To kar voha? je plesen na uparjalniku. To se zgodi ?e uga?a? avto s klimo vred. Klimo vedno kak?en kilometer prej ugasnt da se zadeva zlufta. Da se spucat sam ne vem kok te bo to pr?lo.
Pa misli? da jo je treba zared tega ponovno spraznat ali ni potrebe??
Sedaj sem kon?no bil glede lu?ke pri poobla??enem mazda servisu Selmar in ob priklopu na ra?unalnik so ugotovili:da je mo?no da je ?ou rele, ali pa servo ?erpalka (kar me pa ?udi, saj servo volan deluje OK.)
Sedaj so mi rekli da ?e moram enkrat avto pripeljat k njim da mi to popravijo....in avto naj bi pri njih pustil 2 dni...
Zanima me ?e kdo ve kak?ne so kaj cene relejov oz. servo ?rpalk...??
Verjetno pa kljub ugotovitvi napake nimam druge izbere kot da avto ?e enkrat peljem nazaj k Selmarju!?
Sedaj sem kon?no bil glede lu?ke pri poobla??enem mazda servisu Selmar in ob priklopu na ra?unalnik so ugotovili:da je mo?no da je ?ou rele, ali pa servo ?erpalka (kar me pa ?udi, saj servo volan deluje OK.)
Sedaj so mi rekli da ?e moram enkrat avto pripeljat k njim da mi to popravijo....in avto naj bi pri njih pustil 2 dni...
Zanima me ?e kdo ve kak?ne so kaj cene relejov oz. servo ?rpalk...??
Verjetno pa kljub ugotovitvi napake nimam druge izbere kot da avto ?e enkrat peljem nazaj k Selmarju!?
Je to res po vsej verjetnosti lu?ka za ABS, ta lu?ka sicer kontrolira ABS, pi?e da tudi motor in tudi zaradi akomulatorja lahko pride do v?iga te lu?ke...
Tako pi?e v knjigi z navodili...
Men pa gori konstantno to pa pomeni da se ABS izklopi in da se vklopijo navadne zavore....
Po moje je pa mo?no tudi da je lahko pri?lo kje do kratkega stika...
Sedaj me pa zanima kaj mi priporo?ate MAZDA SERVIS ali ELEKTRI?ARJA???
Ja ?e so bremze preve? obrablene, naj bi bla drga?na signalizacija, tko da ti skor zihr ABS ne dela, razn ?e je sam ka?n stik pr lu?ki, no probi pa pol povej ?e ti dela omenjeni sistem! :ne vem:
Sem poskusil in sem ugotovil da mi ABS res ne dela...
V mazdi mx-3 se mi pri?iga oran?na lu?ka! V kateri je narisana ovinkasta cesta na njej pa avto! Lu?ka mi je gorela cel teden potem mi je spet ugasnila za cirka 4 dni, sedaj mi pa spet konstantno gori ?e ve? kot en teden!!
Biu sm pri mehaniku, kateri ni imel ra?unalnika za meritve moje mazde... Rekel je da moj avto sploh nima selmarju- za kar pa menim da se moti! In da je to verjetno ASR lu?ka (mo?no tudi da je kratek stik), nato pa me je napotil k A2S (poobla??eni servis za mazde)
Na ta servis ?e nisem ?el, ker menim da mi bodo velik zara?unal...
Potek je bil slede?i: avto sem zapeljal na nek ploh z zadnjim koncem, tako da je bil potem ponekod cca. pol metra od tal, potem je sledilo orng pranje podvozja in na koncu bitumen sprej, ki se ga BTW dobi u raznih Mrkurjih itd. za cca. 1,5 k SIT, pol kok bo zadeva efektivna bomo pa vidl, ?kodvat zihr en more!
Sem pa hotu ?e pred 2 leti to za??itit, pa sem odlo?u zadevo, pa pol lansk let, no letos je pa nastopla doba realzacije, je pa res da sem imel po nekaterih delih podvozja ful spraskan do pleha (kar vas verjetn nima prov velik ?lanov foruma), tko da je za??ita zihr bla dobrodo?la.
Sicer pa sem navdu?en, da glede na to da je avto l. 1993, pa nikjer nobene gnilobe, to je res morala!
Aja pa ?e bo kdo sprejal podvozje z bitumn sprejom, nikakor naj ne pospreja tut auspuha, ker pol pa mogo?e ne bo glhi najbol? vse skupi!
od vceraj je punca novopecena lastnica mazde mx3... avto je zelo lustkan, dobro ohranjen... imam pa en problem:
ko su?em volan(na mestu in med voznjo) se sli?i neko pokanje... sicer ne vpliva na delovanje ampak se sli?i precej neprijetno. Kaj bi lahko bilo narobe?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
na?el sem 1 rabljeno servo ?rpalko za 50 eurov od elantre(1.6 16v),
Sedaj vas prosim za nasvet:
Naj dam raje obnovit le?aje ?rpalke ali dam raje rabljeno ?rpalko noter???
Povezava za deljenje
Deli na druge strani