Kupil sem novo Mazdo 3 e-Skyactiv X Exclusive-line (137kW) in me glede na vaše iskušnje zanima katere zavarovalnice so solidne in niso predrage. Kakšna je okvirna cena polnega kasko zavarovanja za tak avto?
Nikjer ne najdem nobenega primerjalnika cen zavarovalnic. Sem pa prebral da ni dobro večim zavarovalnicam v preverbo poslati VIN številko ker se to vidi in imaš potem lahko manj popustov?
Srečno vožnjo, velik varnih km Kar Triglav vzemi 👍
Da ne odpiram nove teme…. Kakšen predlog, kako to dol spraviti? Kakšno čistilo? 3x sedaj opral na roke, bi v avtopralnici krtače spravile dol? Imel avto pod drevesom par dni, k sem bil na dopustu. Pa ni smola. Je avto tko cel pikast, tam k ga je dobilo. 😬 Hvala.
Prva objava tule. Sem dokaj frišni lastnik Mazde 6 G194 AT, letnik 2019, 185.000 km, karavan, Revolution paket opreme. Včeraj se mi je prižgala rumena Check engine light. Gori, ne utripa. Avto je prej delal daljše relacije, zdaj so tudi krajše na spisku. Kje začeti z diagnozo? Servis in računalnik ali lahko še kaj prej ugotovim preko vaših izkušenj tu? Avto se pelje in deluje normalno, vsaj kolikor ga že poznam.
Kar sem uspel preiskati po navodilih in spletu, je par možnosti: kaj z električnim sistemom motorja, izpušni sistem, premalo bencina v rezervarju (to ni bilo), pa slabo tesnenje pokrova rezervarja za bencin - nekaj novega in ta opcija mi ni znana, sem preizkusil in pri pokrovu izgleda vse v redu.
Ima kdo kaj izkušenj? Načeloma pri bencinarju nisem pričakoval problemov s kratkimi relacijami. Če ni to ali lahko pričakujem probleme kje drugje?
Nisem sploh pričakoval, da se ti bo kaj prižgalo pri bencinarju. Čestitke za nakup, srečno vožnjo in velik varnih km. Fajn zrihtaj
Kak dan nazaj mi bivši sodelavec že dve leti penzionist pove, da njegova Mazda 5 zadnje generacije je očitno doživela enako zgodbo. Ima sicer 2.0 bencinarja, ampak kot kaže je počil blok in to pri zgolj 150.000km. Je že v dogovoru s Pelkom, da se to zrihta ampak vseeno sem presenečen, da se je to zgodilo.
V bistvu bi morali te avtomatske avtopralnice inšpektorji pregledati vsak teden, kako izgledajo te krtače, ki tako uničujejo lak. Če bi ugotovili, da je ujetega preveč drobnega peska v njih, bi jih morali zapreti. In jim dati rok, da jih zamenjajo z novimi, ki manj uničujejo lak.
A nisi ravno pred kratkim jamral, ker ti na servisu niti avta niso oprali 😜 … Sem se ze takrat cudil, zakaj to omenjas… ko pa si tak nasprotnik avtopralnic …
Še kot mulc sem slišal soseda, ki je rekel, da če samo enkrat pade krpa ali goba za avto na tla, jo je treba zamenjat z novo. Če hočeš biti 100% je to res, ker krpa postane šmirgel papir, ko se nanjo zataknejo mikrometerski kamenčki. Sam se tega ne držim - ker pazim, mi krpa pade na tla ene 3x letno.
Kakšna je šele pol krpa v avtopralnici? 🤦♂️ Nič čudno, da imam avto čist popraskan od krtač in krp 🤨
En problem z Eonon radiem. Ali mi lahko kdo,ki si ga lasti pove kaksne nastavitve ima za DAB+ radio? Meni ga sicer noce predvajati. Ko ga izberem se samo povezuje ampak ne najde nic. Je potrebna se kaksna extra zadeva (antena) ali kaj drugega?
Tole pa kr fino zgleda. 👍 Kako to, da se jaz nisem spmonu kej takega vgradit, k sem mel 6-ko 🤦♂️
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Priporočam, da sama opereš avto. 🙂 Najbolj sami pazimo na avto, pa najbolj potrudimo, a ne 🙂
Povezava za deljenje
Deli na druge strani