Skoči na vsebino
Sum na dotrajan zglob?
Napisano

lp zmaj najbolj?e da gre? do doktorja. p . :prstgor: ali vpra?a? bo?tjana :D lp ale? :cheers:

jah sj kej dost za doktorirat ni tule zraven... al je homokineti?ni al pa kri?... probaj na mestu ko je avto ugasnjen ?e ima? malenkost lufta v volanu potem je kri? ?e pa ne pa je homokineti?ni... :P now homokineti?ni pa ni tko drag da bi se to nekej obnavljalo... je pa seveda po ?elji lastnika avta ampak jest strankam priporo?am nov material :D

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava elektronike na Mazdi 3
Napisano

Na Mazdi 3, letnik 2005, imam probleme s pozicijskimi lu?mi spredaj in zadaj, ter lu?mi na armaturki. Te ob?asno svetijo, ob?asno pa ne. Na elektro servisu so dali predlog, da se zamenja kompletna plo??a z elektroniko in varovalkami pod armaturko na sovoznikovi strani. Glede na to, da na servisu trdijo, da nove plo??e z elektroniko ni mo?no kar tako vgraditi oz. priklopiti in da je potrebno predhodno na novo plo??o prekopirati podatke iz stare plo??e - zaradi kode v?iga - in to zara?unajo precej drago, me zanima, ?e je to res potrebno, ali samo ?tos servisa, da pokasira?

nevem zakaj bi ob menjavi plo??e z varovalkami bila potrebna koda saj je shranjena v ra?unalniku avta... res je da ni malo dela za odkriti defekt ampak koda...? po mojih izku?njah bi bilo potrebno preverit stikalo lu?i saj je nanj vezana parkirna lu? in prav tako signal za lu?ke v armaturni plo??i...

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnji disk in feltna se grejeta...
Napisano

Ugotovil, kaj je narobe-ro?na bremza (zajla) ?teka in ne spusti do konca.In potem plo??ica malenkost ru?i po disku.

Kako se da namazat zajlo od ro?ne?

ampak v primeru ro?ne kolo nebi imelo zra?nosti. to mora biti ?e neka deformacija podvozja ali le?aja. zajlo od ro?ne se neda podmazati ker mora biti zatesnjena pred vlago da ne zarusta. ?e pa je ?e tako da ?teka pa enostavno zamenja? kar pa ne pride dosti (nova zajla cca 20 ewr) zamenjava pa tudi ni nobena zahtevnost.

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bremze?
Napisano

jah ?e so gumice fu? pol bo kej mastn okol kolesa... pa manka zav. teko?ina ane.... tko da prej to prever predn nabavla? robo :)

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pu?e?
Napisano

zdravo. a mogo?e gdo ve kje bi se dalo dobit pu?e za mazdo mx3. pregledu sm ?e ceu ebay pa najde pouno samo za mx5-ke in ni? zame :glare: :ne vem:

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 -1,8 bencinar servis...
Napisano

otri gre 4,5l olja in najbol priporo?am mazda:ultra 5w-30. to olje je namenjeno temu motorju in ima tudi vse mazalne lastnosti ki so bile predvidene ob izdelavi motorja. ?e pogleda? v avtodato je to olje za ta motor. :D

zdej olje in filter se menja enkrat na leto ali na 15k km.zra?ni filter pa po potrebi torej preveri? v kak?nem stanju je. :)

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup pickupa
Napisano

Opisan model ima rahlo obcutljiv menjalnik tko da probi da se ne zasaltas preveckrat... Podvozje je identticno bt50 in deli pasejo tudi na b2200 sem ter tja tudi kaksna list. Vzmet poci a ne tako pogosto. Drugace pa redni servisi in to more sibat :)

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX5 1,8 ne v?ge
Napisano

Stvar je taka.... Ce si use spucal pa vseeno ni to to odklopi masni senzor (luftmeser) in ce avto deluje drugace kot prej potem dela pravilno. Pri v6 motorjih vem da majo motorcek prostega teka za tvoj motor pa nevem tocno. Preveri ce ga mas in ce je ga daj dol in dobro spucaj.

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nemirno delovanje v prostem teku
Napisano

Nekateri ?istijo loputo za zrak v teh primerih...

pelji na poobla??en servis kjer ti bojo ponastavili vbrizg goriva...... prej?nji teden sem imel isti primer na ?ihtu (poobla??en servis mazda) in se je ponastavilo vbrizg goriva in je delovalo dalje brezhibno.

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX5 1,8 ne v?ge
Napisano

?e se ti naslednji? zgodi tole z klju?em pa se mora tudi nekako resetirati kodo klju?a (vem da pri hondi ko se zaklene samo da? klju? notri in ga dr?i? na mestu u?iga nato sam prebere kodo klju?a ki pa ni v dr?alu ampak v sami strukturi klju?a. prav tako ima tudi ford.) za cukanje pa tudi jaz priporo?am da vzame? airbox ven in dobro spuca? sesalno loputo ter masni senzor ter preglej ?e ima? kje po?eno cev za zrak.

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pobiranje gum spredaj
Napisano

delal sem optiko ?e na letnih. itak mi gredo vse bl k ne proti koncu in bom pa? oreveril kako bo.

Letne so pa za stran al? slika je mal vi?je gor....

letne niso ?e za stran.... za kak?en burn out bi ?e ble :P

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2.5 V6 ?
Napisano

eo avto sm ?ou pogledat in ga bom mnda kr uzeu :D ma?ina je res da mal mastna in sklopka na koncu ampak je auto po 1 letu stanja in po?ivanja u?gau u prvo ;) tko da fantje ?e boste pol rabl kake dele za x9 se bomo kej zmenl.... :D

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2.5 V6 ?
Napisano

in tvoja ma kok konjou ? :D

pol se bi spla?al ti?at not ot X9 -ke ma?ino not? ej kok je pa kej poraba tega stroj?ka?? :unsure:

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2.5 V6 ?
Napisano

zaenkrat informativno me zanima kolk so kej cene in kje se sploh da dobit 2.5 V6 motor za mx3? pa kaj se mi bol spla?a kupit ?e obnovljenega al me bo cenej pri?l ?e ga pol sam obnovim?

:huh:

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektri?ni problem MX-3
Napisano

isti problem sm jst meu na moji v6. ko se stemni odpri haubo , pri?gi auto in glej kable sve?k negdo naj pa notri rahko dodaja gas in hitr spu??a. ?e se bo svetl koda bi ble kresni?ke not pol ve? kje je te?ava.... druga? pa a ma? ?e original v?ig?

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mx3 zrak u kilerju
Napisano

si preveril vse zgoraj napisano,kaj si ugotovil,termostat odpre ali ne?

ugotoviu sem da sm budala <_< tam na kilerju sm po generalki zarad mojga hitenja dal pokroucek od leve strani od druge masine ponesrec :blush:

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mx3 zrak u kilerju
Napisano

Kaj pa ?e ma? dihtungo fu? in ti pritisk tol?e zrak v hladilni sistem.

dihtnga nemore bit fuc ker sm jo menju pred cca 3 k kilometri. Bom pa dans res ogreu auto in preveriu cevi...

concept.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.