Skoči na vsebino
Zadnji amortizerji za Mazda3 1,6i TX
Napisano

V Novi Gorici nasproti OBIja je ?e stara delavnica, ki preizku?eno kvalitetno in zanesljivo obnavlja amortizerje. Med obnovo ti jih po ?elji naredijo bolj trde, enake ali bolj mehke. In ker je samo obnova, ne potrebuje? homologacije, tudi ?e spremeni trdoto. Cena? ?e se ne motim, je 100? na par skupaj z delom. ?e te zanima, se lahko malo bolj pozanimam.

Tale bo to verjetno http://www.itis.si/REGENERACIJA-AMORTIZERJ...A-MIRAN?4577789

Meni je pred ene 20 leti nazaj prdelal Volvota :rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Men so za?el ?kripat eni iz ebay-a. Sem zavic dal gor ene iz Bauhausa z nekim grafitnim prmazom. Po 2 mesecih ?e delata.

Cena sme?na 7 ojrov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

obrabljeno usnje - voznikov sede?
Napisano

Ali kdo ve, oz. ima izku?nje ali lahko pri avtu staremu 9 mesecev reklamira? obrabljeno usnje??

:angry2:

Gre za lev 'bok' voznikovega naslonjala preko katerega vstopa? - del ki zadr?uje telo.

Bi si upal trditi da ma? kje v knjigi napotke kako to mazat in vzdr?evat.

Lahko pa proba?. Moj doma?i stol, me spomni enkrat, da ti poka?em, da bo? vedu zakaj ne usnja kupovat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje in vzdr?evanje AC naprave
Napisano

Danes se z enim kolegom pogovarjava in pravi da na vsaki 2 leti da pre?istit klima sistem v svojmu avtu, zdej kako se to dela, mi niti sam ni vedel povedat, mi je pa razlagu da ?e tega ne po?ne? lahko celo legionelo ali kako podobno fukarijo kasira?. Zdej kok je resnice na tem, nimam pojma. :jezicek:

Sam doslej ?e pri nobenmu avtu nisem opravil tega posega. No pri zdej?njem imam pa itak vse na novo zmontirano kar se klima naprave ti?e, tako da sem miren glede tega.

Kako pogosto bi morali po va?em mnenju opravit tale poseg? Mislim da ?e ni tovrstne teme nikjer na forumu. :D

Legionela je pojav pri zadr?evanju vode(ponavadi ali v naravi ali velikih grelnih sistemih npr. bolnice fabrke ali veliki hoteli.) Stvar je da v takih sistemih lahko voda stoji dalj ?asa in ?e je temperatura med 20 in 50 stopinj je to idealno za njo. Pa ?e vdihnit mop? aerosol.

Kaka plesen ?e ne ?isti? klime je ve?ja mo?nost.

Jaz enkrat na let zalaufam sonax

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje M6 1.8 2006
Napisano

Ja meni tudi ni jasno zakaj pacajo z tem oljem med tem ko mazda za ta model priporoca 5W30 oz. 5W20 seveda dexelio, mogoce jih nebi skodlo it vprasat.

Za Pelkota verjamem da je super, bolj me skrbi to da bi odsel iz uradnega servisa, torej nic vec servisne knjige. Je pa res da imam naceloma idejo avto vozit dokler ne razpde oz. gre. Tako da to mogoce niti nebi smel igrat neke vloge.

Sej servisno knjigo ti tud Pele po?templja. Pa se mi zdi da ve? ?teje ra?uni kot neka servisna knjiga.

Npr kupi? avto z servisno knjigo, stranka zgolj menjavala olje in filtre. Povejo ji da mora nekaj zamenjat za 2000 ojriov, bom naslednji? in hitro prodat avto.. pravkar narejen servis prodam zgolj zato ker bi rad kupil jeepa.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje M6 1.8 2006
Napisano

Pelko ni slaba izbira.

Niti pod razno mi ni jasno zakaj ti dajejo polsinteti?no olje. Razumel bi va?kega mehanika in da ima avto 250tkm+. Druga?e pa? ne.

Pal?ko gleda? tako da vidi? min in max. Vmes je ponavadi ali narebri?eno ali kako druga?e lo?eno- skratka tako da vidi? razbrati max in min na pal?ki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje pri zaviranju...
Napisano

mokster sem klical... bodo mehanika povpra?ali tudi za sliko so prosili in sem link na mail poslal... Ne re?em da sta oba enaka prvemu ko sem dol vzel, pa ?e to sta ZDAVNAJ ZA ODPIS, da je pa en tak da ni ve? povr?ine in to gre mim mehanika pa ne razumem... Res ne in takega bi mu bremze dol pobral pa rekel da je to NORMALNO... :vskalo:

Da bi jaz to videl ?loveku klju?ev od avta ne dam nazaj dokler 70? ne da in da zadevo porihtam... Pa tut ?e ve? pride ni vredno zarad tega ko bi zablokiral letet pod kamion al pa nekam v maloro...

boss... hja ne vem kak?no je normalno stanje sam tole definitivno NI bilo.. Razen ?e dec vsakemu ko vidi to re?e ker se mu ne ljubi uro pa pol ?asa vzet (kar je men vzel ko sem prvi? razdiral zadnje ?eljusti) in zadevo popravit... Kolega je na debel pogoltnil ko je ugotovil s ?im hodi na ?iht pa otroke v ?olo fura... <_<:ph34r:

Tle je bilo zadosti gumo snet na obeh straneh...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje pri zaviranju...
Napisano

Po tem pa za?nem drugo stran podirat... In ko vzamem disk dol ne vem kak je lahko mehanik NA URADNEM servisu rekel sej so ?e dobri in to 2 MESECA NAZAJ... V dveh mesecih tole ni ratal ker je treslo ?e takrat...

Objavljena slika

Nest nazaj pa mu glavo vr?t, saj on te je tud sku?al ubit...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2.3i benz
Napisano

Kris, narobe si prebral, temperatura mi pade, ko prakti?no ne dotikam gasa in grem par km-jev po bregu NAVZDOL! :P

?e bati ne delajo orng se ma?ina ne greje, Voda samo kro?i in se hladi v hladilniku.

TERMOSTAT meni

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2.3i benz
Napisano

Termostat je nekih 100? (z ohi?jem se ga le dobi), pa ?e to ni to, ga jasno ne mislim menjat, vsekakor je pa to ?e vedno 4krat cenej? kakor tesnilo na glavi motorja. :blush:

Kaj pravite na tele znake - da se mi med vo?njo spet nazaj ohladi kot da sem ga pravkar pri?gal, pomoje to lih ne ka?e na tesnilo na glavi (mal se tola?im, hehe), zato sem takoj posumil termostat, ampak sem totalni teoretik in antitalent za vija?enje motornih delov, zato spra?ujem ma?ke in maherje tule s foruma! :notworth::bravo:

To so vsi znaki termostata. Vodo ti ne zadr?i ampak ti skoz kro?i. Lahko pa pusti? do poletja pol bo? mel po avtocesti ravno prav. Samo po mestu ti bo pa zakuhal pol bo pa famozna dihtunga pa bru?enje glave.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Delno zama?ene ?obe za pranje ?ip.
Napisano

Za v naprej pa to?i vodo na Petrolu iz cevi za vodo...jo ima? poleg tiste kjer si napumpa? gume :) ...no lahko pa da je kje izjema in nimajo tega, ter so samo kante.

Pozimi to odmontirajo ve?, ker pri minus se neka ?uda z vodo dogajajo, pol zna pa kr kaj po?t...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje za benz
Napisano

trenutno imam tudi jaz motul 8100 5w30 v 2.0 benz mopedu in sem ga dolil cca 3 deci na 15.000km pri drugih kolektorjih in ve?inoma vrtenju v vi?jih obratih!

Kero 5-30 pa ma? od Motula?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.