Skoči na vsebino
Mazda 6 2.2 vzdrževanje
Napisano
dne 21. 4. 2020 ob 16:27 je Alex napisal:

Samo ta tvoj motor ni  skayactiv dizel da, se razumemo. Skayactiv motorji se brez problema čipajo do 220konjev.

Za tvojega pa ne vem, na koliko. konjičev gre. :)

Si svojo že čipal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano
3 hours ago, Alex said:

Danes sem ugotovil, da se tudi moj akumulator počasi poslavlja. Ali je kaka možnost sedaj kje kupit novega in ga tudi montirati pravilno? 

Pa kje je glih v teh časih našel. da gre... 

Koliko kilometrov imaš? Tvoja je 2016, če se ne motim?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje
Napisano

Kaj ?e je bilo proizvedeno decembra? Na?eloma te nima kaj skrbeti.

Tesnilo oz. bakrena podlo?ka na vijaku je vedno, ne vem ?e obstaja avto brez.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda soul crystal rdeca se krusi
Napisano

Moja avstrijska 6 pa je bila vsa rjava po podvozju, avto skoraj ni? vo?en (2018 ob nakupu 17.000 km), nem?ka (pri 20k naprej uvo?ena v Avstrijo) pa je bila pri 60k kot nova. V Avstriji je ve? soljenja cest, verjetno je to razlog... poleg tega pa lahko da so prve GJ 2012 oz 2013 premalo za??itili.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

How dare you.... say that! :)

Odkar je Greta aktualna (nastavljena seveda s strani stricev iz ozadja), bodo razni novi davki, prispevki na tak?ne in druga?ne izpuste zelo hitro tu, novi predlog DMV je kopija avstrijskega davka NoVa, verjetno bo ?lo vse v to smer, pa je povsem vseeno ali smo trenutno ?e za na?imi severnimi sosedi. Najbolj?i biznis za prora?un...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Itak da se ne da primerjati novih avtov s starimi, ampak v Nem?iji recimo velja:

"Der gesetzliche H?chstwert liegt bei 2,5 (EUR 3 in slab?e) bzw. 1,5 m?1 (EUR 4 in ve?)". Zanimivo da meni pi?e max dovoljena 0,5.

Pa ?e ena zanimivost: OBD ne sme pokazati nobenega errorja povezanega z izpusti, ?e ne pade? na tehni?nem. Velja Nem?iji, ?e bo kmalu tako tudi v SLO, si predstavljam, da bo kar ?ok za mnogo lastnikov, ko se bo to vpeljalo.

V Nem?iji pa dejansko s 01.01.2021 nameravajo pri?eti meriti ?tevilo delcev. Vir: https://www.vcoe.at/service/fragen-und-antworten/Pickerl-Abgas-Pruefung

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V glavnem da se popravim, v Avstrji se meri sajavost (opti?no), posebna naprava z ?arkom presvetli izpu?ne pline pri max. obratih (blokada v leru). Gre za t.i. "Absorptionsbeiwert" oz. po nem?ko "Tr?bungszahl".

Meje so glede na EUR razred izpustov razli?ne, pri mojem avtu zelo dobro ka?e, 25x ni?ja vrednost od zgornje meje (EUR 5). Me ne ?udi, saj ne pokadi ob v?igu niti mrzel, niti topel, ob polnem pospe?evanju, DPF je seveda vgrajen, vpra?anje ?e bi z odstranjenim DPF pri?el ?ez... dvomim.

Rubrika Abgaswerte:

post-5919-0-93026500-1580818365_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.