Zna bit, da bo to. A je problem odmontirat in nazaj namontirat posodo?
to je ?e voda dolgo stoji in na vro?em
je pa to verjetno ostanek od tistega koncentrata ki ga me?a? za pranje. Naj bol je posodo ven pa dobro oprati ,ker ?e se tisto za?ne lu??it ti lepo zabije ?obe
Ali je normalno da pri M6 karavan 105 kW pri 175000 km crkne kolesni le?aj? ?e nekaj ?asa se, ko zavijam sli?i na desni strani, v?eraj pa sem bil na tehni?nem, kjer je potrdil mojo domnevo, da ima sprednji desni le?aj zrak.
Koliko stane nov le?aj in kako hitro je to potrebno zamenjat?
Apdejt. Zrihtan tudi SW del.... mazda letela domov ze s powerboxom na 10
Zadeva je v bistvu tako simpl da glava boli. Jutri prpopam en post o SW ki podpira zgolj mazde in je for free. Med drugim podpira tudi famozni service reset
Evo bil na servisu moram pa pohvalit fante v MAZDA BTC so zadevo zelo hitro in strokovno to opravili.
V glavnem priklop na tester, pokazal napako senzorja kota volana oz. Steering angle sensor, kateri se nahaja na volanu, nekje nasproti klju?avnice za v?ig. Sicer mi lu?ka ne sveti ve? ko pa bo se ve kaj je narobe.
Ali so ti senzor zamenjali ali se je re?ilo samo s ?i??enjem le tega? (takole nekako izgleda)
V?eraj je ob verglanju avto spustil ?udno len zvok, vse lu?ke mrknile, radio je resetiral postaje.
?el v euroton za 129,9 eur dobil 95AH Energizer. Sicer je aku 144 eur, vendar je 10% cenej?i ?e jim pusti? starega.
Je pa malo manj?i od sterega, zato sem danes zjutraj ?el v Kotal na Vi?u, kjer sem kupil 10 cm ?irok pas 3mm debele gume, ki jo bom zalo?il v nosilec akkuja.
Stropne lu?i nad potni?kimi sede?i (sredi kabine) so ob odpiranju vrat so nehale delovati, ne glede na polo?aj stikala (vrata, off). Lu?i nad voznikovim/sovoznikovim sede?em se vklju?ijo.
?arnica ni crknila, ker lahko omenjeno lu? s pritiskom na tipko ?e vedno vklju?im.
Verjetno je crknilo stikalo za izbiro avtomatskega vklopa? Ali je problem razdret?
pri moji Mazdi Premacy, ki se ni hotela shladiti je mehanik naredil takole
odprl pokrov motorja in ?ele takrat pri?gal klimo ter potipal cev od klima napeljave in ker je takoj postala hladna in se je zarosila, ugotovil da dela ok in da je dovolj plina
zamenjal sem filter zraka v kabini pod sovoznikovim predalom in sedaj hladi tako kot je treba
lp Matja?
Zamenjal filter zraka kabine - ni pomagalo.
Peljal dofilat plin, bilo ga je 300 g, mora ga biti 470. Zdaj pa ?akam na vro?e dni, da sprobam, ?e zdaj dela ok.
Zadnje ?ase se mi zdi, da se v avtu nekako no?e vredu shladit. V?asih je bilo poleti ok, ?e sem nastavil na 25 stopinj, zdaj pa je treba imeti nastavljenih 20 da je za zdr?at.
Iz ?ob piha hladen zrak, zadnji? sem pomeril s termometrom - na sredinskih je po ene 10 minutah pihalo 6 stopinj, na stranskih 11.
Sumim, da je za?elo zmanjkovat plina.
Kak?ne izku?nje imate s tem?
Kam peljat?
Koliko stane?
Kaj je z oljem? Verjetno se ga ne da izpustit in zamenjat brez da odmontira? vse skupaj. ?e bi pu??alo, bi se to verjetno kje videlo?
To, da plin z leti uide (avto je M6 karavan 143, letnik 2006) je verjetno normalno - v kompresor pride os, ob kateri verjetno plin uhaja. Kompresor ni zalotan kot hladilni sistem od od skrinje.
Na steklu zadnjih vrat (M6, karavan 2006) je v vrata (notranja ?pranja med ?ipo in vrati) potegnilo vakuumski prisesek, s katerim se na ?ipo pripopa sen?nik. Ob tem je ?e malo razmaknilo panel. A iam kdo idejo kako to dobit ven? Razstaviti vrata? Zanima me, ?e je kak posebna finta pri demonta?i tega panela? Prisesek bi rad dobil ven, panel pa zopet sestavil nazaj.
Konektor je za radiem znotaj armaturne plosce ... nekih 3min da prides do njega.
Skatla je na kablu katero pa lepo skrijes v sovoznikov predal.
Vse to je bilo odgovorjeno ?e miljonkrat
Super zadevca je, kontrolo mas na volanu, zvok je soliden, edina moja pripomba je da ima te?ave z prevelikimi datotekami (beri +50mb velik MP3), kateri pa ve?ini navadnih smrtnikov nebi smel bit problem.
jxl tnx za odgovor.
?e eno vpra?anje:
Ali kdo ve, kam se na radio priklopi navigacija? V avtu imam namre? navigacijo in me malo skrbi, da je CDC port na radiu, kamor naj bi se priklju?ilo mp3player ?e zaseden. Ali je na teh portih mogo?e veri?it naprave?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
letnik 2006
Povezava za deljenje
Deli na druge strani