Na natu našel nek dokument iz Amerike da so to nekaj v garanciji menjali. Da je modificiran model senzorja sedaj. Malo povprašaj na servisu - sicer je garancija verjetno mimo.
Sam vpisujem na Poraba.com gorivo in pod servise vse ostalo (brez majhnih zneskov).
Avto imam 7,5 let (avto je kupljen rabljen, ne nov), naredil sem cca 110.000km, strošek na mesec je izračunano 420€ (tukaj zraven ni stroška nakupa), če upoštevam še strošek nakupa, pride na mesec 550€!
Pri Scenicu (Renault) je en motor?ek in potem "zajle" ki potem potegnejo zavoro. Tukaj se baje da potegnit nek vzvod za ro?na popusti.
Pri mojem avtu (Volvo) pa je na vsakem zadnjem kolesu en motor?ek ki zavira. Edina mo?nost da odvre? v primeru napake ali praznega akumulatorja je, da sname? konektor na motor?ku in direktno gor da? 12V.
Na moji Mazdi 323 f, letnik 2002 ?elim zamenjati avtoradio. ISO konektor, ki je pri?el poleg avtoradia ne pa?e na ta del, ki ga imam na avtu? Kako naj priklopim avtoradio na ta priklu?ek, ki je na sliki? Prosim, ?e mi lahko kdo pomaga, naprimer s kak?nim linkom od priklju?ka, ki ga potrebujem. Hvala!
To kar ima? ti slikano je ?e priklju?ek od nekega radia. Malo bolj ven potegni kable, ker je verjetno zadaj ?e en konektor!
Jaz imam avto leto in pol.Prej je bil vzdr?evan pri AC,odkar ga imam jaz pa pri Pelku. Sam nimam ob?utka,da bi bilo z zavorami kaj narobe ali da bi tresle ali whatever. Enostavno ne zaupam OEM proizvodu,tako pomembnem kot je zavorni disk, in da ga korozija polovico po?re v nekaj letih-samo to. Morda je res problem v vozniku,ker se mu ne ljubi po vsakem de?ju sneti zavornih diskov in jih po hrbtni strani do suhega obrisati z krpo.
Mislim da je Jures tudi kmalu pri novem menjal komplet - se bo kaj javil in bo povedal.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Smo doma imeli isti problem. Na servisu so rekli da je vedno problem v čeljusti. Na netu sem veliko prebral o tem. Veliko CX-5 ima ta problem.
Ponaredka nisem našel, original čeljust je cca 370€. Zamenjal sem sam. Seveda tudi diske in ploščice.
Zaenkrat druga stran še deluje.
Brake Noise from REAR BRAKE_Trace of Rear Brake Dragging (1).pdf
Povezava za deljenje
Deli na druge strani