Skoči na vsebino
Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Mazda 6 2004 dizel.

Zanima me ?e ima mojster pelko kak?no re?itev kaj bi lahko bilo.

Nekaj dni nazaj se peljem iz ankarna proti porotro?u avto vse normalno funkcjonira.Tam se ustavim avto parkiram in po pribli?no 15minutah avto pri?gem in se peljem do bli?nje trgovine cc. 400m stran vse ok. ?tartam iz trgovine po cc. 200m avto strese in vr?e v varnostni sistem ( lu?ka za motor in proti zdrsavanju) avto tudi ni imel normalnega pospe?evanja.

Samo stvar sem priklju?il z elm 327 in mi izpisalo napake (prilo?en screenshoot). Poizkusim zbrisat samo napako izbri?e in po cc. 30-40sec. se ponovno uklopi.

Avto sem peljal na bencinsko natankal poln rezervoar nafte in dodal fla?ko aditiva.

Zanima me kaj bi to naj pomenilo za samo ma?ino? ?e se ve pribli?no kaj bi bilo kak?en bi bil stro?ek samega servisa?
In pa ?e bi bilo mogo?e bolj pametno sam avto prodati v pokvarjenem stanju kakor vlagat ?e v njega (glede na predhodne te?ave ?e).

Hvala za vsakr?no pomo?/nasvet

Lp

post-7838-0-46581900-1474449036_thumb.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster za vozilo Mazda celje z okolico
Napisano

?e res ni tle na obmo?ju savinjske nobenega mehanika za Mazde bom pa ?el en dan k mojstru Pelkotu v Medvode!

Pelji pelkotu jaz sem se zelo nasanku z stajrskim "mojstrom" posledicno proracun fino stokal tko, da peletu pojdi bos najbolse za denarnico naredu ;)

Poslano z mojega HTC One_M8 z uporabo Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0GT v?ge pa vgasne
Napisano

Nevem vec cist sn razo?aran, danes sem ga od?lepo do drugega mehanika, ki je reko da bi znala bit bosch pumpa al pa dize, sn mu neso bosch pumpo drugo danes tak da zaj pa ?akam al je blo to al ne,..mi danes se vrjetno javi ...

Moj nasvet ker se naredil ne dougo isto napako od mehanika do mehanika in isto skor obupu...in se enkrat ti polagam poklici,pisi emsil, pelji avto kar ti je ljubse pelkotu...urediu ti bo stvar ne bo ti delu ne potrebnih stroskov in tud denarnci bo prjazn...samo forumaski nasvet.

Upam, da cim prej uredis zadevo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0GT v?ge pa vgasne
Napisano

Kot ?e zmaj svetoval ti tudi jaz se enkrat obrni se oz. ce imas moznost kar pelji avto pelkotu pa ti bo najbol za ziher znal svetovat pa pomagat pa se denarnici prijazno;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 , 120 CD klenkanje motorja
Napisano

V vednost ti polagam sam sem imel popolnoma enak problem ?obe ?le rakom ?vi?gat in pa ra?. mazdure...Servis je opravljal "mehanik" (Franc Vinder), ki naj bi bil ma?ek zato pa se je pokazalo v deloma zmotno sam sem brez avta bil cc 3tedne do mesec dni...preventivno peljal dr. Pelkotu, ki je stvar nenormalno hitro pregledal in podal mnenje...Tako, da nasvet vinderja se izogibaj na veliki radij raje podal?aj pot za 70km in imej miren spanec :). Pa ?e nadomestno vozilo dobi? kar je danes po veliki ve?ini primerov dost te?ko. 

Lp pa dobro po?timajte pa denarnici prijazn ;)! :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

imv ventil
Napisano

A ma kdo kako sliko imv ventila, kje ne nahaja v avtu.

Zjutraj imam te?ave z v?igom, avto cuka, obratomer pada pod nivo.

Pri mazdi 6 2004 letnik je na levi strani od palice za previrjanje nivoja olja..zraven prilagam ?e foto gradivo :)

post-7838-0-05763600-1442823241_thumb.jpg

post-7838-0-31457300-1442823258_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne v?ge :/
Napisano

A si pogledal rele? Koda napake pomeni low circuit fuel pump ( po domace nepravlen signal, tok)

Evo pogledal rele in je cel, odprl sam pokrov in v cedilu ocistil kolikor je bilo smetja, menjale se podlozke injektorjev in masina se vedno cingla

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A si pogledal rele? Koda napake pomeni low circuit fuel pump ( po domace nepravlen signal, tok)

Z deeyanom sma gledala danes ja in sedaj jsvlja napako682f39693aac9e12d201de94157d5fa6.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

snemi dol cevi, in odvij vijak, ki je spodaj(narebran). Noter bo? na?el umazanijo..

Ok to sem natuhtal mogoce samo mnenje je mozno, da je to krivo in avto ne deluje kot bi moral?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdrav!

Danes zjutraj pred odhodom v slu?bo se mi je zgodilo slede?e: Avto( Mazda 6 2.0, 136 dizel) pri?gem vse ok..premaknem pribli?no 10m in pustim avto te?ti. Na kar ho?em speljati iz dvori??a in avto za?ne ropotati ( deeyan) pravi da se sli?ale ?obe. Koda napake, ki jo je pokazalo na avtu pa je: P0628-Powertrain. 
Zanima me ali je mo?no glede na to da se tudi pri kontaktu sedaj ne sli?i ni? zvoka od naftne ?rpalke-plovca, da je ta zatajila?
Da bi bilo do agr ventila ne vem saj sem ga snel in kolikor se je dalo o?istil.

Za vsakr?no pomo? in nasvete najlep?a hvala v naprej sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jest sm meu isti problem lansko leto samo da meni ni nic segrevalo. Rocna mi ni prijela a komplet sm jo menjal ravno pred kratkim preden se je to zgodilo. Pelko je reku da se to neda obnoviti tako da sm jih komplet (par) narocil preko ebaya in sm dau 140e s postnino vred. Pri nas so pa hoteli 120e za samo enega + starega jim mors vrniti, ker ga potem oni itq samo obnovijo pa prodajo naprej...

Ima? mogo?e kje ?e stran oz. prodajalca shranjenega?

Hvala tud za ta nasvet-opcijo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Panda zakaj jih pa mors obnovit ? a ti segreva feltno?

Obnovit bi dal, ?e se da ?e ne bo potrebno nove razlog pa je ob zategovanju ro?ne ob?asno leva stran kot da ne popusti do konca in ob res po?asni vo?ni 15km/h pa navzdol se sli?i piskanje kot da jo rahlo blokira.

Sedaj pa komplet ro?na je bila menjana tako da vidim samo v cilindrih in ja rahlo kot da bi na dal?e relacije segrevalo  :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdrav!
Za mojstra imam vpra?anje glede mazde 6 2004 letnik 2.0 dizel.

Vpra?nje je slede?e: 1. Ali obnavlja zavorne cilindre ter koliko bi bila cena za levi in desni zadaj?
                                2. ?e izbri?e iz ra?unalnika agr ventil ter prav tako cena?

Hvala za odgovore ter pomo? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Pozdrav ekipa!
Ker sem nekoliko ne ve?? postal okoli iphone industrije in mi je bolj doma? android sistem me zanima kaj priporo?ate-uporabljate na iphonih za povezovat z elm 327 bluetooth? 
Na androidu sem povezoval z OBD normalno sedaj sem ga posku?al prenesti tudi na iphone vendar ne uspe?no tako, da prosim za pomo?. :)

Hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2004 Display
Napisano

Rabljenega sem tudi sam vzel od pelkota, ?e se ne motim in na samem mestu sprobal in funkcjoniral mogo?e naredi ti isto na avto odpadu preizkusi mislim pa da je nova nekje ?ez 300e na poobla??enem servisu (Selmar Celje).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2004 Display
Napisano

Pozdrav!

Pred nekaj ?asa sem tudi sam imel ta isti problem z izginjanjem dolo?enih delov(pixlov) na zaslonu. Po prebiranju posku?anju re?evanja problema je dokon?no se ugotovilo, da se sama zadeva popravit da v Lescah na tem naslovu ( http://www.carhifi.si/ ) stro?ek popravila, ?e se ne motim cc 120?.

Ali pa http://www.ebay.co.uk/itm/MAZDA-6-RADIO-DISPLAY-CA-DM-/381176137644?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item58bfde47ac naro?i iz tujine seveda nih?e v tem primeru ne bo garantiral, da bo funkcjoniralo ali pa poskusi preko ( www.avto.net ) karambolirano vozilo in pa display samo odkupit ni pa baje tudi ravno poceni saj grejo kar v promet.
Upam, da ti usaj malo pripomogel za re?itev problema.

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.