Sam sem se cudil zakaj ne delajo in sem ugotovil, da je varovalka skurjena. Ob menjavi so zopet zaceli delat. Tako da ce je cilj samo to .... vzemi varovalko ven
Na malco bom su v BTC pa se bom ustavil tam na mazdo. Pol se bom pa pomoje med potjo ustavil se v Interclass-u na dolgem mostu. Drug teden grem v akcijo.
Da ne smetim ostalih tem in preden poklicem na servis. Fotr zadnje case poizkusa uporabljati navigacijo toda ne zna in ne zna te v mazdi. Nato si nekako na googl maps na telefonu nastima. No in sem mu rekel, da lahko vgradi android avto v avto.
Gre se za Mazdo 3, 2016 letnik. Ve kdo koliko pride modul z vgradnjo in ali to sploh delajo na uradnih servisih?
Sam TPMS ni noben problem zdrzi res vse. Problem je ventilcek in potem matica na tem. Na mazdi (Majes) so mi razlozili da je problem ker je drug material in potem ta matica rada pozimi poci. No meni je 2* pocila. Je pa na uradnem bil 1 ventilcek cca 90 eur. Samo matico niso hotli prodat.
No potem sem na ebayu nasel repair kit kjer dobis to matico za 5 eur in je
Tisti, ki ste naredili update zemljevidov prek Mazda Toolboxa, ste potem izbrisali backup (v primeru da ste ga nredili).
Nekam cudno mi je bilo kaj mi toliko zaseda na racunalniku nakar ugotoim, da celoten mazda stuff zaseda skoraj 60GB placa
Nadgradil sem svoje zemljevide in od fotra (2 razlicna appa) in se je malo nabralo. Kako to popucam ker v sami aplikaciji ni nic. V nasprotnem primeru bo pac "rm -rf".
Evo avto iz servisa. Opravljen redni servis in ... dolit antifriz ter zategnjeno nekje kjer bi lahko pusalo.
Avto je bil cez noc pri pelkotu in antifriza ni nic manj tako da ocitno ne pusca. Je pa pelko rekel, da lahko uhaja skozi masino in ce je to bo potrebno odpreti blok in zamenjat dihtungo (oz. neki takega). Bomo videli kaksno bo stanje antifriza cez nekaj dni.
V hladilnik sem nalil, sel en krog. Gretje ni delal, temperatura je bila ves cas normalno ... razen ko sem ga zacel priganjat pa je sla do H ampak potem takoj dol (se pravni nekaj ni ok).
Ampak kljub temu 80% ljudi se vedno nikoli v svojemu lastnistvu ne menja komplet hladilne tekocine. Pa tudi ce v navodilih pise na vsakih 200k km ali 11 let.
Kako pogosto pa vi menjate komplet hladilno glede na to da vam long-life napisi ne disijo
Edino logicno ... zato je servis. Nekako se pricakuje, da vedo kaj delajo in kaj je portebno naredit. Ce ne uradni pa pelko ali pac nek drug. Velika vecina sploh ne ve kaj in kje je hladilna tekocina.
Saj vem da je to avtomobilski forum ampak ne pricakovat od vseh, da so obsedeni z avtomobili in poznajo vse
Ne stevec za temp je konstantno na sredini tako kot vedno. Prav tako nobene opozorilne lucke.
Zacelo se je pa tako da sem sel po dolgem casu v LJ z mazdo in po ene 20km se mi je zdelo cudno da se vedno zebe. Potem je zacelo pihat zelo toplo in segrelo kabino, nato je zopet pihalo hladno, nato toplo. Na poti domov je zopet kar precej rabilo da je zacelo pihat toplo in tko je bilo cca 20km ko je zopet zacelo pihat mrzo in tako je bilo potem naslednjih 30km.
@scaniani tako hudo kot se slisi .... do marca je borih 3 mesece in zadnje case zaradi korone mazda bolj kot ne stoji. Od marca sem naredil borih 3k km (prej je bilo toliko v cca 3-4 tednih).
Ce sedaj nalejim antifriz notri in v 14 dneh spusca potem vem da je neki narobe. Ce pa nalijem notr in bo do marca ok bo pa potem pelko za vsak slucaj preveril.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
g. Majes je danes rekel, da edino kamor še gre je v tapravo penzijo
Popravljeno od BossekPovezava za deljenje
Deli na druge strani