Skoči na vsebino
Mazda 6 CD 120, brez mo?i, ?rn dim
Napisano

?zmeden?

?e ti gre EGR ventil ti gre avto popolnoma normalno in ni tak?nih znakov.

To ja se strinjam obi?ajno ?e je EGR enkrat javi napako pol je pa mir...men je k sm stau na semaforju(ve?inoma kriv prosti tek) vrglo v safe mode takrat ko sm mel ?e probleme s ?obami...ker si zgoraj napisal da ti klenka potem bi znalo bit to to...glede kajenja vrjetno malo prispeva zama?en EGR + zani? ?obe oz. ?oba to potem sploh + ?e dela? kraj?e relacije je to pol toba?na industrija xP za za?etk probaj z metabondom mogo?e bo pomagalo pri ?obah :rulam:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 CD 120, brez mo?i, ?rn dim
Napisano

Pozdravljeni,

?e 1 x rabim pomo? oz. nasvete,

pri vo?nji z Mazdo 6 diesel, letnik 2003, avto postane naenkrat popolnoma brez mo?i (zasilni program - prosti tek), pri izpuhu pa se pri?ne zelo ?rno kaditi. Ra?unalnik ne poka?e - javi popolnoma nobene napake. Ko pa avto ugasne? in po?aka? kak?no minuto, ter ga ponovno za?ene?, pa dela spet popolnoma normalno kot, da nebi bilo ni? narobe. Po cca. 5. prevo?enih kilometrih se zadeva zopet ponovi.

ima, oz je kdo imel podobno te?avo? je mogo?e naftni filter (menjal je bil junija letos)?

Hvala za pomo? oz. nasvete!

?e ti vr?e v zasilni program ti more ra?unalnik ziher pohazat napake kar tok ti ga ne vr?e v safe mode...glede kajenja mogo?e kak injektor oz. prej EGR?? kak?ne relacije dela?-dolge-kratke?...si sam gledal to al ti je mehanik dal na tester?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nekak?en regulator - mazda 6?
Napisano

Jaz sem ga blendal in gre avto bolje.

Imam pa istega z elektroniko kot ti.

Bral sem na tujih forumih, da sta se nekaterim

tudi po zamenjavi ?e vedno pri?gali obe lu?ki.

Avto gre res bol? jst sm meu po blindiranju in ?i??enju mir ene par kKM zdej se mi pa redno pri?igajo na okoli 300km...a obstaja kak?n recept za lu?ke razn da ?e njih "blindiram"? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 , 120 CD klenkanje motorja
Napisano

Za prvi? bi jst dau mau ve? dodatka v tank(al pa usaj ene 2/3 tanke za usak slu?aj) da fajn prepuca, ?e klenka so obi?ajno ?obe krive bo? vidu ?e se bo umirilo..men je vrglo napako P0303 cylinder 3 misfire detected...glede cukanja ko pohod? gas pocuka pa je pol mir al cuka ?ez celotno pospe?evanje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 te?ave
Napisano

zdravo,

a se komu sanja glede slede?e te?ave...

med vo?njo se mi pri?gala lu?ka za zdrs koles ter check engine..najslab?e pa to, da pedalka za gas ne trza ve?...ni obratov...

imel sem lani isto te?avo...mi je na mazda servisu odkril, da so bili kabli za maso slabo izolirani in je bilo eno leto ok...

sedaj pa spet :/

?e lani sem to re?eval na na?in, da sem odklopil minus z akumulatorja, da je resetiralo ra?unalnik in se odpeljal naprej...en ?as je bilo ok

se je komu ?e kaj podobnega pripetilo ?

hvala

jure

Hm tale bo te?ka najbol? da prklop? na tester ker te dve lu?ki sta vezani na ceu kup napak in lahko sam ugibamo najpogostej?e so pa EGR, izpad 1,2,3 ali 4 cilindra (slaba kira ?oba oz povezava do nje) in ?e in ?e

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Citroenova kapelca cuka
Napisano

tlak bi bla prva stvar za pogledat oz. filter goriva menjat prej

Sej je napisou da je menou filtr benza...boss kko ti cuka skos al ti v dolo?enih obratih k nekej podobnga smo mel pr chryslerju...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ve? problemov
Napisano

Sem imel tudi sam probleme z ?obami, pa sem za?el dajati aditiv v nafto in od takrat imam mir, ?e dobrih 10.000 km. Za?ni s tem, ker je to najmanj?i stro?ek in pomaga kar se ti?e injektorjev!

Kateri aditiv to to?no? :) Druga?e pa hvala ker po?asi obupujem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ve? problemov
Napisano

to pa ampak upam da bomo kaj re?il da bo laufala kot mora :)

hh pa ?e kako :)

mimo grede sem ?e avto poslal nazaj k mehaniku ki je popravljal webasto pravi da to ni posledica tega ampak ne?esa drugega... ampak vse se je za?elo od tu :/

Po predhodno menanih 4ih ?obah ter intercoolerju in to nedolgo nazaj ene 4-5 mescev se zgodba spet ponavla :angry2: 1 ?oba zani? ostale ?obe so kokr tok uredu, predlagal so mi za one 3 popravilo za taprvo pa manjava :vskalo: ...a mogo?e gdo ve v ?em je problem da mi tako je*e ?obe? vsak predlog ve? kot dobrodo?el :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 DIESEL NE GRE
Napisano

Hm zdej prot ve?eru sm se ?eu mau zapelat in ker je bla ma?ina skoraj na delovni temperaturi sm jo tut mau prtisnu ene parkrat tam do 4000-4500 obratov (sm sprobavou OBDII) zdej nvm kko je kej dobr za ma?ino k laufa na takih obratih :ne vem: sam po koncu sm ?ist tko iz firbca naredu test napak in mi javi P0401 in P0404 je v zvezi z avspuhou in EGRjem mogo?e gdo ve kaj bi lahko blo? Samo zapacan EGR? :angry2: nasplo?no slabo vle?e zadne ?ase kdaj pa gdaj pa tut grdo rukne k mau bl gas pohod? kokr da bi biu zrak v cevi za nafto... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

m6 daljinec
Napisano

?e je daljinec brez ohi?ja dela normalno. ?im ga zmontiram v plastiko in tiste gumice ?e ne dela ve? (probal sem tudi ohi?je od rezervnega daljinca). Odklepa in zaklepa kar sam od sebe. Opazil sem da, ?e je avto v gara?i kjer je okrog 10 stopinj dela v redu, ?e je zunaj pod ni?lo pa dela po svoje. Baterijo sem zamenjal z novo.

Spomnil sem se, da je v avto vgrajen neoriginal alarm in mi je ?e jeseni nekaj sral (enkrat mi je celo spraznil akumulator, ker se je cel dan drl). Kak?nega klju?a za izklop ali kode nimam. Verjetno bi ga bilo treba odmontirat. Kak?en nasvet. ?e ga odklopim samo iz akumulatorja nisem ni? naredil.

Nevem sicer kko je pri tebi sam a ni alarm vezan na v?ig? Res da ni mazda sam pri nas pri chryslerju ?im da? alarm vn avta ne v?ge? ve? :angry2: tako da vprasanje kko je vezan pri tebi ?e je tako potem spet nisi n? naredu :ne vem:....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, 2.0D 2007
Napisano

Sem na istem ko ti ... morm zrihtat te podlo?ke pa skalibrirat pa cedilo spucat ... pa za povrh se sklopko pa vstrajnik :P ves prblizn kok pridejo te podlo?ke + delo ?

Podlo?ke pa delo so male pare ena je okol 4-5? delo pa tut ni velik (odvisn kje) :jupiii: ve?i problem je vstrajnik pa sklpopka :angry2:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

webasto
Napisano

ja ?e je voda pod 70C in ne ?e je nad, se ugasne in prevzame motor, ampak tu je govora o startu, oz. ne startu....

aja mau na hitr pogledou se opravi?ujem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

webasto
Napisano

lahko da za?ne, zasmrdi, pa se pregreje in neha - zato sem mu rekel naj preveri nivo hladilne. Pri tovarni?kem ko lavfa motor je preve? zvokov da bi to?no vedel....

A ne laufa tovarni?ki webasto ?e po tem ko ugasne? avto? usaj pr men laufa ?e kak?no minuto al dve...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Risi in poliranje
Napisano

Da ne odpiram nove teme... Mi lahko kdo pove kolk me stane poliranje avta, cca. kolk ?, pribli?no 10? gor, dol. Ni? posebnga se ne bi delalo, obi?no poliranje.... Gre se za mazdo 6... Hvala.

Lp

Svojo M6 sm spoliral kar sam za dobrih 40? pa ?e to sm preve? rekel, vse kar rabi? je eno dopoldne ?asa pa polirpasto...druga?e v na?ih koncih (Ribnica) ti spolirajo avto za 80-100?... :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.