O?itno sem aktiven na forumu samo ko mi kaj nagaja
Problem je slede?, sklopko in vztrajnik sem menjal pred cca. 7000 km, sedaj se mi je pa za?elo dogajat, da mi ob speljevanju oz. obra?anju ko se avto giblje po?asi, pride v kabino vonj po sklopki oz zna?ilen vonj ko gre sklopka proti koncu. ?e se peljem hitreje tega vonja ni. Pedal od sklopke se giblje normalno.
Saj avto bo ?el na dvigalo, samo vseeno me zanima kak?na bi bila lahko diagnoza.
Bi bilo mogo?e da bi ?el kak?en cilinder?ek, al bi to ?e ?util ker bi mi sklopka padala noter?
Kot ka?e bo verjetno tudi pri meni kriv ta le?aj?ek, upam da je samo to
Prvi? sem sli?al ta obupen zvok ko sem se peljal k YavarYe X6V6 zamenjat xenonke
Situcija je nakeko tak?na. Ko avto laufa v prostem teku je zvok zelo izrazit in ima? ob?utek da bo vse razpadlo, napenjalec mikro jermena kar ska?e gor in dol. Ko pa pove?a? malo obrate od 1500 o/min naprej, pa ta grozen zvok izgine.
?isto tako za info me zanima kaj je povezano z mikro jermenom (motor 2.0 diesel) (alternator, klima, ....)
Ven da to nekje je na forumu napisano in poslikano kateri ?ip je potrebno zalotati da se prika?ejo ?rke oz. napisi na displayu, samo jaz tega ne najdem
Govora je o displayu v mazdi 6 (tam kjer ka?e kateri komad se vrti, klima, ura, ...)
?e eno vpra?anje oz. mnenje, kako je z menjavo sklopke in vztrajnika, naj ju zamenjam al po?akam da mi za?ne drseti (avto ima 190 km) in bo ?e na dvigalu
Hm, to s temi lu?kami se mi zdi pa zdaj ?e prav zanimivo.
Dva dni nisem ni? uporabljal avta. Ko sem ga v?gal v ponedeljek zjutraj se mi ni pri?gala nobena lu?ka. Poskusil sem vse pogoje ob katerih so se mi je prej pri?igale, a so lu?ke ?e vedno ostale lepo ugasnjene.
Ko dam kontakt se pri?gejo in takoj ugasnejo.
Tako da se so se mi podrle vse ugotovitve kaj bi bilo krivo da lu?ke gorijo.
Mogo?e imam sre?o da se je mazda sama popravila ali pa bo treba ?e naprej iskati vzrok
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kontaktirajte @Romana, mogo?e je motor ?e OK
http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=8875&st=20
Povezava za deljenje
Deli na druge strani