Skoči na vsebino
pred 8 urami je mika2023 napisal:

Forumaši pozdravljeni.

Včeraj sem kupil mazda5 CD letnik2009.

Prodajalec me je opozoril, da ne ve kdaj je bil jermen menjan. Avto ima 180.000 realnih.

Pravi da glede na leta in kilometre je najbrž enkrat že bil menjan.

Čudi me, da ima jermen ne ketne.

RF motor 2.0D 81 kw. (iz prometne).

Koloko €€, oz kaj priporočate?

Lp...verigo imajo motorji mazda 5  2.0 benzin  ..imel tako Mazdo...brez problema top Družinski

avto👍😉

Če rabiš pomoč pokliči mojsta Simon pelko Medvode zoom zoom 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 zamenjava motorja
Napisano

Ja...to je verjetno par takih defektov ...glede na število prodanih Mazd 5 

Imel Mazdo 5 benzin2.0 plus predelano na Plin.. 8let redni servisi na Poob.Servis Mazda pol pri dr.Pelko Medvode ..vse ok..TOP družinski avto 

Pol sem ga prodal mladi družini v Gorico..letos semo vidli našo Mazdo v Kobaridu.. po več letih..Avto je v dobrem stanju..lepo ohranjen še kljuko je dal tip 😉😁😁tako da....tle je več ????zakaj...tudi servisi in kako avto čuvaš in itd....zoom zoom 😉😉😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tesnilo glave motorja
Napisano
pred 1 uro je Dinare napisal:

Zdravo, tema je že odprta pa ne bom odpiral nove... uglavnem Mazda 6 2.2 dizel, 2013 letnik... kupil avto, prve 2 uri voznje mi pokaze napako vehicle system inspection required - rdeči trikotnik, lastnik trdi ne on tega ni videl, to se mi je naredlo v roku te ene ure blablabla, avta noče nazaj. peljem mehaniku, napake so prevroče olje, injektorji in vakum pumpa. uglavnem, reko je da ne ve o čem se gre in da pripeljem če se še 1x pokaže in po 1.5h voznje se spet prizge. poklicem servis in mi povejo da najverjetneje gre za tesnilo glave motorja. ma kdo izkušnje s tem? ko pospešujem ima vonj po antifrizu/tekočini za brisalce v kabini.  zanima me, komu peljat na točno diagnostiko in če gre za to tesnilo glave motorja, kdo dela te menjave? za servise vem ampak so dragi... lp

Lp Lahko pelješ našemu mojstru za Mazde 

Pelko Simon  Medvode 

Avto servis Pelko Simon 

Lp..zoom zoom

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2018 mazda 6 radio ne deluje
Napisano
pred 14 minutami je Alex napisal:

Meni se je to enkrat zgodilo, ko je naenkrat med vožnjo vse zablokiralo in nato je postal ekranček črn. Glasba je ugasnila. Ustavil sem avto, ga ugasnil in ponovno vžgal. Ni delovalo. Naslednji dan zjutraj pa je zopet normalno vse  skupaj delovalo. 🤔 In nikoli več se ni ponovilo. 

Enako...se mi je tudi neni naredili na CX5...😉😉😁

Zoom zoom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokozmetika, pranje avtomobila,…
Napisano

E....ja 😁..jaz operemo obe Mazde CX30 in CX3 ko so umazane full 😉🙂..1x na mesec generalno tudi not .

Seveda je tle tudi ???KAKO imam čas za to.😉🙃🙂...seveda je lepše če je Mazda lepa in oprana v Nulooo ..vsak dela kot hoče za svoj Avto..lp..zoom zoom 😉😉🙃🙂😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano
pred 30 minutami je Alex napisal:

Lepo si takrat opisal avto.Tudi kolega ga je kupil pred kratkim in ravno včeraj sem šel en giro z njim. 

Kaj mi je všeč pri cupri.

Oblika, počutje v avtu in lega na cesti. 

Tudi občutek na volanu je vrhunski. 

Materijsli  noter so bolj  tako-tako, za štelat klimo in vse ostalo  je nikakvo, kar pa me je najvj razočaralo je motor in 7stopenjski avtomatski menjalnik. Vsi ga toliko hvalijo, meni se zdi obupen(avto je bil sicer hladen in je na začetku trzal kot kak konjiček). Kolega pravi, da je to normalno, v saj tako so mu razložili na, servisu. 🙄

Poraba na krogu (precej avtoceste, nekaj mesto) je bila 7,8 kar ni nek vrhunski rezultat. Pri 130-140/uro je kar glasno vse skupaj. Kvinteta glasbene opreme in samega, zvoka ,vsaj v tem avtu, ni bila bokve kaj. Tako, da so bolj mešani občutki. 🤔

Bom moral še en krog z Gelipterjem cx 30 pa da primerjam direktno oba avta. 

Res bova morala en giro s tvojo, da vidimo, kako in kaj. 😊

Ok..javi ...mi😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Imaš prav. Po"posegu" gre sedaj kot nora in poraba je padla za cel liter. 😊

(Pot v Nemčijo in do pol Avstrije) povprečno 5.4.Res je, da, se po Avstriji voziš veliko 100/110 km na uro a sem si dal duška po Nemčiji na avtocesti. 

V to porabo ni všteta poraba nissana, ki me je prišlepal domov. 😄

Najbrž bo sedaj mir, ko  ta senzor al kar koli že je zrihtamo. 

Cupra fermentor (2.0 ali 1.5) in mazdo cx 30. Potrebujem namreč manjši avto, ker otroci itak ne hodijo več z nami na dopuste. Mogoče edino kako smučanje, a saj zato pa imam zelooo velik thule. 

Ej...mislim da tudi tebi bi ustrezala mazda cx30 X motor benz...kot imam jaz..probaj pa se odloči.. treba pohiteti.. 😉😄😄😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

V igri sta dve znamki. Moram preizkusiti obe pa bomo videli, v kateri se bom počutil bolje. 

Ok...mislim da bi ti cx30 X motor bencin ustrezala 👍😄😏😏😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano

Ej...bo treba nabavit novo MazdoCX 30  benz.Xmotor 👍😉😁😁😁

Samo gasssss 😄😄😏

Saj veš če delaš kratke relacije in itd...boljše ..avto na bencin 😁😁😉pa zoom zoom..stvar okusa 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano
pred 26 minutami je Bini napisal:

Ne mislim bit suzenj avtu, zato bo to zadnjic in je sledil izklop vseh teh sistemov.......

......pa operem ga še in prodam in kupim 2.5 bencinca,da bo že enkrat mir.....:bravo:

To stari 👍👍👍😁😁😁se strinjam 😉😉zoom zoom 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA CX5 2014 175KM
Napisano

Lp ..mislim da tle bo treba peljat Mazdo na pooblaščeni servis ..da preverijo preko testerje napako 👍😁..jaz se nebi vozu ..pokliči asistenco 👍😁👍kot so trugi predlagali ..lepo reši 😁👍👍zoom zoom 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.