Pozdravljen, tudi jaz bi potreboval 2kom ?arnic za osvetlitev sredinske konzole, ?e jih ?e ima? z M6.Hvala za odg in lp,m
Cao
Jaz sem jih pa rabu pa ni blo nikjer dobenga kateri bi mi jih prodal po cloveski ceni, tako da mi ni preostalo nic drugega kot original, drago pa kot pes, bemomast.
LP
!!!Adrenalin is ourfood,speed is ourdrug,DOWNHILL is our life,... =) !!!
Se bom kar tukaj sposodil temo,.... no zadnje dni ko je zunaj mraz in je v avtu potreba po toplemu sedezu je nastal nasledni problem. Pri moji Mazdi 6 mi voznikov sedez ne greje medtem ko sovoznikov deluje povsem normalno, je kriva kaksna varovalka al je slo enostavno gretje v tri krasne,... prosim za pomoc.
LP
sam sicer nimam enakega problema, imam pa problem, da avto pri sukanju volana, ali pri po?asnem manevriranju naprej nazaj na parkiri??u npr., spu??a pokajo?e zvoke iz sprednjjega dela podvozja, kot bi roke ali obese imele zra?nost, zato smo ?e ve?krat preverili obese, roke, stabilizatorje, itd... pa to ni to, poka pa ?e naprej...
Cao
Pri meni je tudi tako pokalo pri speljevanju, ce je bil volan namotan v levo ali desno, vzrok, poskodovan homokineticni zglob, to sem zamenjal zdaj tega zvoka ni vec
Kontakt, verjetno vsi govorijo angle?ko, ker nem?ko ne bo ?lo.
lp Dii
Cao
No tako je, v nasem koncu je ena fejst trgovinca imam strica ki posluje s to trgovino, ti pa zrihtajo material pa ni vazno kaksen je, na pooblascenem servisu so mi rekli da se samo homokineticnega zgloba ne dobi posebaj in da moras pri tem kupit oz pride zdraven se polosovina zato je cena tudi taka kot je (700?+), sem poklical strica in se je on pozanimal ce je temu res tako in je sel osebno do te trgovine kjer so mu potrdili da se zglob da dobit posebaj vendar pri nas tezko v tujini pa to ni problem v tem primeru je bla na voljo Austrija. Tako da kar se tice tega so mi v trgovini narocili zglob iz Avstrije, tako da sem priblizno cakal teden dni, da je ta del prisel do te trgovine potem sem sam prevzel paket, cena seveda ni skrivnost je pa bila s postnino vred cca 120?, zal firme ne vem ker sem embalazo vrgel proc tudi ne vem iz katerega servisa oz trgovine je prisel ta del.
LP
Zanima me, kje se, da to obnoviti in kako dolgo zdr?i obnova, ali je bolj smiseln nakup nove.
Hvaka vsem
lp Dii
Cao
Enkrat sem imel podoben problem ko mi je zdrobilo oz poskodovalo homokineticni zglob, sem klical oz jim poslal mail (FD avtodeli) za popravilo oz obnovo tega dela, cena se giblje okoli 200-300? odvisno od poskodbe ce pa je poskodovan samo zunajni zglob pride cena cca 100-150? plus delo cca 30?.
Meni je bilo cenovno bolj ugodno da sem iz Avstrije narocil zglob, nov zglob ter se odpeljal do strica ter to zadevo skupaj zrihtala, po treh mesecih se ni problemov
LP
PS na pooblascenem servisu je homokineticni zglob z polosovino cca 700?+, sam za info.
meni ga je zamenjal na xedoski Veli? iz Medna / Stane?i? - 80? menjava + zglob, ne vem kam ga je ?el iskati vendar je bil nazaj v 40min....
Hmm a je to kaki domaci mojster, iz kje tocno pa je ta servis(predvidevam da je to servis in ne neki domaci mojster), ce je kje v lj ni problema sam kam dlje pa nebi sel rad, pac preventiva
lp
Sm dal na 626 rihtat polosovine - oz. zglobe. ?tirkrat so popravljal v enem letu (tok ti dajo garancije) pa niso zrihtal.
Cao
Glede zgloba sem se pozanimal kar tukaj pri tej firmi, no servisi so dosti ugodni (servis zunajnega zgloba racunajo cirka 100 do 150? odvisno od poskodbe) sem pa v dilemi, naj nabavim novega in ga potem sam montiram novo je pac novo, ali naj obnovim starega in potem cakam gdaj se tezava vrne,... servis pride naslednji teden.
Predlogi dobrodosli
PS zgloba ne bom kupoval na pooblascenem servisu (so predragi )
No bom kar tukaj opisal kako sem zadevo resil s zavorami,...
Zavore sva s stricem skupaj pregledala, vodila in vse druge zadeve so delovale kot se more torej niso bila nic zarustana in fino namazana, bilo pa je potrebno menjati ploscice, prve in zadnje.
No jaz sem se odlocil da nabavim komplet torej stiri diske in 4pare ploscic, zadevo sem nabavil od Lucas TRW neka nemska firma (se mi zdi) in mi je prislo dosti ugodno, zadevo sva zmontirala in moram reci da delujejo zelo dobro.
Torej stare diske sem obdrzal so videti bolj bogi predvsem zadnji vendar jih je stric pregledal (ima le nekaj vec oz kar precej vec izkusenj kot jaz), diski niso zviti imajo le malo roba stari so cirka 7let torej so se prvi original, kar je pac ocitno jih je nacela rja so le za spucati in za postruziti, torej ce pridejo kaksnemu Mazdasu prav naj me konktaktira.
Prilagam se nekaj slik, novih in starih
Novi diski
Stari diski (letnik 2004 fino rjavi in malo v slabsem stanju)
Sprednji
Zadnji
Vsi stirje
LP Dejan
PS upam da ne krsim kaksnega pravila foruma ce pa ze se opravicujem
Glej ne vse v isti ko? metat - pri novi ?estki je to popravljeno, kar pomeni, da so se iz napak nekaj nau?ili in zdaj zadeva funkcionira to?no tako kot je predvideno.
no lpeo da vem hehe bo pol treba novo sestko nabavt
mah potemtakem je se zmer bolje vrjet analognim stvarem-stevcam, kot pa kaksnim digitalnim oz. nekim hajgteh racunalnikom ki te po domace povedano skus nategnejo, sm mislu da mam sam jaz probleme s takimi stvarmi pa vidim da nisem edini, jah ga bo treba ignorirat
lp
hehe sem mislil da je ze res kej s pumpo, no sam vseeno ne more biti take razlike, nek more bit narobe, no sem mislenja da se racunalniku nek "zmesa" sam to ni to hehe
aja no se dve slikci
no recima da je pumpa, vrjetno potem sledi menjava, na kaj naj se pa uzerim, do zdej sem se vedno na racunalnik kljub temu da je sel "cager" krpko cez crto a racunalnik je kazal 70KM.
no bom napopal zdajsno situacijo.
sam slikat morem.
Cao Mazdasi in drugi, glih prav da se je odprla ta tema, namrec sem tudi sam v dilemi, komu vrjeti, racunalniku ali stevcu.
Evo dam primer, stevec za porabo mi kaze na zdnji crtici torej minimum sveti rezerva(logico ), medtem ko mi na racunalniku pise cca 150KM (lohka napopam slike),....
A ve gdo odgovor
LP
vceraj sem malo preveril tekocine pri moji mazdi, pa sem pri servo opazil pomanjkanje tekocine,..
zanima me kaksno tekocino vi dajete za servo volan
nek sem zasledil da naj bi jih bilo vec (zelene, rdece,..)
avto v tem letu skoraj nisem uporablal mogoce ene dvakrat trikrat pa se to bolj kratke relacije, a je mozno da je una tezava ki som jo opisal v tej temi vzrok glih pomanjkanje sevo tekocine?
help me
lp dejan
ej dva morta bit da vidi?!pa? malo se mor? spoznat no, da vidi? kako motor sedi na nosilcu in kako se obna?a!predvsem ko speljes se vidi!ne vem kako ti naj razlo?im!pa? pelji se do servisa (Mazda) pa sem prepri?an, da ti bodo brezpla?no svetovali oz.pogledali.
ali zglob, ali nosilec, ali le?aj vse je pa? tam okrog 180-200?!
aha hvala za odgovore no zdaj usaj vem pri cem sem
se dobro da je tukaj toliko mojstrov
hvala in lp
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Cao
Shit ja ,... jst tudi ostanem na old schoolu
Bossek cim hitrej in cim ugodneje zrihti avto in potem se veliko varnih KM
LP
!!! Adrenalin is our food, speed is our drug, DOWNHILL is our life,... =) !!!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani