Skoči na vsebino
DPF filter
Napisano

Hvala za nasvete. Imam veliko mestnih voženj in bi samo rad vedel, kdaj se regeneracija dogaja, da je ne prekinem vsakič, ko ugasnem avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LED žarnice
Napisano

Snop ok, ne "moti" okolice? Ima samo hladilna rebra ali je prisilno hlajena z ventilatorjem?

še to: katero temperaturo si vzel?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LED žarnice
Napisano

Ni vsaka stvar poceni (ceneje) zanič. Velikokrat je stvar draga zaradi požrešnosti prodajalcev. Hotel sem samo slišat kak komentar (pozitiven mogoče) od nekoga, ki je to že preizkusil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LED žarnice
Napisano

Pozdrav!

Je kdo menjal klasično H7 žarnico z LED?

Vem, ni homologacije....pa vseeno.

Na spletu je neskončna ponudba. Je kdo zadovoljen s kakšnimi, ki so ceneje in niso Osram ali Philips?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prisilna regeneracija DPF
Napisano

S to regeneracijo sem mislil naslednje: ker imam veliko kratkih voženj predvidevam, da do "normalnih" regeneracij zlepa ne pride in bi bilo mogoče pametno narediti vsake toliko kakšno prisilno.

Po omenjenih navodilih mi ne dela.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prisilna regeneracija DPF
Napisano

Pozdrav!

Imam CX5 2.2 dizel in veliko kratkih voženj. 

Na netu sem našel forum, kjer predlagajo prisilno regeneracijo, pa mi po tem postopku ne dela.

Poskusil že kdo?

MANUAL DIESEL PARTICULATE FILTER (DPF) REGENERATION PROCEDURE.

1. BEST to Start This Process AFTER your short Distance Return Journey so engine is still warm-hot.

2. DO NOT Start Process on Stone Cold Engine as REGEN will take Longer.

3. Within SIX (6) Seconds of starting the engine, ''Press and Hold down'' the "TCS OFF" or "DSC OFF (Traction/Dynamic Stability Control) BUTTON for 2-5 Seconds (Maximum) to Start the compulsory DPF Regeneration.
Your Diesel Engine idle will Automatically raise to about 1750 RPM for 15-25 minutes until the DPF Regeneration Process is completed.

NOTE:
DO NOT Hold down this "TCS OFF" or "DSC OFF" BUTTON Any longer than 10 (ten) Seconds or the DTC C0089:64 (Diagnostic Trouble Code) and Dash Meter ''CEL'' Check Engine Light will be set On.

The Glow Plug indicator Light will flash during this DPF Regeneration.
DPF Regen is finished when the Glow Plug indicator Light Stops Flashing and Engine RPM returns to Normal IDLE after the 15-25 minutes.
You can then after either Drive Car and or Turn Engine OFF and Park Car/Lock as normal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravki (mazdatweaks.com)
Napisano (urejeno)
On 11/11/2022 at 8:26 PM, Thazz said:

Je možno, ni pa tako enostavno kot pri nižjih verzijah, kjer si samo usb vtaknil not. Tukaj je treba vzpostavit serijsko povezavo (

MAZDATWEAKS.COM

All-in-one installer/uninstaller for many available Mazda MZD Infotainment System tweaks.

Temp hladilne tekočine je možno videti v Speedometer appu. Tukaj je napisano kaj je možno prikazat.

null

image.png

Jaz imam verzijo 59.00.443

V navodilih je pa tole:

In FW v59.00.502 and higher the CMU is locked down and users cannot access to their own systems and can no longer install tweaks

Pašem še v "staro verzijo" FW, brez serijske povezave?

Popravljeno od bajsi6
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.