Skoči na vsebino
Pred eno uro je NevLado napisal:

jaz bi pri 74 samo zlil ven pa nalil novo not, pa bi potem še mal vozu, pa menjou potem komplet s filtrom

Sem razmišljaj kaj narediti, samo menjava olja ali odpreti menjalnik in še zamenjati filter. Vemo, da Mazda pravi da ni potrebe po servisu menjalnika in bi v tem oziru bilo čisto ok samo odtočiti olje in doliti novega. Po drugi strani pa če se enkrat lotim, bi najraje naredil komplet vsega, tako da se zaradi tega nagibam k odpiranju menjalnika in "večjem servisu".

Olje kolikor sem iskal dobim najugodneje na Misteroil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava olja avtomatskega menjalnika Mazda 6 2.5
Napisano (urejeno)

Zdravo

Moja M6 2.5 ima sedaj 74000km in razmišljam o menjavi olja avtomatskega menjalnika. Pregledal sem že nekaj videov in mi je načeloma jasno kako in kaj. Odstranil bom pokrov in menjal filter. Zanima me kateri filter priporočate, uporabit tesnilo za posodo ali tesnilno maso, s kakšnim momentom privijačit pokrov in čep na pokrovu?

Sem pred časom precej tega prebral v Klubu Avtomatski menjalniki ampak sedaj tam več ni nobene vsebine😪

Popravljeno od asddas
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava sprednje kamere
Napisano (urejeno)

Na ebay-u jo dobiš za dobrih 100€, pride pa iz Kitajske. Tako da je treba še DDV prištet in stroške carinskega postopka.

Na Aliexpress pa z vsemi stroški dostavljeno na dom cca. 130€. Je pa oboje OEM kamera.

Popravljeno od asddas
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava sprednje kamere
Napisano (urejeno)

Počila je leča in je noter prišla umazanija. Tako da sedaj nič več ne vidi.

Zamenjal pa bi za drugo enako. Kaj obstaja tudi boljša?

Popravljeno od asddas
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava sprednje kamere
Napisano

Razmišljam, da bi se lotil menjave sprednje kamere (parkirne kamere) na moji M6. Se je že kdo lotil tega podviga?

Gledal sem posnetke na Youtubu kako odstraniti sprednji odbijač in je kar nekaj dela. Je še kje kakšna posebnost?

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednja kamera
Napisano

Zanimivo, da je se je sedaj vlaga, ki je bila za lečo posušila in je na kameri spet zadovoljiva slika. Na sliki se vidi poševna črta zaradi razpoke na leči, drugače pa je ok. Kljub dežju v zadnjih dneh vlaga ni več prišla za lečo. Malo še počakam z menjavo, da vidim kaj se bo dogajalo.

Je pa res, da slika na teh kamerah ni pohvale vredna in bi ne bilo hudo tudi če je ne bi bilo.

Hvala za predlog, glede alternative mazda servisu. Bom povprašal ko se odločim za menjavo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednja kamera
Napisano

Malo zamujam z odgovorom, ker sem bil odsoten.

Na servisu pravijo, da je za zamenjat. Vidi se na kameri majhna pikica, zelo verjetno od udarca kamna. Druga z delom je cca. 500€.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednja kamera
Napisano

No, pa imam prvo težavo. Sprednja kamera, tista pod radarjem, je šla po gobe. Bolj natančno, počila je zaščitna plastika, ki je čez lečo. Kamera še deluje, ampak zaradi počene plastike je slika neuporabna. Kaj je za narediti, zamenjava celotne kamere ali je mogoče možno zamenjati samo to zaščitno plastiko. Sem iskal po internetu in sploh ne najdem nikjer OEM številke za kamero. Morda kakšna ideja preden grem na servis?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Joying android head unit tezave
Napisano (urejeno)

Jaz ti lahko povem kako je bilo pri meni. Radio sicer ni bil enak kot je tvoj, je pa bil tudi kitajec z androidom.

Smiselno je, da uporabiš preamp izhod če imaš potem naprej Bose ojačevalec.

Popravljeno od asddas
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Joying android head unit tezave
Napisano

Preveri, če ima radio izhod na zvočnike, ki ne gre preko vgrajenega ojačevalca. Jaz sem imel na prejšnji M6 enak problem in sem moral prerezati kable na priloženem kabelskem snopu, nalotati činče in povezati na PREAMP izhod iz radia. Potem je bil zvok super.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 GH 2.0 bencinar in poraba olja?
Napisano

Meni je moja bivša M6 2.0 GH na 10.000km popila cca. 1,5l olja. Je pa bilo zelo odvisno od načina vožnje. Pri dinamčni vožnji in vrtenju nad 5000 obratov je tudi olje bolj papcala.

Sicer pa ni to nič kritičnega, navadit se moraš vsaj na 2 meseca kontrolirati šipko in liter olja vozit v prtljažniku.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzorski ventil tlaka v gumah
Napisano
pred 2 minutama je Janez007 napisal:

Za M6 od sredine 2015 naprej do sredine 2018, ne rabiš posebnih ventilčkov (uporablja ABS senzorje), za M6 od sredine 2018 naprej (zadnji facelift), pa rabiš tele TPMS senzorje:

Številka dela: BB03-37-140A

slika.png.399f8c3ce1b7701081abe5bcde399b68.png

Hvala za odgovor. Nimam izkušenj s TPMS senzorji zato še to vprašanje. Če imaš zimske in letne gume vsake na svojih platiščih in seveda potem v vseh platiščih tudi senzorje, je kakšna težava ob menjavi gum? Sistem sam prepozna kateri senzorji so aktivni ali je potrebno kaj nastavit?

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 bencinar 2011/12 - nakup
Napisano

?e mojih par besed....imam 2.0 (147KM) bencinarja na M6 in sem zadovoljen. Ni te?av s pospe?ki, razen kadar je avto poln (4 ali 5 oseb + prtljaga). Tukaj se pozna da ni navornik. Povrpre?na poraba odkar imam avto (3,5 let) je 8,05 litra. Ve?ina so to vo?nje od doma do slu?be (15 km na eno stran). AC 140-150km/h je poraba pod 8 litrov (2 v avtu).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 BOSE aftermarket radio
Napisano

Zadevo sem uspe?no re?il. Po pregledu konektorjev sem ugotovil, da je bil izhod za zvo?nike vezan preko oja?evalca v radio in ne na preamp. Sem prerezal kable, nalotal ?in?e in pravilno povezal. ?uma ni ve? imam celo ob?utek da radio bolj?e lovi, verjetno samo zaradi tega, ker ni ?uma.... Preveril sem tudi TA funkcijo in deluje brez problema.

Sem ?e nekaj let ?lan foruma, mislim da je ?as da se predstavim v ustrezni sekciji tega foruma s slikami, itd....v naslednjih dneh bom uredil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.