Skoči na vsebino

Smo doma imeli isti problem. Na servisu so rekli da je vedno problem v čeljusti. Na netu sem veliko prebral o tem. Veliko CX-5 ima ta problem. 

Ponaredka nisem našel, original čeljust je cca 370€. Zamenjal sem sam. Seveda tudi diske in ploščice.

Zaenkrat druga stran še deluje.

IMG_20221226_114331.jpg

Brake Noise from REAR BRAKE_Trace of Rear Brake Dragging (1).pdf

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sam vpisujem na Poraba.com gorivo in pod servise vse ostalo (brez majhnih zneskov).

Avto imam 7,5 let (avto je kupljen rabljen, ne nov), naredil sem cca 110.000km, strošek na mesec je izračunano 420€ (tukaj zraven ni stroška nakupa), če upoštevam še strošek nakupa, pride na mesec 550€!

https://poraba.com - dodatni stroški

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elektronska ročna
Napisano

Kar se pa ti?e "elektri?ne" ro?ne zavore:

Pri Scenicu (Renault) je en motor?ek in potem "zajle" ki potem potegnejo zavoro. Tukaj se baje da potegnit nek vzvod za ro?na popusti.

Pri mojem avtu (Volvo) pa je na vsakem zadnjem kolesu en motor?ek ki zavira. Edina mo?nost da odvre? v primeru napake ali praznega akumulatorja je, da sname? konektor na motor?ku in direktno gor da? 12V.  :wacko:  :wacko:  :wacko:

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elektronska ročna
Napisano

Ja kako pa to? Ker auto hold dela z auto rocno namrec...

Mislim da to nima veze z ro?no zavoro.

Kolega ima Megana z ro?nim menjalnikom in navadno ro?no pa ima "hold" ti pomaga speljevati (recimo v kri?i??u, v klanec,..).

Ko ti??i? zavoro in spusti? da bo? speljal ?e par sekund zavira, potem pa spusti.

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na moji Mazdi 323 f, letnik 2002 ?elim zamenjati avtoradio. ISO konektor, ki je pri?el poleg avtoradia ne pa?e na ta del, ki ga imam na avtu? Kako naj priklopim avtoradio na ta priklu?ek, ki je na sliki? Prosim, ?e mi lahko kdo pomaga, naprimer s kak?nim linkom od priklju?ka, ki ga potrebujem. Hvala!

To kar ima? ti slikano je ?e priklju?ek od nekega radia. Malo bolj ven potegni kable, ker je verjetno zadaj ?e en konektor!

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski menjalnik v Skyactiv modelih
Napisano

Delovanje sigurno, ampak olje je olje. Je mogo?e menjalnik Mazde res hermeti?no zaprt, to bi znalo razlo?iti zadevo

Tud pri mojem Volvotu ne more? kar izpustit olje in dat novega not.

Je treba pa? "izprat" staro olje ven  -  Transmission Flush. Rabi? cca 12 litrov olja - 8 litrov ga je v menjalniku

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Iskanje duplikata homologacije
Napisano

No da ?e jaz vsko?im in opi?em mojo zgodbo:

Kupil Volvota in zraven ni bilo tega karton?ka - homologacije.

Pisal na tehni?ni@lpp.si kjer so mi rekli da so prvi izvod izdali v podjetju AMTC d.o.o. v Izoli leta 2009 (avto je bil uvo?en iz ?vedske).

V prilogo po?te sem jim dal pdf s podatki o avtu iz e-uprave - https://e-uprava.gov.si/javne-evidence/motorna-vozila.html

Pisal e-mail v Izolo in so mi rekli:

Za izdelati duplikat Potrdila o skladnosti (homologacije) potrebujem:
-kopijo osebnega dokumenta
-kopijo prometnega dovoljenja in
-izpolnjeno vlogo za duplikat Potrdila o skladnosti (to sem dobil pri njih)

Pla?ilo izdelave duplikata je 35,00 EUR.

Sem se zmenil da mi to naredijo, ?el osebno do njih in oddal vse zahtevano in dobil duplikat homologacije.

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 7 zavore
Napisano

Jaz imam avto leto in pol.Prej je bil vzdr?evan pri AC,odkar ga imam jaz pa pri Pelku. Sam nimam ob?utka,da bi bilo z zavorami kaj narobe ali da bi tresle ali whatever. Enostavno ne zaupam OEM proizvodu,tako pomembnem kot je zavorni disk, in da ga korozija polovico po?re v nekaj letih-samo to. Morda je res problem v vozniku,ker se mu ne ljubi po vsakem de?ju sneti zavornih diskov in jih po hrbtni strani do suhega obrisati z krpo. :vskalo:

Mislim da je Jures tudi kmalu pri novem menjal komplet - se bo kaj javil in bo povedal.

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Parkirni senzorji
Napisano

?e ima? elektriko na prikolici, pride? skozi z cca 35-40? z vsem brez dela seveda 

Je pa to brez?i?ni prenos slike od zadaj do ekrana naprej.

Tak?no sem montiral enemu na kamion za ?ivino  :rolleyes:

Samo z monitorjem je bila dra?ja

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dodatki gorivom
Napisano

Znano je, da dodajanje sinteti?nega dvotaktola v nafto ugodno vpliva na diesel agregat.

...tale gospod je glede tega tudi zelo lepo razlo?il...

http://www.ipomer.com/?p=587

Zanima pa me, ali dodajate kaj tudi v bencin, ali to ni potrebno.

pozdrav

?e avto zdr?i 500.000 km brez dodatkov, zakaj bi sploh kaj dodajal!?!  :P

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.