Skoči na vsebino

No, tudi mene mu?i, da bi zamenjal ?arnice, ker imam osvetljeno le ?e tisti del ?tevca, kjer je ?tevec za gorivo. To da se plastika okoli volana odstrani z 4-imi vijaki, sem ?e ugotovil, samo mi pa ni jasno, kako jo dobim mimo kontrol za klimo? Sem mogo?e pozabil odvija?iti ?e kak?en del?

Plin je za kuhanje, elektrika je za razsvetljavo, diesel je za oranje, bencin... bencin pa je za vozit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnji desni cilinder mazda 6 ,2003
Napisano

?e kar poceni, glede na to, da bi za svoje mogel dat 490? po komadu + DDV. Material za obnovo me je stal 150? in nekaj uric v gara?i :)

Plin je za kuhanje, elektrika je za razsvetljavo, diesel je za oranje, bencin... bencin pa je za vozit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnja meglenka sveti non-stop...
Napisano (urejeno)

No, sem si vzel malo ?asa in razdrl tapete v prtlja?niku....

Nisem glih nek strokovnjak za avtoelektriko, vendar se mi mo?no dozdeva, da je nekdo izmed prej?njih lastnikov moral nekaj "?mudlat" po elektriki v prtlja?niku.

Naredil sem tudi nekaj fotografij

https://www.dropbox.com/sh/8w624xd6orqck3q/AADDydiEwQUNE9N7byg5dNcRa

?e zdaj mi ni jasno, zakaj so prerezane ?ice, ki gredo od leve strani do desne strani prtlja?nika.

Sicer mi je prijatelj povedal, da je tudi mo?no, da je odpovedal rele ali pa samo stikalo za zadnjo meglenko, saj lu?ka sveti neprestano. Sam osebno ?e zmeraj sumim, da mi nekje prebija masa, saj me tu in tam moja mazda malo predrami :D

EDIT: 2x prilepil napa?en link (I can't brain... I has stupid...)

Popravljeno od Srachko

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos6 , dimenzije amortizerjev
Napisano

Mam sicer tudi sam Xedosa (1.6, 1998), vendar je bil zni?an, pa ?e mene firbec matra kak?ni amortizerji gredo v originalu + seveda fedre. Zgleda sicer lepo, ampak je ?koda matrat podvozje na ve? ali manj "samajama gumafuch" cestah v pomurju...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnja meglenka sveti non-stop...
Napisano

Danes sem med vo?njo opazil, da mi zadnja meglenka sveti. Najprej sem pomislil, da sem morda po nerodnosti stisnil na stikalo, vendar tudi stikalo ni? ne pomaga. Sumim, da gre za kak?no znucano izolacijo. Me pa zanima, ?e je dosti dela brskati po prtlja?niku da odkrijem napako oz. ?e kdo pozna po kateri poti so speljani kabli, bi se priporo?al za kak?en nasvet. Prav tako sem opazil, da mi ne sveti ena ?arnica na registerski.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava zadnjih zavornih diskov
Napisano

Se pravi, dokler ne piplem po kak?ni lagerjih in podobnih zadevah, nebi smelo biti problemov :)

Bo treba en dan malo gara?o ogret, da malo po?raufam to :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Malo me matra ABS... Nebi rad zj(juhuhu) kak?nega senzorja.

Do sedaj sem mel Vectro letnik 1989, ki pa je odzadaj mela bobne, kar je pa ?isto druga zadeva.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A je menjava zadnjih diskov na Xedos 6 zakomplicirana? Malo me matra, ker mam glih fraj dan, da bi malo nekaj ?raufal, vendar z menjavo diskov nimam izku?enj... Plo??ice sem ?e menjaval, diskov pa ?e ne.

Ali bo bolje da izkoristim dan za lenarjenje in peljem avto k kakemu mehaniku?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava ?arometa
Napisano

Torej, preden se spustim v menjavo ?arometa na svoji Mazdi, me zanima, na kaj vse moram paziti.

Najbolj me skrbi to, da ima el. nastavljivo vi?ino ?arometa. Nadomestnega sem ?e nabavil, konektorji, plastika, steklo, nosilci vse ?tima v nulo, lepo ohranjen.

Na?eloma bi lahko avto pustil na servisu pred pri?etkom slu?be in ga odpeljal po kon?ani slu?bi. Ne da bi bil ?leht pa nebi privo??il serviserjem zaslu?ka, vendar bi rad to naredil sam - malo "man - to - car bonding" :D

Gre se pa za Xedos 6, letnik 1998.

Predvsem me zanima na kaj vse moram paziti oz. ?e poleg ?arometa rabim ?e kaj nabavit :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filtri olja Mann
Napisano

Z prijateljem sva na pivu malce debatirala in me je malo prestra?il, kar se ti?e filtrov olja Mann. Baje da niso bogve kaj (naj bi se hitro zama?ili). Zanima me, ?e je na tem kaj res ali ne.

Zaenkrat se ?e nisem spravil k menjavi olja, saj me skrbi filter, rad bi pa samo najbolj?e za Xedosko :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Osram Cool Blue H1 ?arnice
Napisano

Moja Mazdica je slepa na en u?, pa bi rad ?arnice nadomestil z OSram Cool Blue H1 ?arnicami, vendar me malo skrbi tista besedica "blue". Zanima me kako je s predpisi oz. na kaj vse moram paziti, da ne bom imel te?av z ostalimi modrimi "zadevami" :)

Sicer ?e dobro sklepam, gre bolj za oznako "barve svetlobe", kjer naj bi bila modra bolj podobna dnevni svetlobi, medtem ko so "rumene" kao bolj umetna svetloba...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.