Je imel kdo podobne te?ave... Nekaj ?asa me heca lu?ka za akumulator. Se pri?ge za kratek ?as, ugasne in tako ?e nekaj ?asa (3mesece). Vmes so obdobja, ko lu?ka na sveti pa spet sveti (nikoli ne gori dolgo ?asa). Mo? je ?e naredil naslednje: o?istil mase na akumulator in na motor. Ko smo kon?no ujeli lu?ko smo izmerili napetost na alternatorju 14,2.
Kak?ne ideje, imel kdo podobne te?ave? Gre za Mazdo 6, letnik 2011.
Namotajte volan do konca, ugasnite motor in potem z malimi gibi premikajte levo desno. ?e poka je povezano z volansko letvijo in je nekje luft. To sva z mehanikom ugotovila na zadnjem servisu.
Tole moram tudi jaz sprobat. ?eprav meni ne ropota, kot se je prej govorilo. Meni ob?asno po?i desno spredaj na zjebani cesti
Jaz sem imela zadnji redni servis pri 220 tiso? na uradnem servisu 250? (vklju?eno z optiko in nadomestnim avtom). Isto Mazda 6, 2.2., 2011. ?e ne prej, gre maja spet na servis
Sem na hitro malo pogooglal in zanimivo...enake te?ave ima ogromno lastnikov Mazdinih ?estic prve in druge generacije, enaka te?ava pa se pojavlja tudi pri nekaterih Subarujih (ki so imeli tudi vpoklic zaradi tega), BMW-jih, Range Roverjih, ...
Pojdi do enega renomiranega avto elektri?arja, po moje kaj hudega ne bi smelo bit.
No pa so spet pri?li ti lepi ?asi, ko v moram v avtu poslu?at samo CDje:( Mislim, da sem ?e jamrala okrog tega. Pa mi nih?e ni znal pomagat. Lani klicala nekega majstra v Ljubljano. Po telefonu mi je obljubljal, da se bo pozanimal kako je s temi stvarmi na mojem avtu....potem pa se ni ve? ogla?al. Torej, ko pri?gem gretje ?ip je avtomatsko hre??anje postaj. Mogo?e celo v katerem delu mesta ujamem radio Gorenc:) To je najbr? ful dela in razdiranja in cela napeljava? Nevem, ?e si sploh upam pra?at za celo pri A-Cosmosu?
A nima druga generacija senzor tlaka v pnevmatikah in bi javljalo, ce niso dovolj nafilane ?
Moja ima. Nevem sicer, kako to deluje. Ker tudi, ko se ni pri?gala lu?ka smo ?li preverit in so ble malenkost spu??ene. Prej niti nismo ?li preverjat kaj pogosto, dokler ni zapiskalo. No, ko je bla konkretna luknja v gumi smo pa komaj speljali pa je ?e bla lu?ka.
Uglavnem odkar je dve gumi ornk pogledal vulkanizer in zaflikal je poraba za 0.5 manj?a
Zdejle tole berem, ko bi tud jaz rada avto tja peljala. No meni osebno ni bil v?e? ra?un. Pa ne cena ampak to, kako je bil spisal. ?isto prosto po pre?erno A4 list iz worda. To se mi res ne zdi profesionalno
Jaz osebno ne vidim smisla v ?ibedahu...ampak pustmo to. Kolikor vem ima moja GTA Mazda vso opremo, kar se jo je dalo imet. Se pozna to tudi pri zavarovanju:)
Ja, sej lih to je fora, da ne bo? vedela. Poleg tega, morajo biti izpolnjeni nekateri pogoji, zato je bolje ?e ro?no to izvede? oz. preko programa forscan.
Ok.Probala bom to narest.A je vseeno al je segret motor al ne?
Poskusi jo izklopit, pa laufat avto v prostem teku na mestu nekje 5 minut. Program za u?enje ?ob bi se moral spro?it in jih ponovno kalibrirat. ?e ne bo ?lo ti naj pa to naredijo na servisu.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja,ko je lu?ka svetila... Je pa res, da se, ko je mraz malce sli?i jermen
Povezava za deljenje
Deli na druge strani