Skoči na vsebino
Te?ave s cukanjem v nizkih obratih
Napisano

Lambda je bila kupljena nova original Honda 40.000 kilometrov nazaj, pa tud za lambdo vr?e check engine lu?ko ?e ne da signala (ima samo 1 ?ico). Sumim elektroniko v?iga, ker v?asih ko ga v?gem, obratomer za?teka, signal za obrate pa pride iz elektronike v?iga. Bom probal dobit komplet nadomesten v?ig pa bomo potem vidli ?e je v razdelilcu v?iga te?ava.

POZOR!

Kredibilnost mojih izjav in nasvetov je lahko vpra?ljiva.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hm ampak kokr gledam na jutubu, bi za MAF senzor vrgu vn check engine light, men pa n? ne svet, poleg tega je prosti tek ok, n? ne zajebava. Kaj pa kaki vakumi al pa kj?

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ok, vem da ni glih Mazda, ampak bi vseeno imel eno vpra?anje za malo bolj podkovane mojstre. Imam te?ave s cukanjem moje Honde od nekako 1800-2200 obratov na minuto. Ko je motor mrzu je ?e ok, ko se pa segreje, pa za?ne cukat v nizkih obratih. Razdelilna kapa, sve?ke in kabli so novi, se pravi je problem nekje v razdelilcu v?iga. Rotor je notri okoli 70.000 kilometrov, elektronika v?iga je bila malo zatem tudi menjana, ampak so bili vgrajeni aftermarket deli, tako da lahko da karkoli od tega odpoveduje. Zdj me pa zanima, kaj bi vi rekl da je kaput? Rotor, v?igalna tuljava ali elektronika v?iga? Te?ava je huj?a ko pada de? (?e Tine ne hre u hrapa), ampak ponavadi samo prvo spreljevanje (enkrat je po?epnil ko zmaj, sm ga kr raj iz prestave vn dau). Any thoughts?

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zvita Alu plati??a
Napisano

Ve? al mn jih usi pol peljejo Jermanu iz Depale vasi ravnt, vseen ?e gre? direktiva k njemu :) Usaj ta iz Kamnka vem da jih k njemu voz. Sm tud sam dau eno 17" k njemu poravnt in je blo u nulo, pa niti ?trihat ni blo treba :)

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nenormalna poraba olja
Napisano

Matr tole pa res ni dobr Dejan :( Men tud ?re litr na 1000 km, ampak da bi tkole kadiu pa trokeru pa nikakor ne. V?ge vedno BP, obrati so mirni in primerni temperaturi vode, vle?e pa skoz lepo, (nad 5 tiso? RPM se mu pa ?e mau "sname"). Upam da te nau preve? v?gal po dnarnci. Tko je k je enkrat motor dost predelan, n? ve? ni zihr. Serijsko uber ales :P

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke za Airbag in ABS
Napisano

Zdj bi pa ?e jst prosu za nasvet. Od u?eri naprej se je za vedno vdal usodi ABS, prej se je lu?ka v?asih pr?gala, v?asih ne, zdj pa nimam ve? te sre?e :D A kdo ve kje lahko preverm kaj je hin? Summ da je ?ou senzor, sam bi blo fajn da vem kater je. A je k?na ?ansa da se re? obstoje? senzor, glede na to da je ?e pred kratkim ob?asno delu ABS?

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjalnik & sklopka
Napisano

A misli? da to pa?e tud na 2.0 V6? Jst mam ?e 171.000 pa tud mislm da ni bla ?e menjana, moram mal potipat za vnaprej ko bo ?la hin :)

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gretje zadnjega stekla
Napisano

A kdo ve za kako pametno skico kako demonterat use skp pr FL modelu? Men je ?e skor use krepnl od osvetlitve, pa moram to res enkrat zrihtat.

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323 FBA 1.5 16v
Napisano

Sam Borut kokr je men znano zadnje zavore delujejo na hidravliko, isto k spredne, zato ?e ti ro?na ne dela ?e ne pomeni da si zadi brez bremz. Ro?na je pa pa? na zajlo, tko da obstaja mo?nost da se je kj snel (?e je prej ok delal). Jst bi kr nazaj mehaniku pelu pa naj se on lot pregleda, ?e je on tazadn ki je te stvari ureju.

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava teflonov na V6 motorju
Napisano

Tud jst sm gruntu da bi to menju, ampak zaenkrat sam olje dolivam :D Pridejo pa tefloni okol 240? na poobla??enem servisu, da se pa tko narest da ni treba dol glav dajat (kao neko specialno orodje). Je pa mislm da Yavarje ?e to delu.

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napenjalci mikro jermena
Napisano (urejeno)

No sj nek razlog za tako ceno morjo met, ?eprou je po ve?ini samo mar?a na dele. Ampak neki mi pa useen ne gre u glavo. Mitja je reku da je ta le?aj 6206 2RS prevelik za ?poner, pa me zanima, ?e so morda na club323f forumu misll 6202 2RS, ta bi pomoje z merami 15x35x11 znou bolj pasat v ?poner, kokr pa un z 30x62x16? K ta 6206 2RS je kolesni le?aj za Reno 4 oz. katrco :D

Jp, 6202 2RS bo taprav, so se popravl :D

Popravljeno od nisde

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napenjalci mikro jermena
Napisano

Samo v vednost drugim, ?e bodo slu?ajno rabili kdaj menjat te le?aje, gre se za le?aj 6202 2RS, standardni industrijski le?aj, uporablja se povsod, v skejtih, v kolesih, ni da ni :D Dimenzije so 15x35x11, ?e ?e kupujete uzamte varjanto C3 s pove?ano zra?nostjo, stanejo pa okoli 3? na kos, torej veliiiiik cenej kokr pa Mazdinih 140? za isti le?aj (ok z nosilcem za le?aj ampak useen). Majo jih pa skor povsod, tko da te?av z dobavo ne bo. Menjajte pa oba le?aja v zategovalnikih, ker je baje kr pogosti feler ta le?aj?ek.

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napenjalci mikro jermena
Napisano

Sj jst sm tud neko sme?no ceno sli?u za ta le?aj?ek, samo dimenzije bi mogu nek dobit, pa se tist le?aj?ek zamenja pa je. Ne bi rd da mi karkol odleti, ker pol sm brez avta, ga pa nujno rabm za usak dan. Bo treba kak drug forum obrnt, kle je bl rev?na z temi V6. Pa hvala za odgovor.

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napenjalci mikro jermena
Napisano

Mam en problem, namre? tuli mi en le?aj za mikro jermen, pa me zanima kako bi blo najbol? ugotovit ker. ?e se sname dol jermen, a se da ugotovit ker ropota ?e ga vrti? le?aj?ek na roke? Druga stvar pa je, kje bi se dalo te stvari dobit? V moto matu imajo oba, za enega vedo ceno (54? + davk), za drugega pa ne, ker te robe ?e nkol niso naro?al. Mazda servis ho?e za le?aj?ek 140?, za kompleten ?poner pa 212?. Mogo?e ?e kdo ve kje bi imel te zadeve? ?e nau ?lo druga?, bomo pa original naro?il. ?e kdo ve kaj je najbl pametno narest naj le pove, Mazdici nam dopustu da bi ropotala :)

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Polna luna
Napisano

Niti slu?ajno mi ni toliko v?e?, kot moja original. Tale ni 2,3 (vsaj po pospe?kih sode?), nima vse tiste opreme zaradi katere sem jaz svojo kupil (navigacija, leder zici, gretje sede?ev, park. senzorji ...), res pa je, da tale vsaj v?ge, he he.

Dr?im pesti da bo po menjavi o?ilja tvojih te?av z v?iganjem konc :danzoman:

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MEGLA V FOKUSU
Napisano

K sm u taprve prebrau naslov teme, sm najprej mislu, da so se ga eni v Fokusu tok zakadil, da niso n? vidl, pa niso vedl kaj narest :ne vem: :hohoho:

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MEGLA V FOKUSU
Napisano

Off topic: vsaki? ko vidim tale naslov mislim, da sem na Ford forumu :hohoho:

A ti tud :bravo::danzoman:

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MEGLA V FOKUSU
Napisano

Porodne te?ave, bo zadeva nehala, sam mal po?ak. Je mel dost ljudi te te?ave z meglo v lu?eh ko je biu avto nov.

POZOR!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.