Skoči na vsebino
PORABA
Napisano

Ma ja, zdaj me je nekaj pre?inilo; blazno se kadi, ko pohodi? gas. Res prava megla nedefinirane barve (?e najbolj mi deluje temno rjava). Pomoje en senzor nekaj narobe ra?una. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Ja, od takrat dalje. Pomoje je res nekaj "spucal" in s svinjarijo zafilal kak senzor. Ker mi je tudi lu?ka za motor gorela nekje pri EGR-ju... Skratka, od takrat dalje avto kadi in pije :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Evo, moj dizla?ki kronik je pri dana?njem tankanju pokazal 8.1l/100km... povpre?ne ?eje seveda :) Menja kdo za bencinarja, ker se mi zdi, da so malo bolj var?ni? Moja noga je sicer ?e la?ja kot poprej. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Dejansko ni potreben modni downsizing motorja, da se ob?utno zmanj?a poraba. Le kdo bo ostalim povedal, da za var?evanje dejansko ni treba kupcem turit tro ali celo dvovaljnih mlin?kov s prostornino maj?o od dveh fla? pira.

Ikzekli... Prius vs. Vette:

Pa? avto se ne rabi matrat v obrate in poraba ni astronomska.

?e kdo mene vpra?a je downsizing samo modna muha proizvajalcev, oz. je to zdaj nastal nek trend, kako po idiotski logiki prepri?at kupce, da jim bo avtomobil manj porabil. Vsak seveda pogleda motor in si najprej re?e: "Aha, ta je 1.5, tisti je 2.0. Vzamem prvega, ker bo manj popil!"

Verjetno je ve?ji razlog v cestnini...? Ki pa itak ne gre za obnovo cest...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Koliko razlika v colih vpliva na porabo? ?e gremo za eno ?tevilko 14-15, ali 15-16.....?

Pri Mondeu sem imel razli?na plati??a; s 14-kami je pil 7,2l, medtem ko s 15-kami 7,8-8l. Obojne so bile letne, prve 185, druge pa 195. Poznalo se je predvsem pri pospe?kih, ki so bili na 14-kah precej bolj?i, medtem, ko so 15-ke vodile v kon?ni hitrosti.

Foter ima na Soulu 18-ke in zimske 15-ke. Bom vpra?al, kaka je razlika v porabi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Jaz pa niti ?e ne liter ve?, pa s tem da je LPG gorivo znatno cenej?e od nafte. :D

Jah, ?e bi prej vedel, bi vsekakor kupil kaj takega :prstgor: Zdaj pa niti nimam financ za menjavo, ?e manj pa za plinsko nadgradnjo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

stari probaj priklopit tester med vo?njo :D lp ale?

?e bi ga imel... tudi, ?e bi ga imel, ne bi vedel, kaj si naj za?nem s temi vrednostmi.

lambdo prever

Will do.

v grab'n....

Pa bom. Enkrat ?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Ja, definitivno je nekaj narobe. Do 6l sicer nikoli nisem pri?el, ampak vsaj pri 6,7 bi se lahko ustavilo. Toliko sem imel prej. ?e vedno ne vem, kaj naredit...?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

poraba pri "ta starih" je normalno tam okoli 7,5, ?e vozi? me?ani cikel.Pozimi (vebasto,zimske gume) pa je lahko ?e ve?.

Zdaj imam ?e 7,7l (sem ravno prej pogledal). Finta je tudi, da ko ga nato?im do konca, mi nikoli ni kazal nekih nenormalnih vrednosti po resetu, zdaj pa ko da mu je elektronika podivjala.

al mate zjeban motor al ne znata vozit...

meni je moja prejsnja 6 pred pridajo pri ca.280000km porabila 6.5

O?itno v?asih znam in dobim ven 6,4l, drugi? pa ne znam in imam 7,6l. Spet, ko ga ti?im do amena, je pa 7,8l ali pa 8l pri res grdi vo?nji. ?e mene vpra?a?, je z ma?ino nekaj narobe, ampak nobenemu se ne sanja kaj. Ali pa se jim sploh ne da potrudit. Jaz pa tudi nisem Sherlock za avte.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Motor CD 129 bi lahko dobil zlatega stojana, zlato zogo in nobelovo.

Iz Frama poln avto privlekel coln s porabo 6.0, vlece in nic ne zre :notworth:

Mnjah, jaz iz sosednjih Ra? ne vle?em ni?, pa imam pri 2.0 (120KM) dizlu porabo preko 7 litrov <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne v?ge...
Napisano

Probaj tako da doda? malo gasa ko vergla?.

Sem probal ja, samo ni bilo haska. A je mo?no, da je OBDII bluetooth modul kriv pa kaj elektriko zajebava? Sicer rahlo dvomim, ampak glede na to, da nimam pojma, pa? vpra?am.

poglej da ni pr?u sneg/voda u filter zraka

Baje ni. Pa sej zrak jemlje pod brisalci, ne?

Ja Tomozuki. Pa Sebastian Loeb te je gledal, kako ti v snegu z ro?no. Dajal ti je znak z roko, da malo upo?asni?. Samo toliko, da ne bo dolgo?asno za bralce.

Lahko tudi to doda?, ?e misli?, da bo prispevalo k bolj?i branosti. Problem je edino, da do "zabave" sploh ni pri?lo. Kot sem tudi napisal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne v?ge...
Napisano

drgac pa si ful dobr napisu

"Za?elo se je mra?iti pa tudi mrzlo je postalo, zato je avto laufal in me prijetno grel"

heheh

Pa ja, zato, da se kdo med branjem ne za?ne dolgo?asit :D Pozabil sem celo omenit, da se je nekaj dreves naprej ena punca obesila in mi je ob soju rde?ih sve?k bilo malo neprijetno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne v?ge...
Napisano

Sem iskal, ?e ima kdo kak?no podobno te?avo, vendar je nisem na?el. Skratka, v soboto sem ?elel malo u?ivat v zimskih radostih z ro?no zavoro na enem asfaltiranem traktorskem obra?ali??u sredi njiv, ampak je bilo toliko snega, da sem bil primoran po poti odpeljat naprej skozi gozd in potem na glavno cesto. V gozdu naletim na podrto drevo, ki sem ga ?elel obvozit tako kot en pred mano (ki mu je o?itno uspelo). Avto je nasedel v kup snega nekje na polovici obvoza in ni ?el ne naprej, ne nazaj. Nekaj ?asa sem se matral, vendar ko ni bilo efekta sem poklical fotra, da pride s ?pago in potegneva avto ven. Za?elo se je mra?iti pa tudi mrzlo je postalo, zato je avto laufal in me prijetno grel. Upal sem tudi, da bo malo stopil sneg pod motorjem in bom dobil oprijem. Tako sem ?akal okoli pol ure, potem se je prikazal foter, premaknila sva podrto drevo, spredaj me je zahaklal s ?pago in ni ?lo nikamor. Za?elo se mi je dogajat, da ko sem prestavil vzvratno, je avto ugasnil. Najprej 1., potem je bil nekaj ?asa mir, potem 2. in ko se mi je to zgodilo 3., ga nisem ve? mogel pri?gat. Vse lu?je normalno gorijo, elektrika je, vergla kot da bi imel stik, v?ge pa ne. Poklical sem ?e lokalnega mehanika, da je pri?el z avtovleko in me re?il iz neugodne situacije. Zdaj je avto pri njemu, sicer ga zaradi gu?ve ?e ni dobil v obdelavo, ampak vseeno sem se odlo?il odpreti temo, ?e bi se mogo?e komu sanjalo, kaj bi lahko bilo narobe (da mu skraj?am delo). Avta niti nisem turiral, ni bilo videt, da bi bil pregret (vsaj po kazalcu ne)... skratka, ?udno. Ko dam kontakt se vse normalno pri?ge. Po moji lai?ni presoji izgleda tako, kot da injektorji ne bi dobili goriva. Malo sem gledal po internetu in na?el nekaj ljudi, ki so imeli podobno te?avo, zakrivil pa bi jo naj okvarjen senzor motorne gredi?

Se ?e v naprej zahvaljujem za odgovor,

Toma?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?elezen piskajo? zvok ob stisku sklopke
Napisano

Pozdravljeni,

pred kratkim se je na moji 6-ki pojavil en tak ?uden zvok, katerega ?e nikoli nisem sli?al niti pri kak?nem drugem avtomobilu. Namre?, pri stisku na sklopko se pojavi tak ?elezno-priskajo?-?ivkajo? zvok. Podobno kot pri tistih avtih, ki jim jermen drsi med speljevanjem, samo da se ga bistveno manj sli?i (v kabino sploh ne). Pa tisto bolj ?ivkajo?e zavija, ta pa nima take velike amplitude nihanja. Takoj, ko pedal spustim pa se ga ne sli?i ve?. Je imel kdaj kdo kak?no podobno izku?njo?

Hvala za odgovore :rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.