imam problem. Namre? ne deluje mi ve? gretje sede?ev na obeh sprednih sede?ih (delovalo pa je kak?na dva tedna nazaj). Lu?ki gorita normalno vendar se sedeza ne grejeta. Kaj bi lahko bilo narobe?
imam problem z mojo mazdo. Med vo?njo se mi namre? "resertira" armaturka (?tevci, kontorolne lu?ke). Motor dela normalno, ne ugasne niti radija, ampak zgleda tako kot da bi dal kontakt za 1 sec (?tevci padejo dol, pa use lucke se pri?gejo). use skupi samo utripne za kake pol sekunde, ?tevci se postavijo nazaj in vse je normalno naprej. To se ponovi kr tak naklju?no, zdele se mi je v treh dneh in priblizno 100km to pojavilo trikrat. U?eraj sem ?el na testno vo?jo priblizno 40km, pa se mi to ni zgodilo, danes se je pa spet...
torej kupil sem tist obd2 vmesnik da bi lohk vidu errorje na avtu, bolj za ?alo kot za res, saj avto dela normalno, ne sveti nobena lu?ka itd... ampak ko sm ga ?teku sm na telefonu vidu da imam ta dva errorja :
P0342 in P2009
malo sm googlu, ampak nism nasu nc pametnega.. kdo ve kaj sta ta dva erroja? je situacija resna? kaj lahko naredim?
avto je drugac letnik 2004, 136 konjski dizel, prefuranih 195k km, in dela normalno, in je bil vedno redno servisiran
js mam na moji 136 konjski porabo okol 6,5, sicer na raculaniku pise 6.8 sam na roke zracunano je 6,5... ko sm mel relacije (m?nchen pa nazaj) je blo 6.2
furam pa 70% ac tempomat 130-135 ostalo pa mestna voznja
Standby je da nikamor ne vlece obrati padajo....to cukanje pa je mazdina rak rana. Probaj EGR ali pa na tester prebrat kaj pise
ne, avto vle?e normalno... ja kot kaze bom res mogu peljat do serviserja, sam ?ele ob koncu tedna, kr je trenutno brat z avtom v mariboru, do konca tedna... bomo vidl kaj bo..
koliko pa problizno pride menjava al pa pucanje egrja? oz. kako naj probam egr? ne spoznam se ravno ful velik na avtomobile
ne akumulatroja nisem odkljaplal, ?ipe delajo normalno. V gumah pa imam navadne ventil?ke, nimam nadzora tlaka... za EGR ventil tut gorita obe lu?ki? aja, kaj pomeni ?e gre v "stand-by" ? avto sicer rahlo pocuka ?e je skos pri 1200 obratih, ampak res rahlo, in ce dodas samo malo plina neha... sam to je ze prej, ?e preden so gorele lu?ke, ni se pa mi zdelo ni? kriti?nega, kr ne pocuka vedno... no ne morm rect da cuka, ampak rahlo potrese
imam te?avo na moji mazdi, cd136 gt, letnik 2004 prevo?enih 185k km. Zadnji? sta se mi namre? na poti domov iz dopusta pri?ali dve lu?ki na armaturki in sicer za motor in zdrs koles. Ampak se nista pri?gali med vo?njo, temve? sem avto ugasnil, da se je razpakiral, in ko sm ga pri?gal nazaj ti dve lu?ki nista ugasnili. Res je da sm domov pripeljal dobesedno na hlape, kr je blo tak mal goriva, in sem ?el tankat (kr sm v navodilih prebral, da se lucka za motor lahko prizge zaradi premalo goriva)... No ko je biu natankan, sm ga neki ?asa pustil v prostem teku, ugasnil in ponovno pri?gal avto in lu?ke so ugansnile.. super sm si mislu, dokler nisem danes pri?el v maribor, ga ugasnu, spakiru stvari, in ko sem ga ?el prestavit na parkir??e so lu?ke spet gorele.. Ali kdo ve kaj bi lahko to bilo? avto sicer nima nobenih problemov, lepo vle?e in ma vredu zvok..
jaz pa imam druga?en problem z ro?no zavoro... namre? prime mi zelo slabo, in tudi na zadnjem zobu (ro?na sicer nima "mrtvega hoda"), avto ?e kar leze nazaj ?e sem v hribu... sem pa opazu zadni? ko sm parkiru, ro?na je zelo slabo prijela(avto je skos lezu naprej), zato sm ga dal v rikverc, zategnu ro?no do konca pa ugasnu avto... in ko je biu ugasjen, ko sm stistnu sklopko, glej ga zlomka, avto stoji pr mir!(torej je ro?na zagrabla).. men ni blo nc vec jasn
kdo ve kaj bi lahko narobe, kako popravit to zadevo? bremze so ble menjane pred letom dni, vendar je videt kot da mi zadnje slab?e delujejo...
ja samo navigacija, in na njo pa?ejo samo SDAL mape, ki pa so podprte do leta 2005 in samo zahodna eu.. ne dela dvd film al kj podobnega, tist ekran je samo za navigacijo.
dej sliki tist usb pa aux da vidmo o ?em se gre mislim da mas kak xcarlink oz podobno, ki je vezan na radio da lahko poslusas mp3je prek te napravce
mazda 6 letnik 2004 GT oprema, ima senzorje za sopotnika? nisem namre? ziher al jih nima, al je blo izklopljeno, ali pa ne dela senzor ne piska mi ?e je soptnik odpet
js tut nimam nobenga usbja in tut dvomim da ma tist usb kakr?no koli vezo z navigacijo, kve?jemu za muziko. Poglej ?e ma? notr v dvd enoti DVD (v sovoznikovem predalu) pa? tist srebrn "??it" dol potisni pa bos mel tipko za izvr?it dvd. pol bos vidu ?e ma? kej notr al ne. ?e ima? original DVD mislim da nebi smel bit problemov glede navigacje (pa? podprta sam zahodna EU pa ?e to so mape iz leta 2003, kot je reku ZMAJ).
Druga zgodba pa je z ne-original dvdji. js sm se trudo z navigacijami ki sm jih cukno iz neta iz leta 2005 sam mi nobena doma zape?ena navigacija ni delala...
ok, sm pogrunto kk je treba nardit ko v?ge? avto mors iz cdja preklopit na radio (na tisto frekvenco ko hoces da ti bo predvajala prometne informacije), pol pa ?alta? nazaj na CD, pa bo delalo. ?koda k ne dela avtomatsko kr zelo rekdo preklapljam na radio. Sicer ni velik dela, je pa nepotrebno
tut js sm mel enak problem z uga?anjem avta v prostem teku... Zamenju sm ventil, avto dela normalno, cena 240?, pri nepoobla??enem serviserju. Se mi pa od menjave ventila pojavlja drug problem. ?tevec za gorivo mi ne ka?e ve? to?no. Prvi tank po servisu sm ?el tankat kot vedno 50l. Vo?nja kot ponavadi, poraba po ra?unalniku enaka prej?nim vo?njam, sam kazalec je (pre)hitro padal. Nakar mi pri 600km (prej mi je vedno 800-850 km) posveti lu?ka. ?udn, kr mi je ra?unalnik kazu ?e vedno 300 km dosega. naredim ?e z lu?ko ve? kot 100km, grem tankat, tankam (polnega) 7L majn kot ponavadi.. zdele furam drugi tank, nareith 330 km, kazalec ?e lepo ?ez polovico, medtem ko mi potovalni ra?unalnik ka?e ?e 600 km dosega..
a je to sploh v povezavi s tem ventilom? se da to resertirat?
ja na prejsnem avtu, sm mel notr LGjev radio, mi je tut vlekl od tiste postaje ko sm jo nazadnje posluso... se bom zdj neki ?asa pelal z radijem na drugi frekvenci, pa bomo vidl kk bo
torej imam mazdo 6, 2004 bose sistem, vec kot en mesec ze, pa ?e kr nism uspel usposobit TA (traffic announcement), da bi se mi prizgal med poslusanjem cdja.. namre? nikoli ne poslu?am radia, sam bi rad, da sli?im prometne informacije med poslu?anjem cdjev(kot sm to lohk na prejsnem avtu). A se to sploh da? Pregledu sm navodila, na?timu da mi pi?e TA, TP ko mam cdju, mam nastavljene radio postaje, sam mi ne dela... a je kaka fora za kero ne vem?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
kje pa lahko to pogledam/menjam?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani