hitro kolikor se da natan?no nataknit kazal?ke nazaj.

?e je pa kera la?ja varjanta se bo pa ?e keri javil ki je elektronsko bol podkovan ;)

Ja sedaj sveti modro ampak mam 2 majhni led diodi ki svetijo zelo mo?no in 2 veliki led diodi ki svetijo malo slab?e! druga?e je pa uredu! sem celo sredisnko konzolo osvetil v modro=) in kazalce sem jih dal na ni?lo ter jih staknil ter jih nazaj nataknil na ni?lo ampak nekaj sem vseno napa?no naredil :(:angry:

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?tevec
Napisano

Lep pozdrav!

na ?alost se mi je ponesre?il izdelek in to ?tevec! iz zelene osvetlitve sem hotel narediti modro! ?arnice sem dal modre ampak ?e zmeraj mi je ?tevec svetil bolj na zeleno kot na modro! zato sem razstavil ?tevec in podlago ?tevca z razre?ilom zdrgnil pro?(imela je zeleno prevleko)! Ko sem sestavljal nazaj se mi je pojavil en velik probelm ker mi je namesto 900vrt/min v prostem teku kazalo 2500 vrt/min! in tudi hitrost je ve?ja! kaj predlagaste?

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilec motorja?
Napisano

pri meni je ?el pa zgornji desni oljni nosilec motorja! pa? ?e gleda? v smeri vo?nje! sem ga kar zamenjal in ga nism nikjer dobil od konkurence tko da sem ga kar original kupil! svetovali pa so mi da naj zamenjam gumo v nosilcu in naj bi zelo privar?eval! 25? velik stro?ek! za nosilc pa sem dal 225?! samo ?e bo? zamenjal gumo se bo v prostem teku ?utilo malo tresenja! samo povem kar so meni drugi povedali ko sem isto spra?eval kot ti :D

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

veliki servis pri mazdi 323 F
Napisano

jst mam pa eno vpra?anje! sedaj bom moral zamenjati olje in me zanima kak?no olje gre v mazdo 323f BJ 1.8 16V??? Sedaj sem dal notr proton olje in mi ga je skoraj popilo vsega :( mehanik mi je rekel da je krivo to ker nisem dal pravega olja notr! ali je to res? predlogi??

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropot
Napisano

Mene tam ne vidijo nikol ve?! Peljal sem k svojemu mehaniku! ampak ni pogruntal kaj je! ?udno je to da samo od 2000-3000vrt/min to dela in ?ele ko naredim pribli?no 5km se loti to delati!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropot
Napisano

lep pozdrav!

Pred ?asom sem ?e spra?eval glede mojega problemea z ropotom! Ropota mi od 2000-3000vrt/min in ?e to ko naredim pribli?no 5km! prej mi ne ropota! zvok je kakor da bi tolkel po konzervi! Zvok prihaja iz motorja! izpu?ni sistem je vredu, sem ga peljal na pregled, avto je bil tudi pri mehaniku ki pa ni mogel pogruntati kaj je narobe in zakaj ropota! Je imel ?e kdo podoben primer?

Najlep?a hvala!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje
Napisano

Mogo?e se pa je zaljubil v tisto feltno :blush: mogo?e misli da je njegova lastnina :hohoho: Nasledni? ko bo? pri?el do avtomobila ti nebo pustil speljati ker se je tako navezal na tisto feltno :D

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje
Napisano

ja jast nimam avtomatckega ogrevanja feltn=) mam pa talno ogrevanje feltn=) hehe! seveda moram vklopiti centralno pa zapeljat avto v gara?o=) ma pri nas je bilo res kriza s tem snegom! spredaj ni bilo videti lu?i=) hehe! Vse lu?ke so mi gorele na armaturki :D ABS, TCS, zavore... :D pa? malo je treba iti se vozit po snegu=) vglavnem ta led mi je kmalu vse ?ivce po?rl! Nism vedel kaj je narobe in zakaj mi trese cel avtomobil!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje
Napisano

ja je bil led kriv :angry2: ker v?eraj je pri nas ful sne?ilo pol je sneg zmrznil na notranji strani feltne! sem pred 30min z izvija?em pa kladivom spravil dol led z feltne! in ni? ve? ne trese :D:bravo: Hvala vsem za nasvete :D

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje
Napisano

Tresenje... kako zgleda to tresenje...a to se ?uti predusem na volanu? ?e ti trese volan, potem pejt na optiko verjetno bo to to.

ma tresenje ?utim po telesu! celo telo se mi trese! pa ?e armaturka in zadnja polica! in optika je bila narejena prej?en mesec in od tiskrat nisem nikamor primil nobene feltne...!

Ima? lite feltne al navadne!

Drga? ti bom pa zaupal nekaj ravnokar sva z Ajvarjem to te?avo odpravila enak probem s tresenjem

nabral se mu je sneg z notranje strani felten kar seveda to deluje kot ute?-zato trese!!!

Speri spraskaj (po ?elji) sneg iz felten pa more bit ok!

(seveda ni pa izklju?eno da se ti kera od centrirnih ute?i odlima ali pade stran) ;)

lite feltne mam! originalne od mazda na zimskih gumah! vse vijaka sem potisnil, pogledal sem ?e je kje videti da bi kak?na ute? odstopila ampak je te?ko razlo?iti ?e je ali ni odstopila!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje
Napisano

?e je do 80Km/h vse ok, je lahko samo za centrirat gume, mo?no je pa tud da si vozu po snegu :P pa tega nisi vajen.... ?zmeden?

sem vozil po avtocesti in ni bilo snega! zimske gume sem menjal v torek in je vse OK delalo! danes ko sem se vra?al z gorice pa se je za?elo tresenje!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje
Napisano

Lep pozdrav!

Danes zve?er ko sem se vra?al iz Nove Gorice proti Ajdov??ini se je avto za?el tresti! pri 100km/h sem se tudi jast tresel! vem le to da od 80km/h naprej se za?ne avto tresti! ali ve kdo kaj je narobe in ?e je kdo imel podoben rpimer?

Najlep?a hvala!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.