Skoči na vsebino
Nova Mazda 3 izbira zavarovalnice
Napisano
pred 5 urami je BlazX napisal:

Pozdravljeni,

Kupil sem novo Mazdo 3 e-Skyactiv X Exclusive-line (137kW) in me glede na vaše iskušnje zanima katere zavarovalnice so solidne in niso predrage. Kakšna je okvirna cena polnega kasko zavarovanja za tak avto?

Nikjer ne najdem nobenega primerjalnika cen zavarovalnic. Sem pa prebral da ni dobro večim zavarovalnicam v preverbo poslati VIN številko ker se to vidi in imaš potem lahko manj popustov?

Srečno vožnjo, velik varnih km :zoom-zoom:  Kar Triglav vzemi 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokozmetika, pranje avtomobila,…
Napisano (urejeno)

Da ne odpiram nove teme…. Kakšen predlog, kako to dol spraviti? Kakšno čistilo? 3x sedaj opral na roke, bi v avtopralnici krtače spravile dol? Imel avto pod drevesom par dni, k sem bil na dopustu. Pa ni smola. Je avto tko cel pikast, tam k ga je dobilo. 😬 Hvala.  

IMG_3855.jpeg

Popravljeno od MazdaBoy

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
dne 24. 2. 2024 ob 22:50 je Agerg napisal:

Prva objava tule. Sem dokaj frišni lastnik Mazde 6 G194 AT, letnik 2019, 185.000 km, karavan, Revolution paket opreme. Včeraj se mi je prižgala rumena Check engine light. Gori, ne utripa. Avto je prej delal daljše relacije, zdaj so tudi krajše na spisku. Kje začeti z diagnozo? Servis in računalnik ali lahko še kaj prej ugotovim preko vaših izkušenj tu? Avto se pelje in deluje normalno, vsaj kolikor ga že poznam.

Kar sem uspel preiskati po navodilih in spletu, je par možnosti: kaj z električnim sistemom motorja, izpušni sistem, premalo bencina v rezervarju (to ni bilo), pa slabo tesnenje pokrova rezervarja za bencin - nekaj novega in ta opcija mi ni znana, sem preizkusil in pri pokrovu izgleda vse v redu.

Ima kdo kaj izkušenj? Načeloma pri bencinarju nisem pričakoval problemov s kratkimi relacijami. Če ni to ali lahko pričakujem probleme kje drugje?

Nisem sploh pričakoval, da se ti bo kaj prižgalo pri bencinarju. Čestitke za nakup, srečno vožnjo in velik varnih km. Fajn zrihtaj :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 zamenjava motorja
Napisano
pred 9 urami je Boss napisal:

Kak dan nazaj mi bivši sodelavec že dve leti penzionist pove, da njegova Mazda 5 zadnje generacije je očitno doživela enako zgodbo. Ima sicer 2.0 bencinarja, ampak kot kaže je počil blok in to pri zgolj 150.000km. Je že v dogovoru s Pelkom, da se to zrihta ampak vseeno sem presenečen, da se je to zgodilo. :nevem:

To pa res ni še nič prevoženega 150k 🙆‍♂️

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi s stranskimi ogledali
Napisano
pred 13 urami je NevLado napisal:

Lahko še tako čuvate lak, potem ti pa koščki kamenčkov dobesedno naluknjajo havbo in blatnike... in potem ugotoviš da je na koncu vseeno :) 

Ne smem pomislit ja, kak je moj spredaj od kamenčkov 🥴

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

V bistvu bi morali te avtomatske avtopralnice inšpektorji pregledati vsak teden, kako izgledajo te krtače, ki tako uničujejo lak. Če bi ugotovili, da je ujetega preveč drobnega peska v njih, bi jih morali zapreti. In jim dati rok, da jih zamenjajo z novimi, ki manj uničujejo lak. 

Uf, to bi pa blo. 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 44 minutami je FuManchu napisal:

Bolj žalostno skoraj to, da se nov avto pere na krtačah... 

Nimaš kej, je pa bolj komot, če ti ga krtače spedenejo, kot pa sam 😊 Na ta račun pa trpi lak ja.

Popravljeno od MazdaBoy

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je Janez007 napisal:

Še kot mulc sem slišal soseda, ki je rekel, da če samo enkrat pade krpa ali goba za avto na tla, jo je treba zamenjat z novo. Če hočeš biti 100% je to res, ker krpa postane šmirgel papir, ko se nanjo zataknejo mikrometerski kamenčki. Sam se tega ne držim - ker pazim, mi krpa pade na tla ene 3x letno.

Kakšna je šele pol krpa v avtopralnici? 🤦‍♂️ Nič čudno, da imam avto čist popraskan od krtač in krp 🤨

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odmična gred
Napisano
dne 8. 3. 2023 ob 13:10 je Tržičan napisal:

Evo.
Problem rešen.
Dr.Pelko je uredil.Spucat je mogel izpušni kolektor pa sito od olja.

Poslano z mojega Pixel 7 z uporabo Tapatalk

Super ste to rešili 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano
dne 3. 3. 2023 ob 21:53 je mazdaman napisal:

Jaz imam najcenejšega Kitajca pa ga prodam če kdo želi ker ni za nikamor.

Kaj ne dela, kot bi moral?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano
pred 2 urama je Martin Cufer napisal:

En problem z Eonon radiem. Ali mi lahko kdo,ki si ga lasti pove kaksne nastavitve ima za DAB+ radio?  Meni ga sicer noce predvajati. Ko ga izberem se samo povezuje ampak ne najde nic. Je potrebna se kaksna extra zadeva (antena)  ali kaj drugega?

IMG_20230228_132925.jpg

Tole pa kr fino zgleda. 👍 Kako to, da se jaz nisem spmonu kej takega vgradit, k sem mel 6-ko 🤦‍♂️

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.