Ja, sploh od Kopra do vrh Črnega Kala...
Če jaz to prav razumem: od vseh zagroženih nekaj tisoč evrov stroškov, ki so jih napovedovali, si zadevo popravil za vsega nekaj 100€?
Koliko imaš možnosti to narediti sam in koliko levih rok imaš?
Dobi se vosek v spreju (*). Pri vratih odstraniš "zaključno letev", zavihaš tapiserijo na tleh in prideš do praga z notranje strani. No, nekateri imajo te luknje s spodnje strani (BTjc na primer), tako da mogoče prej pogledaš spodaj. Prag je tam že tovarniško naluknjan in ima gor gumijaste ali plastične pokrovčke, da so luknje zaprte. Odstraniš te pokrovčke, nasprejaš vosek noter, postaviš pokrovčke nazaj, priviješ "zaključno letev" in delo je končano. Brez vrtanja v pločevino. Poleg tega je vosek gostejši, zato od vozila po delu ne kaplja toliko kot olje. Če vzameš kvalitetnejši vosek, zdrži šest let tu v teh naših hribih, kjer ceste solimo ko pršut: dvanajst do štirinajst tednov na debelo... Če si kje v bolj ne-sneženih krajih, kjer ni toliko soli po cesti, zdrži eno voskanje tudi do deset let...
Malo za oceno: za povoskat BTjca v prage in v šasijo smo porabili okoli 3 litre voska. In ravno letos premišljujem, da bi ponovil voskanje, ker se je spet začela rja kazat...
(*): nalašč sem dal prvo, kar je padlo (in mislim, da tudi najcenejše). Če se lotiš malo raziskovati, dobiš tudi precej boljše za malo več denarja.
Kje na FB?
Cena?
RazširiNe, v MB z mano še ni bila:) kakšna njena sorodnica, zgleda.
Drugače ima 250 000 prevoženih. Na spletu, vidim, se jih prodaja nekaj z okvaro motorja tudi pri nižjih km od teh in vedno kakšna s cca 400 000 ali več prevoženimi. Zanimivo
V Mariboru ni tvoja petka ampak naša. Kovinsko modra in zadaj levo nalepka: Slivkovi otroci v, na, ob, pod ali nekje okoli avta.
In na Avto.net so vse dobro ohranjene in malo vožene. In vsaka ima že več lastnikov. In se je resno za vprašat, če so tisti kilometri realni...
Tak motor, kot imaš ti, je pri nas vlekel tudi 1300 kg težko počitniško prikolico. Z ženo imava pa zdaj 6 otrok. In v vseh 360.000 km je samo enkrat obstal - zaradi smeti v nafti... Zato se mi pa tudi toži po njej. Če bi takrat vedel to, kar vem zdaj, bi takrat rajši dal kakšnih 7.000€, pa jo dal temeljito obnovit. Ker petka je res fenomenalen avto: majhne dimenzije, ogromen prtljažnik, sedem sedežev, praktičen, uporaben, prilagodljiv, motor trpežen in zmogljiv, pa s povprečno porabo 6,3 niti ni pretirano požrešen...
Mnja, tista polna električna oprema je res bombonček...
Mmmm, bom še malo premislil. Ker ravno zaključujem en projekt: Fiat Cinquecento iz leta 1996. Ličarsko na novo pobarvan, obnovljeni amortizerji, novi zavorni diski, odprt menjalnik in zamenjane sihronske puše, generalka na motorju, nove pnevmatike, ... ... ...
Cifra gre proti 3.600€, avto pa v bistvu na novo sestavljen. In trenutno nimamo več potrebe. Če bi bila "polno električna", bi jo vzel za naslednji projekt, pa bi počakala, da bi imel čas. Tako pa obnavljat "na zalogo" avta, ki niti ni točno to, kar si želimo in kar so znali narediti pred 15timi leti, zdaj pa ne znajo več...
Praviš 2,0 dizel.
Ima električni pomik drsnih vrat in vlečno kljuko?
Prevoženi kilometri?
Preden odpelješ na Dinos, me kontaktiraj.
Ker jaz, kreten, sem našo prodal, ko je imela 360.000 km (pa to je že staro in zvoženo, saj bo menjava sklopke in zobatega jermena pa čiščenje PDFja dražje, kot je sploh vredna) in kupil popolnoma novega dvoliterskega dizla s sedmimi sedeži, FucksWagna. In vem, da se take Mazde splača popravljat. In tisti, ki je kupil našo petko, jo je zrihtal in se brezskrbno vozi. Za razliko od mene, ki sem kupil popolnoma nov ... ... ... One...
Razširi
Odločitev je padla... Mazda je top! Revolution, 175 hp, AWD – meni je všeč, zato jo bom zrihtal.
Tako se govori!
Ketnice za pogon ventilov zdržijo do 300.000, če ni nekih skrajnih manevrov z motorjem - če ni kazalec za obrate večino časa na rdečem polju...
Ketnce za sneg pa ne potrebuje, ker je AWD...
Avto ima 200.000 km. Če ga popraviš, bo naredil še vsaj 150.000 (rajši več).
Zdaj pa sam presodi, a je smiselno iti v tako investicijo ali ne...
Kje se pojavi ta dim?
Sicer izkušnja z viličarjem, pa vseeno: pri speljevanju obremenjenega viličarja se je vedno sivo-modro kadilo iz njega, ker je spustil semering na glavni gredi in je olje kapljalo h sklopki. Ko se je sklopka pri speljevanju segrela, se je to olje kadilo. In bolj ko je bila mastna, bolj so jo "matrali" in zato se je še bolj kadilo...
Ampak to se je kadilo iz sredine viličarja, ne iz izpušne cevi...
@apokalipto_81, predlagam en poskus: snemi čep z ekspanzijske posode, vžgi motor in počakaj, da se segreje (nekateri tudi pri vročem motorju snamejo čep, ampak tega ne priporočam). Nato opazuj gladino v ekspanzijski posodi. Zaradi vibracij motorja je lahko rahlo vzburkana. Če pa ven prihajajo mehurčki, imaš pa hude težave v stilu počene glave motorja, prebitega tesnila, ...
Mimogrede, kakšno je pa motorno olje? Ker v določenih primerih lahko hladilno tekočino zmeša v olje. Kar spet ni dobra novica...
Avto Pelko
Zgornja Senica 46
1215 Medvode
041 667 335
Kako daleč od rok ti je Zgornja Senica pri Medvodah?
Lopata...
Ne, "dela" pa na BTjki. Je delal...
Priporočam Interclass. Ko končajo, boš imel notri še nekaj orodja (vsaj pri meni so v povprečju na vsak drugi servis pozabili kakšen kos orodja), pa še svoj avto boš dodobra spoznal (ko boš za njimi popravljal malomarnosti). Seveda bo vedno krivo vse drugo (poplava na luni, peščeni vihar na Arktiki, pingvini v Sahari,...), samo oni pa vedno vse naredijo brezhibno in neoporečno...
In ne zanašaj se na Majesa, on je v bistvu penzionist, ki si krajša čas in dviguje penzijo s tem, da hodi tja...
RazširiHahaha
Toliko veselja kot nam pa ta avto prinaša, pa že dolgo noben
![]()
Verjamem, verjamem. Samo drži se ga in ne delaj traparij, kot sem jih jaz...
RazširiBomo pogledali, če smo kaj premalo zategnili in se javim.
Tudi preveč privito ni dobro...
RazširiZdaj smo na 352k km in smo naredili tudi redni servis (intervale imam 10-12k km).
Mi smo delali redne servise na 20.000 km (+/- 500 km) in smo zadnji servis naredili pri 340.000, pri 360.000 pa prodali.
Eeee, če bi prej vedel, bi raje šli v menjavo zobatega jermena kot v menjavo vozila...
To imaš pa res smolo, ker jih je res zelo malo, ki bi imeli težave z računalnikom. Kakorkoli, vem, da je zoprna situacija, ampak - brez naglice! Na servisih so nekajkrat rekli, da je kakšen avtomatski menjalnik treba zamenjat z novim, pa je na tem forumu mož, ki ga je "spravil k pameti" za 400€...
Če je šel računalnik - v kakšnem stanju je avto? Je vozen?
Lahko ta računalnik kam dostaviš?
Je računalnik še v avtu in je treba cel avto z avtovleko selit?
Kje sploh je avto?
Je res računalnik napaka?
Ja, nič, potem pa šest valjnega dizla pa naj se vozi preko Krškega, da bo dovolj kilometrov, da bo dizelaš upravičen...
Razširi150-170km/h enkrat na teden nebo dovolj, bolje 280-320km/h. Halooo opravičujete nakup vozila s takšnimi brezveznimi. Kupite si avto, ki ga potrebujete in je primeren relacijam ki jih imate. To je smrt za dizla in ja 3,3 motorji so imeli ali še imajo težave, s hladilno tekočino, menjavali so komplet motorje. Dizel je namenjen za dolge vožnje, ne za 40km v obe smeri, to je 20km v eno stran, kaj je to za dizla niti zagreje se nene prav. @mazdaman ima prave relacije za dizla in zato ima mir z njim. Mazda dizel ni slab motor samo kaj ko folk uporablja nove dizle za 5km v eno stran in potem se smilijo sami sebi, pa mazda dela slabe motorje in mazda je slaba znamka, ma mazda ni nič kriva, kriv je kupec ki nima pojma kaj kupuje in kaj sploh rabi. Dizel je za relacije Maribor - Ljubljana vsak dan, ne pa za razkazovanje kamiona po mestu.
Sem tudi jaz takega mnenja. Dizel je stroj in dela dobro, če ga uporabljaš tako, kot se dizla uporablja.
In, @Anit, če ti jaz, zapriseženi "dizelaševec", predlagam kaj drugega, potem res razmisli, kaj boš kupil...
Mimogrede, Mazda dela tudi šestvaljnega ne-dizla...
Napisano
No, še vedno pa to niso 12% vzponi...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani