imam vpra?anje...sem lastnik Mazde 5 letnik 2005 1,8B prevo?enih 165000 km. Na zadnjem servisu sem dal noter olje Dexelia Ultra 5w30 ... prej?nji mesec sem bil na morju in mi je na cca. 1000km popcal avto 0,5l olja!? Ko pa vozim po mestu pa ne porabi skoraj ni? olja!?
Meni se to zdi dosti...vam?
Dam raje kak?no drugo olje (viskoznost) noter?
Ali je pa kaj narobe z motorem...suh je sicer ko poper.
Torej na moji Mazdi 5 (l.2005) mi je vtrgalo vzmet (zadnjo desno)...zakaj :ne vem: ...ve mogo?e kdo za ka?no rabljeno (in ceno) in ?e eno vpra?anje je potrebno menjat obe ali samo eno?
P.S. priporo?am vandalizem - ?e ga ima? (Adriatic ima v osnovi, brez odbitne), ker je bolj verjetno da ti je kaka viola razbila avto, kot pa da kamen prleti v zavetrje
ja saj sem to imel v mislih ...ampak mi v?eraj ni dalo in ni dalo mira...pa sem jo ?el razdirat
polna rje...malo sem o?istil, kontakte po?timal...preveril ?e dela...skuro varovalko za ?top lu?i ...jo menjal pogledal kje je krtak stik...uredil...zalil z silikonom (rde? del) ...in dela...hvala za spodbudo
ja hvala za info...sem ?e sam preverjal...samo original
@jures
sem ?e klicaril po odpadih pa ni?...druga?e pa sem ?e probal razdret pa se bojim, da bom zlomil rde?i del ...sem se pa pozanimal in lahko uveljavljam preko kaska to ...pa ne okoli govorit...ups kamen mi je razbil lu?
Naredil bi servis s 15000 km na 120000 podlage ali kaj?
Se opravi?ijem...malo sem pri nulah zaje.... , avto ima 150.000km za sabo (star je 7 let), pa delam servise na 15.000km...zanima me kako olje priporo?ate za ta motor!?
Na ?udo, sedaj dela normalno.Sam sem iztaknil rele, preveril vtika? za ?rpalko in nivo goriva, prisilno preiskusil ?rpalko in vse sestavil nazaj.Skratka zaenkrat dela.
Sem na?el workshop manual a v ru??ini in bolj slabo kopijo, vendar se nekako da pomagati.
Hvala za nasvete.Upam da bo mir.
Prosim ?e ?e meni po?lje? ta navodila, saj imam iste te?ave z mojo Mazdo 5
nekaj na start sistemu - probaj dobiti 3 silake, ko ti prvi? nagaja jo porinte in v?gite s sklopko - ?e bo je starter.
A ti kaj obrati nihajo potem ko v?ge?
?e ne pa preglej - cev zraka, prerukaj luftmesser, kable - nenazadnje tudi benz pumpo
in ?e neumno vpra?anje, katere sve?ke ima? (nisi napisal kje servisira?)
Saj avto vedno v?ge in normalno tudi laufa (ne dviguje ebratov, ne trese, itd...) dela naprej, ko urca, samo me moti to verglanje saj razume?
Sem pa v?eraj malo hodil okrog v?ganega auta in sem sli?al odzadaj benz pumpo kako brni - je to normalno, da se sli?i???
sve?ke ne vem to?no katere so (prej?ni lastnik jih je menjal) mehanik mi jih je sicer pregledal in pravi, da so "original" in OK!?
Servi sem do zdaj sam naredil pri privat mehaniku (Avto VIP - ?terntal), prej?ni lastnik je pa redno servisiral na AC Cosmos LJ, saj je bil tam zaposlen (neki prodajni "menegare")
redno ?itam forum in vidim, da ves je kar nekaj, ko se spoznate na na?e lepoti?ke
Imam pa ob?asno en problem z mojo Mazdo 5 1,8TX l.2005 (143000km), ko je mrzla lepo v?e, ?e se pa na primer peljem cca.5km pa ju ugasnem in ?ez nekaj minut ponovno v?gem pa obrne ?tarter tudi do 10krat , saj potem zalaufa vendar si predstavljajte kako me folk gleda, ko mimo hodi (pa si misli Mazda - halo)!
Ima kdo kak?ni idejo? Avto je redno servisiran, sve?ke so bile pred 40000km menjane, v glauvnem vse ostalo je OK (no v?asih me stranska vrata zaj....., )!
Dost ?alostno da moramo le?at pod avti, ki so stali 30 in ve? jurjev zaradi fabr?ke ?lamparije. 100 200 ali 300? dra?ji bi bil, pa bi bilo vse lepo in po?timano. Jaz osebno nimam volje, ?asa in ?ivcev tegale delat. Nazadnje ssem to po?el pri Yugu leta 1995. Vsi kasnej?i avti so bili od spodaj dobesedno potopljeni v nekak?no debelo gumijasto farbo. Celo Fiat Stilo je bil kot nov ko sem prodal 6 let starga. Ta ?rot od japanerja pa gnil ko pozabljen jabolk. Obup in ?alost.
to pa res isto sem jaz rekel, ko sem videl to pod avtom! Pravzaprav sem bil povr?en pri nakupu in niti podvozja nisem pogledal, sem si mislil Mazda pa to ja ne more bit ni? rjavo, potem pa na servisu vidim kaj je spodaj (?ok)! ?e bi to videl pri nakupu bi morda premislil ?e bi vzel M5, v opiciji je bila tudi Toyota Corolla Verso, samo mi sedaj ni ?al saj je super avto, moti me samo motor 1,8 je premalo navit
Jaz sem pred tem avto vozil Renault Megan star 7 let in je od spodaj, ko nov!
Na vikendu dve leseni plo??i + dva klocna zapeljal avto gor od zadaj uredil, obrnil avto in ?e uredil sprednji del (slike so nekoliko slabe se opravi?ujem - telefon)
Nasvete je dal tast sam si je avtodom tak restauriral
kaj sem uporabljal, pa vam bom pripel slike od teko?in (ne vem na pamet)...poleg tega potrebujete ?i?no krta?o, smirkov papir, dobro voljo, dosti ?asa aja (samo prva teko?ina se su?i 3h) in seveda stara obla?ila (sam sem uni?il kratko majco in hla?e )
Bom pa probal naredit ?e nekaj slik celotnega avta (sem tudi pomi?na vrata o?isto vodila in podmazal tak kot treba).
Sem ponosen lastnik Mazde 5, letnik 2005, 1,8 TX. Z avtom sem zelo zadovoljen in zato sem se ga odlo?il vozit do »konca« ( ). Najbolj me je motilo pri tem avtu to, da je star 6 let in ima podvozje zelo rjavo (sicer ne vem kaj je prvi lastnik vse delal z njim). Zato sem se odlo?il avto od spodaj o?istit in ponovno za??itit, v ta namen sem naredil nekaj slik, mogo?e bo pa komu prav pri?lo in se bo tudi on odlo?il malo ?asa in truda vlo?it v svoj jekleni konji?ek :mi pijemoo:
Slike pred ureditvijo:
Slike po premazu (uni?enje rje in prepre?itev nadaljne ?iritve):
Sliko po barvanju podvozja (?rna barva proti rjavenju):
Jermen ki poganja vse vitalne dele je le en - tisti drugi o katerem ti govori? gre pa na kompresor klime v sklopu teh delov.
Da sem jasen: gre za 2 fizi?na jermena, ki pa sestavljata 1 mikrojermen, zaradi lege so ga razdelili na 2 dela o?itno. ?e vedno te2 staneta skupaj okoli 25?....vsaj za mojo m6 je mikrojermen bil 19?
Ker kadar govorimo o dveh jermenih je ponavadi to glavni in mikro jermen.
Sej v bistvu da dobi? notranjega dol, ne gre druga?e kot da sname? manj?ega...
Ja se strinjam z tabo, samo ?lana M Dean je zanimalo ?e sta dva jermena in sta mikro! Hvala za detaljno razlago!
Olje, filter olni, zra?ni, klima, oba jermena navadna (avto ima ketno), sprednje plo??ice, test napak preko ra?unalnika + kontrola avtomobila splo?no (mazanje vrat,...) - skupaj 230 ?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
ja res nisem ?paral in ga gnal in ?e poln je bil.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani