Skoči na vsebino
Premacy
Napisano

Sumim  roke ali pa kon?nike, ker ima avto 210.000km in je ?e vse original, razen "stabilizator ?tangic".

Sporo?im kaj bom menjal.

Mazda Premacy 2.0DITD 74kw 2005
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Premacy
Napisano

?e moje vpra?anje. Moja Premacy je pred kratkim za?ela spu??at ?udne zvoke iz podvozja. No kak?en teden mi nekaj po?i oziroma se nekaj premakne v podvozju spredaj levo kar ?utim tudi na podnu pri stopalkah. Ko zavijem levo in tudi v?asih desno se sli?i "tok" oziroma ko nazaj poravnam volan kot bi nekaj spet sko?ilo na tisto mesto kot mora - spet zvok "tok". Gume mi pobira malo na zunanjih straneh kljub opravljeni optiki zaradi postrani volana (malo v desno je zamaknjen, ko ga poravna? med vo?njo gre avto malo v levo). Gume mi tudi malenkost trese spredaj od 110 do 130.

Volanska letev ima itak ko je ugasnjen malo lufta ?e odkar vem, hitro niha? levo desno-zvok ( "tk tkt tk").

Upam da ni volanska letev zani? na levi strani.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje
Napisano

Mazda dexelia ultra 5w-30. Predpisan s strani proizvajalca vozil mazda. Res da ga polni total.

Sem videl da v de. in avstriji na mazda servisih dajejo v mazde vednooriginal olje dexelio in to tudi v mazde preko 340.000km oz. nekatere mazde imajo tudi krepko ?ez to ?tevilko. Tako da se ni potrebno bati za motor zaradi tega olja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

12v vti?nica-kje se nahaja varovaka?
Napisano

Ja ja bilo je tako kot je prikazano v prvem video linku, ?la je ?i?ka katero sem zamenjal z novo in spet dela.

Hvala vama za odgovore, ne vem kako se nisem spomnil pogledati na youtube za kak?en podoben primer napake.  :rolleyes:

Res hvala ?e enkrat. :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

12v vti?nica-kje se nahaja varovaka?
Napisano

Pozdravljeni,

ali kdo ve kje se nahaja varovalka od 12v vti?nice za cigarete pri Premacy l.2005?

Sem vse pregledal pod pokrovom v kabinskem delu vendar je nisem na?el (ostale varovalke so ok.)

Zadnja 12v vti?nica v prtlja?niku pa dela.

Varovalko sem prekuril sigurno z kerami?nim grelcem za kabino. :rolleyes: 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Premacy
Napisano

Pozdravljen,

moram ti povedati da mi ni ni? ?al ker sem kupil Premacy namesto 6-ke.Res je top avto tako po kvaliteti izdelave ter prostornosti.

Samo moti me rja na zadnjih kolotekih (wtf japonci?) res.

Pa velki servis naredi pri g.Pelkotu ti priporo?am.lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Premacy
Napisano

Sem ?e sam uredil zadevo  :) .

Ker pa vidim da nima noben mazde Premacy bom pralo?il za nekoga ki bo mogo?e potreboval informacije.

Oba stranska dela lu?i v kareih je pozicijska ?arnica w5w 12v morate odvija?iti zgoraj ?rn plasti?ni zati?.Ga povlegete ven in del lu?i potisnete mo?neje navzven.To je vse.

Kar se ti?e tresenja gum je bilo potrebno zamenjati stabilizator ?tangice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Premacy
Napisano

Pozdravljeni,

zanima me kako se odstrani stranski del lu?i kjer je pozicijska ?arnica pri Mazdi Premacy 2005 letnik.

Na vrhu je plasti?ni zati? z vijakom,ko ga odstranim in ho?em ven povle?i ta stranski del ne gre kot da ga ?e na spodnjem delu nekaj dr?i oz. je nekje zataknjen.

Pa ?e malo imam volan postrani na desno stran,optika bila narejena vendar se kar ni bolje, ali je mogo?e stabilizator ?tangica zani?(nobena ni mastna oz. da bi imela po?eno gumico) ker mi tudi trese spredaj scentrirane gume pri 110kmh do 130kmh?

LP.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.