Skoči na vsebino

Meni je zadnje ?ase pri pospe?evanju, ?e blagem, sploh na AC, kar naprej metalo ven plin in preklapljalo na benz :vskalo: .

Po posvetu z glavnim mojstrom :hudicek: , je bilo ugotovljeno, da je krivec slaba me?anica plina na Petrolu, kjer sem zadnje ?ase tankal.

Zaklju?ek: Tankal zopet na Verov?kovi in ?e takoj niti sledu o kak?nem preklapljanju. Torej je bilo o?itno to-to :bravo:

Success is getting what U want, happiness is wanting what U get.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jures govori o vbrizgu ti pa govori? o obratih motorja - pri 4-taktnem motorju je vbrizg vsak drugi obrat tako, da pri 12. obratu naj bi pomenilo na vsak 6. vbrizg.

Se pravi je cca 16% vbrizgov na benz venda pri vseh visokozmogljivih motorjih s turbino je treba nad dolo?enimi obrati imeti vbrizg le na benz, ?e ne bo zlo hitr ma?ino vrag vzel. In ?e se ne motim tudi pri Boj?evi CX-7 nad 3500 obrati ?opa le na benz, da se pravilno hladijo injektorji in Ajvar tud tvoja MPS-ka bo morala imeti tak sistem, da bo? lahko ?e naprej pljuval ?ez pokvarljivost dieslov in nepokvarljivost bencinarjev :hudicek:

Hudicha... Sedaj pa vem zakaj mi zadnje ?ase ve? bencina pokuri... Preve?krat nad 3.500 :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor svetlobe
Napisano

Na dolgi poti ti je dolg?as in se igra? z avtom...:)

vozil sem s stikalom na AuTO light in takoj pri vstopu v tunel ro?no dal na glavne lu?i, pri izstopu na svetlobi spet ro?no na auto. Tako 2 tunela...

Glej si ga no sedaj vklopi sam 1s po vstopu v tunel....o?itno ima malo RAM-a..... :bravo:

:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 Diesel 143 Izguba mo?i
Napisano

Na serviso so bili prijazni. Te?avo sem imel na poti, z avtom polnim prtljage dojen?kom in ?eno - verjetno bi kako dalj?e ?raufanje trajalo neznosno dolgo.

Anyway, kateri servis (mojstra) priporo?ate?

Cosmos v BTC, Lj :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za de?
Napisano

s tem ka kao postavi? v osnovno - inicializira?...brez skrbi

Ok, potem ni problema :) Naredim ?ez pol ure, potem pa samo ?e de? po?akam :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za de?
Napisano

A to pomeni, da lahko zadeva, kar se senzorja ti?e, neha delat ali je kve?jemu lahko bolje, bolj pravilno in odzivno delovanje senzorja? :ne vem: Ne bi rad kaj zaj**** :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za de?
Napisano

Sem nekaj najdu v zvezi s temi brisalci bom danes testiral pa sporo?im ?e je kaj bolj?e.

Tips and Tricks for MAZDA 6 (GH) 2.0D MZR-CD (RF-Turbo) 2007 - 09.

How to reset the auto wipers

1. Ignition off - wipers on OFF

2. Turn wipers to AUTO position

3. Turn ignition ON - Within 10 seconds - switch from AUTO to OFF 5 times -

1 second off 1 second auto.

4. The wipers will cycle once to register new initialization

Bom tole jaz danes probal, pa javim, ?e je kaj druga?e :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?ave po nakupu Mazde 6 v Avtohi?i
Napisano

To je zrelo za policijo in ne za tozbo. Katrza lepo jim povej da si nasla 'prejsnjega' kupca in da so mu vrnili kupnino in da bos sla na policijo ce ne naredijo enako

O?itno prodajajo en in isti razbit avto!!!!

Se popolnoma strinjam, dokazov za kazenski pregon je ve? kot dovolj. Dr?im pesti, da se hitro in ustrezno kon?a.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Danes zjutraj je bilo spet vse v redu, dolil sem dodatek za ?i??enje ventilov, tako da upam, da bo zdr?alo nekaj dni, dokler ne zamenjam ventila.

Hvala vsem za pomo?! Javim kako se obnese.

P.S.: Ve kdo kje kupiti zadnji brisalecc za Mazdo 6 Sportcombi? Ker na bencinskih servisih nimajo takega. Baje mora bit original, je to res?

Kolikor vem je res, lahko pa zamenja? samo gumico. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CVETI!
Napisano

Pa jaz res ne vem kaj je s tem plehom narobe... Meni so malo pred novim letom na servisu pod garancijo uredili vse kar je bilo povezano z rjo na M6. Avto je bil dejansko kot nov :notworth: . V?eraj pa slu?ajno gledam nekaj okrog zadnjih koles in kaj opazim...???? ?zmeden? Robovi na zadnjih blatnikih konkretno rjavi... in to po 4 mesecih... :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Garancija - diski - novi ali ne?
Napisano

saj naj zami?i pa ne bo videl ?tevca... policajev pa letos sploh ?e nisem videl, kot ka?e so res izumrli :( prav pogre?am jih ?e... ?e Madmax se ni? ne oglasi :o

ej policeguys, we love you, please come back :P

He, he, na? Madmax je ravnokar na forumu :policaj::D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 slabo potegne
Napisano

Pa kaj ?e ? <_<

:D:D:D

Ni bil na servisu, js sem mu povedal. :D

Ok, samo jaz NE pijem ni? z alkoholom, pira pa tud brez ne.

Kaj pa sedaj ?

:pepsi: ?

sramezljivsramezljiv:pepsi:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 slabo potegne
Napisano

Najlep?a hvala 'YavarYe X6V6'

res je bila cevka staknjena, na mazdinem servisu pa so mi s prve rekli da je ?la turbina in da bo moj stro?ek cca 2500 EUR???????

Neverjetno, katastrofa, ?eprav sumim, ker namre? sta se mehanik in prodajalec peljala z avtom in sigurno sta vedela za zgodbo o cevki.

No hvala bogu na svetu so ?e po?tenjaki kot ti.

Ob priliki pivi?ka

Pa to ne more? verjet... :whatever:

Tudi mene je YavarYe X6V6 ?e re?il konkretnega stro?ka (sklopka) :rispekt::rozico:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri model mazde je?
Napisano

Kolk je pol tole za na?e zdravje ?ele "dobro", ?e je vrag tako mo?an, da stopi barvo. :ne vem:

leta in leta vdihovanja..... hmmm, si kr ne upam ugibat :(

Se strinjam Boss in tukaj ne gre samo za avto osve?ilce. Pomislimo ?e na vse vsakodnevne di?ave, parfume, odi?avljene klime, osve?ilce prostorov, pralne pra?ke, meh?alce, itd., itd....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

Ah..ho?e? re?i, da si do?ivel kuker en MMG ? :D

O?itno bo res nekaj takega ja... No, bom videl kak?no bo nadaljevanje (upam pa, da ga ne bo) :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

Danes zjutraj, med vo?njo proti LJ, se je tudi meni pri?gala oran?na lu?ka za delovanje elektronike "avto na spolzki cesti" :whatever: . To se je zgodilo prvi?. Se nisem kaj dosti sekiral, saj sem bil prepri?an, da je povezano z zadnjimi zares nizkimi temperaturami in da se bo zadeva uredila pri ponovnem pri?iganju motorja. Pred sinovo ?olo ugasnem motor, ga po nekaj sekundah zopet pri?gem... in lu?ka ?e vedno sveti <_< . Potem pa pohupam malemu v pozdrav in lu?ka ugasne :blink::D :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

Sej niti ni tako hudo-v dveh letih je iz 14000 pri?el na 27052 sit.Niti dvakrat toliko,sitnica. :P

Primorski optimizem mi vedno polep?a dan... :hohoho::hohoho::bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

No, a vidi? Labi kako sva falila....? Se spomni? lansko leto ko sva rekla, da bova vse akumulatorje pokupla, ker se bodo podra?il...? Evo, pa sva zamudila biznis. :whatever::D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

heh... sre?ni vi, meni re?e na servisu da na zalogi nima, originalen je pa 220 EUR, pa verjetno ga lahko jutri dobi

tak da danes grem na lov za akumulatorjem pravilnih dimenzij in prave mo?i <_<

Poskusi ?e na kak?nem drugem servisu, ni vrag, da ga nekje nimajo... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

Tudi jaz sem lansko leto takle ?as menjal kar na servisu. Nisem mogel verjet, ampak bili so najcenej?i, pa ?e dimenzija je prava. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.