Skoči na vsebino
Motorno olje North sea lubricants
Napisano

En off topic vpra?anje pa vendar. Za moj avto so priporo?ena motorna olja 5w-30, 15w-40 in 20w-50. Zanima me, ?e lahko uporabim olje 5w-50, ki naj bi bilo uporabno ?ez celotno temperaturno obmo?je? Ker delam malo kilometrov, olje zamenjam enkrat letno, tako da imam isto olje pozimi in poleti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?ave z plini
Napisano

Zamenjaj ?e filter zraka, najbolje da da? originalnega. Preden avto pelje? na tehni?ni pregled ga dobro segrej, vozi ga v visokih obratih, da se dobro segreje tudi izpuh ne samo motor.

Mogo?e bi se spla?alo pogledat ?e MAF senzor ?e je za o?istit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem s smernimi utripalki
Napisano

Imam slede? problem s smernimi utripalkami in sicer, da delujejo samo vse utripalke ko uklopim stikalo na katerem je narisan trikotnik, ce pa na obvolanski rocici vklopim leve ali desne utripalke pa le te ne delajo. Je problem v obvolanskem stikalu, mogoce v releju? Any ideas?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - BA 1.5 16v
Napisano

Ne pa?e. Sem naro?il za F-ko pa so mi tole poslal pa je druga?na (vi?ina robu blatnika se razlikuje). Sem pa potem povpra?av po pravi obrobi za F-ko pa jo niso mogli dobavt. To je blo lani junija. ?e ti kje slu?ajno uspe dobiti obrobo pa sporo?i. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katalizator in zadnja obroba 323f
Napisano

Sondo sem ?e dobil univerzalno pri Potokarju, ?e zmontirat jo moram. Na prvi pogled zgleda enaka, tudi ?ice so iste barve. Le to me zanima - ena ?ica je ?rna, ena siva, dve pa beli. Predvidevam da ni pomembno kako ve?em beli ?ici?

Je ?e kdo pri temu avtu menjaval vzvod volanskega kon?nika? To je tisti del ki pride med volansko letvijo in volanskim kon?nikom. Pri potokarju mi ga ne morejo dabavit, z Vargalanta mi pa ne odgovarjajo <_<

Sicer pa je simptom tak, da ?e hitro zavijamo z volanom levo-desno, potem se sli?i da je nekaj zluftano, zvok pa prihaja iz notranje strani avtomobila, tako da volanska kon?nika nista kriva. Upam da je kriu le vzvod kon?nika, ne pa volanska letev :wacko:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Update: S pomo?jo autodate sem izvedel diagnozo na mazdi, in dobil napake:

- nepravilno delovanje lambda sonde

- napaka pri delovanju senzorja za temperaturo zraka (tisti na airboxu)

Tako da zdaj pa veselo po nakupih :D

Nekateri pravijo da imajo slabe izku?nje z lambda sondami ki so ponaredki/od konkurence itd... Se mi spla?a kupiti originalno? ?eprav mislim da me bo njena cena odvrnila od nakupa :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pred kratkim sem peljal svojo Mazdo na tehni?ni pregled katerega ni naredila zaradi prekomernih emisij pri visokih obratih motorja. Gre za mazda 323f letnik 96 z 1.5 motorjem. Sumim da je kriv katalizator katerega moram ?e preverit. Je kdo ?e kupoval katalizator za ta avto in kje? Kak?no so cene? Verjetno se najbolj spla?a kupiti univerzalnega, upam da zdr?ijo nekaj let?

Drug problem, ki ga imam pa je prerjaveta obroba zadnjega blatnika. Nikjer ne morem dobiti nove, poskusil sem ?e pri Siluxu in Herculesu. Ve ?e kdo kje bi se spla?alo vpra?ati?

?e ne jo bom o?itno mogel iz ene odrezat, ?e bom sploh dobil kak?no v primernem stanju.. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prag 323f
Napisano

Hmm ja tudi jaz bi najraje nove dal gor. Bom pa probal sam izpeljat ta projekt (vse delo razen barvanja), tako da bi sam krivil plo?evino mi spet ni ker bi sigurno ?isto druga?e zgledalo :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prag 323f
Napisano

Torej zanima me ?e je kdo ?e kje zasledil da prodajajo prage za 323f BA? Pri siluxu sem zasledil le zadnje obrobe, odbija?e, pokrove motorjev... pragov pa ne. Govorim seveda o plo?evinastih pragovih, katere se navari namesto pregnitih starih, ne pa o kak?ni tuning plastik fantastik :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.