po mojem se ni vklopilo zaradi rednega servisa... tu nekaj drugega smrdi
ravno danes sem imel mazdo pri poobla??encu, ker mi je za?el utripat simbol DPF in pa simbol za motor... seveda je bil krivo to, da je minilo 20k km in se servisni interval ni resetiral pri prej?njem servisu (ker ni bil pri poobla??encu). Kak?ne izgube na mo?i motorja ni bilo!
U glavnem resetiranje traja ca. 10 minut (?e sploh), stane pa 35?.
Zdej ko imam nove zavorne plo??ice na avtu, mi je za?elo cvilit ko premzam.. en mesec ni blo ni? za sli?at, sedaj pa ?e teden dni cvili ko la?je zaviram! To je stvar ki mi pri avtonu gre skoraj najbolj na jetra!!! Kaj se da tu naredit?
Ta problem sem imel na volvu... to ne dela ?ez cel hod sklopke, ampak samo v dolo?eni poziciji in to zaropota kot da bi nekaj bilo zrahljano... krivec je bil ?e ve?krat omenjeni potisni le?aj
Zanimam se za podalj?anje garancije na moji M6 in me zanima predvsem ali je v podalj?anju zajeta tudi turbina, egr in injektorji?
Hvala za odgovor,
Lp. Dejan
Spo?tovani g. Dejan.
Podalj?ana garancija krije tudi turbinski polnilnik, egr ventil in injektorje. Pogoji so le, da va?a Mazda6 nima prevo?enih ve? kot 100.000 km, ni starej?a od treh let in da je servisirana na poobla??enem Mazdinem servisu.
?e mi posredujete naslov, vam po po?ti po?ljem bro?uro o podal?ani garanciji, kjer je vse razlo?eno.
Z odli?nimi pozdravi.
Ampak js padem skozi (109k prevo?enih, ?ez tri lete star ... vsej servis je bil delan pri njih)
EDIT: dobil ?e drugi odgovor... turbine, egr-ja in injektorjev naj ne bi bilo podanih ekstra, ker so zajeti v sklopu sistema za oskrbo z gorivom in spadajo seveda pod podalj?ano garancijo... podatek direkt s tehni?ne slu?be mazda slovenija
Kot sem bral podalj?anje garancije ne krije (ni omenjeno) turbine, injektorjev in visokotla?ne pumpe. Tudi EGR ventila in IMV ni bilo omenjenega tako, da sem mo?no skepti?en da ni pol to tisti drobni tisk, ko se kaj zgodi :ne vem:
na?tel si vse, v ?em js vidim smisel podalj?anja garancije... potemtakem nima smisla
Mislim da lprenos lastni?tva ni problem. Moraq pa bit redno serisiran na poobla??enem servisu. O?itno so ti to napa?no razlo?ili ali pa niso imeli pravih informacij.
Meni so na servisu dali celo zlo?enko o podalj?anju garancije.
V drugi avtohi?i (velenju) mi je trgovec sam predlagal, da ?e kupim ?e ne tri lete star avto, naj podalj?am garancijo... ko sem to omenil v avtohi?i v LJ, kjer sem avto kupil, so rekli da to ni ve? mo?no. :ne vem:
Prijateljski nasvet, VSI KI IMATE ?E PRILO?NOST (do isteka prvih treh let) podalj?ate garancijo za 2 leti za ceno 500? ker je to kr pametna odlo?itev. Po izteku treh let je prepozno
Baje pa turbina ni edeni problem.
Ko sem js to hotel naredit, mi je v avtohi?i rekel da pri prenosu lastni?tva to ni ve? mogo?e... pa je avto imel ?e dva meseca do izteka garancije
?e bi se ?e enkrat odlo?al o nakupu avtomobila bi se odlo?u enako, torej MAZDA 6
mika me, da se pridru?im Mazda floti in sicer nameravam kupiti Mazda6 Sport Combi CD120 TE.
Do sedaj sem imel Hondo in Mitsubishija in odtajam zvest Japon?kom...
Zanima me kaj morm pazit ko kopujem ta(k) avto...je bolje kupiti diesla ali bencinarja (zelo blizu do vsakdanjega kruha cca 2km)...kaj pomenijo CE oz. TE oznake (ok vem da je to oprema )
No tok zaenkrat pa hvala za odgovore
2 km bi js hodil pe? ... ok resno za tako relacijo sigurno bencinarja
CE je osnovni paket opreme, TE je razred vi?e (potegni si dol mazda katalog)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
potem ne bi bilo slabo, ?e pove? kako se to naredi... seveda ?e ni to tolk zaupno, da te bo CIA potem lovila
ja jures... to sma ?e zadni? na privat debatatirala... ?al nikjer na spletu nisem na?el kako se to naredi na 2008+ generaciji
Povezava za deljenje
Deli na druge strani