Skoči na vsebino
tezave z mazdo 626
Napisano

Mojster sam bi pogledal kaj je narobe, samo sem malo na tesnem s ?asom, razen ?e ima? ?as po 18 uri in pri?opa? do mene.

hvala za ponudbo. z veseljem jo sprejamem :) - se bom pripeljal, ampak po 19 uri - do 19 sem zaseden.

?e je to v redu. mi napisi tel in naslov na pm

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tezave z mazdo 626
Napisano

hvala vsem za odgovore - probal bom vsem odgovoriti.

avto vzge normalno. vsaj mi se zdi.

mogo?e moram omeniti: da ko ga vzgem hladnega se nekak premocno slisi - kot da bi ti zacetni obrati bili nekak previsoki. mogoce je to kaka sled?

kar se tice cevk za zrak en mojster jih je pregledal in so baje v redu. pogledal jih bom se sam (upam samo da jih bom nasel - ne spoznam se prevec na avtomehaniko).

svecke so kot sem ze rekel zamenjane. zamenjal jih je ta mojster za plin. se mi zdi da se zdaj mal drugace obnasa, ampak mogoce je on kaj stetal. pravzaprav nekaj mi govori da je.

spomnim se da je ajvar enkrat za tega mojega plin mojstra rekel - ?alabajzer. takrat nisem ni? komentiral - ne pozitivno ne negativno ker pac nisem imel dovolj iskusenj s plinom - to je bilo ko sem se peljal na plin sele teden dva. zdaj se mi pocasi zdi da je mel prav. skoraj sem siguren da je ta zadeva nekak povezana s plinom - na servisu pa mi je mozakar povedal da je s plinom vse v redu(?) jaz pa zaenkrat ne morem dokazati nasprotno.

LPG sistem je gastech. vgradil ga je avtoplincenter (rudnik, lj).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tezave z mazdo 626
Napisano

Najprej poglej loputo za gas, tam se nabere svinjarija in pol je sranje.

Lahko pa da ga lambda poka in potem se avtu malo cufa in crkava.

ta ki mi je vgradil plin je o?istil nekaksen motor za standgas - ali je to ta loputa za gas?

zamenjal je tudi sve?ke.

ampak ni? od tega ni pomagalo :(

kot sem rekel v "normalni" vo?nji avtro lepo vle?e.

problem je ko obrati padajo (ko pritisnem sklopko) recimo z 2-3000 na 700 (standgas) - tu se ne ustavi ampak pade do 0 in se ugasne :(

tudi v prostem teku motor ne dela mirno, ampak crkava - obrati mal padejo pa se vrnejo gor - motor in cel avto se trese.

men se zdi da je vse to nekak naredil plin ker je prej na bencin delalo vse normalno, na plin pa se je tudi prej obnasalo kot sem zgoraj opisal (samo ne tolk hudo) - samo ne vem kako se je to zgodilo in kako to dokazati?

mogo?e pi?em neumnosti: ali je sploh mozno da plin pokvari motor?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tezave z mazdo 626
Napisano

pozdravljeni,

zadnji mesec-dva imam precej tezav s svojo mazdo 626 bencin (imam se plin) l 2000.

v vo?nji je vse normalno, ko se pa ustavljam obrati padejo ?ist na nulo in se avto ugasne. to se ne dogaja vsaki?, ampak kako ?as gre vse pogosteje.

mislil sem da je vzrok plin - ker se na plinu tudi prej dogajalo da obrati pri ustavljanju padejo, ampak ne tolk. zdaj pa se dogaja tudi ko preklopim na bencin.

bil sem na rednem servisu plinske naprave. zaradi tega sem odla?al toliko z odpravljanjem tega problema - ker sem vedno v gu?vi sem hotel to narediti naenkrat z rednim servisom plinske naprave - tam pa so mi rekli da je z plinsko instalacijo vse v redu.

ali ima kdo kako idejo kaj bi lahko bilo in ali kdo priporo?a kakega dobrega mojstra - bil sem pri enem ki ga poznam, ampak njegova diagnostika ni imela stari konektor ki ga ima moja mazda.

hvala vnaprej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ABS lu?ka
Napisano

poslikam ko najdem ?as... slike postavim tukaj...

?al na tem allmazda.net ne najdem nobenega abs sensorja, ampak vseeno zdi se super site za iskanje delov.

hvala obema :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ABS lu?ka
Napisano

Pozanimaj se na servisu, ?e ima enako katalo?ko.

nekak dvomim da bojo tolk prijazni.

predpostavljam da raje prodajo in vgradijo originalni senzor.

hm, mogo?e je dobra ideja da probam - ne bojo me tepli :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F/C 1.5 olje
Napisano

godtota ?e, ampak zanima me znamka olja ;)

vem kaj te zanima ;)

zaradi tega ti pravim da malo brebrska? po forumu

jaz sem par mesecev nazaj vpra?al isto ;)

mal sem tudi sam googlal

na koncu sem po na svetu s tega foruma uporabil valvoline durablen 10W-40

dodal bi ?e da sem nekje na?el da castrol za mazdo ni najbolj?i

moram priznati da ?e vedno nisem siguren da je valvoline najbolj?a izbira. razmi?ljam ali je mogo?e bolj?e uporabiti kak?en aral, ali recimo original mazda original. razlika v ceni ni tolika.

pa ?e: olje bom verjetno menjal na 10KKm namesto na 15KKm tako da perdpostavljam da bo v takem primeru dovolj dobro vsako olje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F/C 1.5 olje
Napisano

Mastno!

?e se ne motim je na to temo ogromno napisanega, ampak bom malo tvojo lenobo podprl..

Objavljena slika

s tem si ga ?e bolj zmedu :D

druga? o tom res ima vsaj 5 tem, pa jihje treba poiskat, prebrat...

ampak itak se na kocu mora? sam odlo?iti.

ali pa gre? na servis in ti oni strokovno izberejo olje, in to seveda zara?unajo ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakaj za vraga....
Napisano

jst mam plin in vem kaj so plusi in minusi in bi rad komentiral tole ?im bolj objektivno:

Minusi:

cena vgradnje (je pa bencinar tolk cenej?i od dizla) ja to je res

manj?i prtlja?nik (mote?e le, ?e preva?a? veliko robe) prtlaznik ve?ina rabi, tako da je to lahko mote?e. da se re?iti z kitom za hitro popravilo ali stre?nim nosilcem, kar je "?raufanje"

malo manj mo?i (pri normalni vo?nji sploh ne ?uti?) je in ni res. in ni samo mo? - navor je res velika prednost pri dizlih.

v SLO malo ?rpalk (vsak dan ve?) je malo mote?e. pa ?e kaj ko se vozi? tudi v tujino? mora? malo planirati koliko se bo? peljal in kje bo? polnil...

- ve?ina ljudi sploh ne ve za to in ne pozna nobenega, ki ima plin in dobre izku?nje z njim (niti ne ve koliko stane 1L)

- ljudi je strah plina (ne vedo kako je poskrbljeno za varnost) tole je res. vsaki? ko sem se pogovarjal s ljudmi ki ne znaju ni? o plinu to je bil prvi njihov stavek. kak?en paradoks

- cena v SLO je cca 1200-1400 ? kar je preve?, ?e dela? malo km, oziroma dolgo traja, da se povrne investicija petrol ima akcijo 200? popusta pri vgradnji - verjetno ste ?e sli?ali za to

- dr?ava ne ogla?uje tega preve? na glas, ker bi zgubili velik del denarja v prora?unu tole ne razumem. kako bi izgubili? ker bodo imeli manj prihodkov od davka na bencin in dizel? upam da ne bojo preve? reklamirali ;) ker bojo potem povrnili prihodke zvi?anjem tro?arin za plin :(

- v nekatere avte se na da vgradit plin (res malo)

- nekatere firme potem ne priznajo garancijo mene to ne moti - jst itak imam rabljenega :P je pa res velika ovira

P.S. ?tevilo vgradenj nara??a in zna se zgodit, da bo ?ez 3-4-5 let rabljen bencinar z LPG la?je in dra?je prodati kot dizla kako si to izra?unal? ?e bo ponudba (benicinarjev s plinom) ve?ja - cena bo padla... edino ?e bojo ?e podra?ili bencin in dizel, plin pa pustili pri miru, kar ni mo?no pri?akovati

moram pa dodati tudi to:

sem prijetno presene?en da so mazda?i tako "plinsko ozve??eni". to je nekdo ? epovedal (Joza se mi zdi). Jst sem pred kratkim kupil mazdo, in takoj vgradil plin - torej sem prav uganil znamko in z njo forum ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakaj za vraga....
Napisano

Sej ?e se bo plin zelo raz?iril in bo s tem zmanj?ana poraba ostalih pogonskih goriv, kr verjemte, da bodo oreng tro?arine ?e na plin nabil.

?e bom rahlo zloben bom rekel, da je v interesu vseh "plina?ev", da ?im manj reklamirate plin, ?e ho?te obdr?at nizko ceno .... hihi :hohoho::jezicek:

u bistvu, verjetno, ma? prav ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ABS lu?ka
Napisano

Pozdravljeni

Ponavadi se s testerjem naprej ugotovi kateri senzor nagaja, nato se ga ?e fizi?no premeri ( lahko je prekinjena ?ica od konektorja do senzorja ali pa senzor samo zapacan/se ga ??isti in spet dela ). Senzor se menja ?ele po temeljitih meritvah in ?i??enju, v koliko je to potem ?e potrebno. Najceneje imajo senzorje: www.zavorniservis.com - od 48,00? naprej.

O delovanju senzorja imate pravilno predstavo.

Pri vsakem vozilu lahko nagaja senzor - torej pravila ni - potem je pa odlo?itev vsakega posameznika kako se loti re?evanja problema.

Lep pozdrav

hvala za odgovor in informacije

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ABS lu?ka
Napisano

meritev izvede? tako, da poi??e? priklju?ke senzorja s centralnim o?i?enjem... in meri? direktno prevodnost senzorja, iztakne? vtika? senzorja, in vtakne? merilno orodje v tisti del kabla, ki pride iz smeri kolesa !

za sprednje senzorje je to ponavadi v motornem prostoru v bli?ini blatnika, kjer gre kabel za senzor v notranjost karoserije,

na zadnjem delu pa bo? verjetno moral odstraniti kak?no za??itno plastiko znotraj avta... v glavnem poglej, kje gredo kabli v notranjost karoserije in tam i??i naprej...

?e pa ima? "service manual" pa tam poglej, kje so speljani kabli...

najlep?e hvala za navodila.

mogo?e bo od mene ratal mehanik enkrat :P

uspelo mi je najti kable :bravo:

upam samo da so pravi, ampak so edini ki grejo od koles ?ez plo?evino v notranjost... tako da vejetno so.

trije imajo upor cca 1.5 kohm, ?etrti (zadnji desni) je prekinjen. ne vem ali je prekinjen kabel ali senzor - verjento senzor.

kaj zdaj?

sam tega predpostavljam brez dvigala ne znam zamenjati? ali pa ni tako komplicirano?

vpra?al sem danes v A-cosmosu v btc-ju za ceno senzorja: 120?

ali mogo?e ve? (ali pa kdo drug), ali ga je mo?no dobiti ceneje?

kako sploh deluje ta senzor? predpostavljam da je to nek induktivni senzor ki daje impulse, ra?unalnik jih ?teje in tako ugotavlja hitrost...?

u bistvu ve? me zanima ali obstaja kaka razlaga zakaj je crknil in ali se to pogosto dogaja pri mazdi 626, recimo? vem da preve? vpra?am, ampak ?e kdo ve... ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ABS lu?ka
Napisano

po vsej verjetnosti je ABS senzor hin...

premeri? z Ohm-metrom in vidi?, kateri je, potem pa menja?... na?eloma se da doma menjati (zna biti Yebeno, ?e je fejst zarostalo), druga?e pa servis... jaz sem sam menjal letos na 323F zadaj v bobnu... ceno pa lahko pogledam zve?er

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopi...mp;#entry149916

o?itno si imel podoben problem.

kje pa moram meriti? najbr? ga moram dvigniti?

uh, to se mi ne zdi enostavno. jaz pa nimam ne orodja ne znanja za take intervencije :(

ali ve? mogo?e koliko je nevarno voziti tako?

bremze, se mi zdi delajo brez problema. upam da to ne upliva na navadno funkcijo bremz?

bojim se da lahko? :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ABS lu?ka
Napisano

Pred kratkim se mi je za?ela pri?igati lu?ka za ABS na komandni tabli.

Obi?ajno ostane pri?gana ko pri?gem motor, ampak ne vedno (ve?krat se ugasne kot ostane).

Parkrat se je pri?gala med vo?njo.

Parkrat se je tudi ugasnila med vo?nji

Skratka ni pravila.

Ali kdo ve za kaj bi ?lo? In zakaj se to dogaja?

Ali je to velik problem?

I seveda, koliko me lahko stane popravilo? Ali ga lahko izvede tudi neuradni servis?

vnaprej hvala za odgovore.

avto je

626 1.8 16v letnik 2000

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 in servis pri 100.000
Napisano

o olju smo se pogovarjali tudi tukaj

ne vem pa, ali to velja tudi za mazdo6?

tukaj ima? olje za mazdo.

prav me zanimajo mnenja na to temo...

?e nekaj me zanima: za mojo M626 je servisni cikel 15K km. ali je za M6 kaj druga?e - ?e ne, kako si pri?el do servisa na 100K km?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.