Skoči na vsebino
M6 2.2D - kje narediti "veliki" servis
Napisano

Kot prikazuje samo raztegnjenost verige. Ko pade pod 9 stopinj se prižge lučka, takrat je potreba menjava le te+ verižnikov in ostale periferije. Veriga je vedno enako nategnjena, za to poskrbi natezalec verige, zato ni zamikanja pri odpiranju ventilov.

Menjava verige odmične gredi + menjava verige oljne črpalke z pogoni.

WWW.EBAY.CO.UK

Find many great new & used options and get the best deals for Timing Chain Oil Pump Sprocket Kit MAZDA R2AA-12-231 MZR-CD 2.2 DIESEL 3 6 CX-7 at the best online prices at eBay! Free delivery for many...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 mzr-cd 163km - cukanje
Napisano

Kot že veste sem pred nekaj meseci razbil mojo staro Mazdo, ki pa sem jo hitro nadomestil z malo bolj novo, ampak še vedno staro, letnik 2010 z 250kkm.

Po nekaj tisoč odpeljanih kilometrih sem se je dobro navadil, malo je tišja in lepše se pelje po ovinkih. 

Opazil pa sem da ko prestavim iz prve v drugo(tudi iz druge v tretjo-sam, samo ni več tako očitno), in da zamenjam v prenizkih obratih okrog 1500, mi avto pocuka, kot da bi vklopil-izklopil-vklopil turbino, oz. spremenil kote loput na turbini, po tem prenihaju avto vleče normalno naprej. Zanima me ali je to samo neka turbo luknja, ki pač ni dodelana pri teh motorjih ali imam kako specifično težavo, za katero bi moral poiskati vzrok? Tester ne pokaže napak. Kaj pravite na to vi, kateri imate- v večini imeli tak motor.  

Še nekaj zanimivosti: Ne vem kje se nahajajo tej konji, ali so že umrli, ali pa se skrivajo globoko v motorju, ker imam občutek da WW grupa s 140ks, veliko bolj odziven motor kot ta. Poraba za zaspane konje je 6.2 litra.

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izdelava ključev
Napisano
dne 17. 9. 2022 ob 14:45 je Jest napisal:

Sem temo zdruzil z eno ze obstojeco, kjer je bil ze odgovorjeno na podobno vprasanje… Malo pobrskaj po temi nazaj…

hvala, se bo treba pripeljat do Lj na kratek obisk.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izdelava ključev
Napisano

Pred dobrim tednom sem "posadil" ključe, pa tudi dež je že prišel vmes. nikjer pa ni še videt da bi vzklili, verjetno je bila sadika slaba..torej kje narediti rezervne ključe?

Na original servis nisem niti vprašal ker sklepam da je cena zlatarska..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 (2011) - Safe mode (varen način) v mrzlih dneh
Napisano (urejeno)
dne 24. 10. 2020 ob 9:41 je Gregor Muc-Up napisal:

Injektorje sem obnovil pri Transmatic d.o.o. po priporočilu prijatelja, ki v Lesca popravlja turbine. Imam račun in garancijo za 1 leto. Strošek je bil 793,00 EUR. 

Počakam še na servis, ki bo v kratkem in potem vidim kaj bo z napako.

WWW.TRANSMATIC.SI

Diesel - dizel servis, popravilo, obnova injektorjev in črpalk ter zastopstvo vodilnih evropskih znamk - Pichler, specialna orodja...

NAPAKA!

Tudi sam sem tam obnavljal injektorje, pa sem bil skrajno nezadovoljen, ni bilo moči, klenkanje motorja, dim. Nimajo pravega orodja in ne znanja za obnovo Denso šob. Edini ki ti dajo OEM dele je Purič iz Hrvaške, pri njih nabavlja material tudi B-innova. Tam so original obnovljeni injektorji.

WWW.PURIC.HR

Uvoznik i distributer dijelova i opreme za održavanje sustava dizel ubrizgavanja s najsuvremenijom opremom za dijagnostiku i popravak turbopunjača i diesel pumpi, Bosch pumpi, common rail injektora...

Popravljeno od dpicul
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon luči slabo svetijo
Napisano

Kar se ti?e predelav v sami notranjosti lu?i je slede?e; potegnit mora? 2 ?ici iz dolgih lu?i na tuljavo lopute za za dolge lu?i, ?e to so mi hotli prodat kabel z priklju?ki za 10?, enostavno se mi je zdelo brez veze.  Imam namre? bi-xenon le?e. Ostalo so konektorji plug&play. Kupil sem tudi posebej napeljavo z releji, katera dejansko filata lu?i, signal iz OEM lu?i pa je speljan na tuljavo relejev.Na avtu nimam avtomatskega niveliranja.

Sicer je zelo te?ko slikat, ampak parabola je na eni strani pregreta, posledi?no uni?ena. Pa tudi le?a je bila zelo umazana in zamegljena, malo tudi zunanja stekla in posledica da pono?i nisem ve? vozil varno brez meglenk.

Je pa zdaj razlika  :jupiii:

post-6207-0-76225400-1580029194_thumb.jpg

post-6207-0-78940800-1580029202_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.