Skoči na vsebino
Tresenje pri zaviranju
Napisano

Pred kratkim sem menjal diske.

Potem je za?elo trest med zaviranjem. In sem $%&! in bil prepri?an, da bo spet treba nove diske ???.

Pa pride sezona za manjavo gum in zamanjam kolesa (komplet - druga plati??a) in sedaj med zaviranjem ne trese ve?.

Ali je komu jasno zakaj tako? ?e gume niso centrirane bi pri?akoval, da trese ko vozi? in ne med zaviranjem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alge v posodi za pranje ?ip
Napisano

Zna bit, da bo to. A je problem odmontirat in nazaj namontirat posodo?

to je ?e voda dolgo stoji in na vro?em ;)

je pa to verjetno ostanek  od tistega koncentrata  ki ga me?a? za pranje. Naj bol je posodo ven pa dobro oprati ,ker ?e se tisto za?ne lu??it ti lepo zabije ?obe 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolesni le?aj M6 karavan
Napisano

Ali je normalno da pri M6 karavan 105 kW pri 175000 km crkne kolesni le?aj? ?e nekaj ?asa se, ko zavijam sli?i na desni strani, v?eraj pa sem bil na tehni?nem, kjer je potrdil mojo domnevo, da ima sprednji desni le?aj zrak.

Koliko stane nov le?aj in kako hitro je to potrebno zamenjat?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

R.I.P. DPF Mazda 5
Napisano

Apdejt. Zrihtan tudi SW del.... :) mazda letela domov ze s powerboxom na 10 :)

Zadeva je v bistvu tako simpl da glava boli. Jutri prpopam en post o SW ki podpira zgolj mazde in je for free. Med drugim podpira tudi famozni service reset

Ali je sw Forscan?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdab 6 lu?ka na armaturi
Napisano

Ne kompliciraj, zakurblaj avto namotaj desno do konca levo do konca in ?e enkrat desno do konca in lu?ka bo ugasnila ?e pa ne pa ?e 1X ponovi.

To ?e delal in ne pomaga. Zelo hitro se pri?ge nazaj. Zasvinjan je senzor. Menda se ga da o?istit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdab 6 lu?ka na armaturi
Napisano

Evo bil na servisu moram pa pohvalit fante v MAZDA BTC so zadevo zelo hitro in strokovno to opravili.

V glavnem priklop na tester, pokazal napako senzorja kota volana oz. Steering angle sensor, kateri se nahaja na volanu, nekje nasproti klju?avnice za v?ig. Sicer mi lu?ka ne sveti ve? ko pa bo se ve kaj je narobe. :glare:

Ali so ti senzor zamenjali ali se je re?ilo samo s ?i??enjem le tega? (takole nekako izgleda)

http://app.nventree.co.uk/Media/Resize/Cus...pg?maxWidth=400

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kode napake
Napisano

Ali kdo pozna kak dostopen software, s katerim bi se te kode dale pobrisati?

Tnx!

Zbri?i vse napake in bo? videl katere se ti bodo nazaj pojavile...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kode napake
Napisano

Uspelo mi je prebrati error kode na moji mazdi 6 143. Kode so slede?e:

u1900 Module: HEC

Explanation: CAN Communication Bus Fault - Receive Error

u2516 Module: HEC

Explanation: CAN bus off - Transmit Error (Use DTC $C073 instead)

u0155 Module: ABS/TCS

Explanation: Lost Communication With Instrument Panel Cluster (IPC) Control Module

c1956 Module: ABS/TCS

Explanation: Steering Angle Sensor Circuit Failure

Ali mi kdo ve povedati kaj ve? o teh napakah?

Kak?en je postopek odprave na servisih?

Ali se lahko te napake pojavijo zaradi zamenjave akumulatorja?

Za branje napak sem uporabil "?ing?ong" OBD2 dongle in program Forscan.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kitajski OBD2 adapter
Napisano

Razmi?ljam o nakupu OBD adapterja. Na ebayu so sme?no poceni: bluetooth verzija s po?tnino cca 10 usd.

Adapterji naj bi bili osnovani na ?ipu ELM327.

Vendar je v njih zagotovo klon tega ?ipa. Na strani Elm pi?ejo, da je njihova zadnja verzija firmwarea elm327 1.4b, kitajci pa prodajajo verzijo 1.5.

Ali je ?e kdo kupil kaj takega? Zanima me ?e delujejo pravilno?

http://www.ebay.com/itm/V1-5-ELM327-OBD2-O...=item53f3e0723f

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

V?eraj je ob verglanju avto spustil ?udno len zvok, vse lu?ke mrknile, radio je resetiral postaje.

?el v euroton za 129,9 eur dobil 95AH Energizer. Sicer je aku 144 eur, vendar je 10% cenej?i ?e jim pusti? starega.

Je pa malo manj?i od sterega, zato sem danes zjutraj ?el v Kotal na Vi?u, kjer sem kupil 10 cm ?irok pas 3mm debele gume, ki jo bom zalo?il v nosilec akkuja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stropne lu?i na sredi kabine
Napisano

Popravil.

Po navodilih iz uporabni?kih navodil odmontiral stropno lu?: Plo??ati izvija? zasadi? ob kraj?i stranico in potegne? ven.

Odklopi? kabel.

Na stikalu za izbranje delovanja je odpadel kontaktni jezi?ek.

post-5559-1345278911_thumb.jpg

Preprosto sem ga nataknil nazaj.

post-5559-1345278939_thumb.jpg

In vse skupaj zmontiral nazaj v strop.

5 minut dela.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stropne lu?i na sredi kabine
Napisano

Imam zanimiv problem (M6, karavan, 2006):

Stropne lu?i nad potni?kimi sede?i (sredi kabine) so ob odpiranju vrat so nehale delovati, ne glede na polo?aj stikala (vrata, off). Lu?i nad voznikovim/sovoznikovim sede?em se vklju?ijo.

?arnica ni crknila, ker lahko omenjeno lu? s pritiskom na tipko ?e vedno vklju?im.

Verjetno je crknilo stikalo za izbiro avtomatskega vklopa? Ali je problem razdret?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima pe?a - dopolnitev plina?
Napisano

pri moji Mazdi Premacy, ki se ni hotela shladiti je mehanik naredil takole

odprl pokrov motorja in ?ele takrat pri?gal klimo ter potipal cev od klima napeljave in ker je takoj postala hladna in se je zarosila, ugotovil da dela ok in da je dovolj plina

zamenjal sem filter zraka v kabini pod sovoznikovim predalom in sedaj hladi tako kot je treba

lp Matja?

Zamenjal filter zraka kabine - ni pomagalo.

Peljal dofilat plin, bilo ga je 300 g, mora ga biti 470. Zdaj pa ?akam na vro?e dni, da sprobam, ?e zdaj dela ok.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima pe?a - dopolnitev plina?
Napisano

Zadnje ?ase se mi zdi, da se v avtu nekako no?e vredu shladit. V?asih je bilo poleti ok, ?e sem nastavil na 25 stopinj, zdaj pa je treba imeti nastavljenih 20 da je za zdr?at.

Iz ?ob piha hladen zrak, zadnji? sem pomeril s termometrom - na sredinskih je po ene 10 minutah pihalo 6 stopinj, na stranskih 11.

Sumim, da je za?elo zmanjkovat plina.

Kak?ne izku?nje imate s tem?

Kam peljat?

Koliko stane?

Kaj je z oljem? Verjetno se ga ne da izpustit in zamenjat brez da odmontira? vse skupaj. ?e bi pu??alo, bi se to verjetno kje videlo?

To, da plin z leti uide (avto je M6 karavan 143, letnik 2006) je verjetno normalno - v kompresor pride os, ob kateri verjetno plin uhaja. Kompresor ni zalotan kot hladilni sistem od od skrinje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na steklu zadnjih vrat (M6, karavan 2006) je v vrata (notranja ?pranja med ?ipo in vrati) potegnilo vakuumski prisesek, s katerim se na ?ipo pripopa sen?nik. Ob tem je ?e malo razmaknilo panel. A iam kdo idejo kako to dobit ven? Razstaviti vrata? Zanima me, ?e je kak posebna finta pri demonta?i tega panela? Prisesek bi rad dobil ven, panel pa zopet sestavil nazaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjava radija
Napisano

Kupis lahko preko neta ali pa pri Ajvarju.

Stane sitnica 60eurov je blo nazadnje z vgradnjo.

Konektor je za radiem znotaj armaturne plosce ... nekih 3min da prides do njega.

Skatla je na kablu katero pa lepo skrijes v sovoznikov predal.

Vse to je bilo odgovorjeno ?e miljonkrat :hudicek:

Super zadevca je, kontrolo mas na volanu, zvok je soliden, edina moja pripomba je da ima te?ave z prevelikimi datotekami (beri +50mb velik MP3), kateri pa ve?ini navadnih smrtnikov nebi smel bit problem.

jxl tnx za odgovor.

?e eno vpra?anje:

Ali kdo ve, kam se na radio priklopi navigacija? V avtu imam namre? navigacijo in me malo skrbi, da je CDC port na radiu, kamor naj bi se priklju?ilo mp3player ?e zaseden. Ali je na teh portih mogo?e veri?it naprave?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.