Skoči na vsebino
Lu?ka za alternator
Napisano

Napetost je vredu, se pravi da alternator polni.

?aki a ko ti je lu?ka svetla ste zmerili napetost 14,2V?

Drga? pa je za preverit ?e jermen ?e je zadost na?panan.

Ja,ko je lu?ka svetila... Je pa res, da se, ko je mraz malce sli?i jermen

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za alternator
Napisano

Je imel kdo podobne te?ave... Nekaj ?asa me heca lu?ka za akumulator. Se pri?ge za kratek ?as, ugasne in tako ?e nekaj ?asa (3mesece). Vmes so obdobja, ko lu?ka na sveti pa spet sveti (nikoli ne gori dolgo ?asa). Mo? je ?e naredil naslednje: o?istil mase na akumulator in na motor. Ko smo kon?no ujeli lu?ko smo izmerili napetost na alternatorju 14,2.

Kak?ne ideje, imel kdo podobne te?ave? Gre za Mazdo 6, letnik 2011.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda M6 - pok v podvozju vozila
Napisano

Namotajte volan do konca, ugasnite motor in potem z malimi gibi premikajte levo desno. ?e poka je povezano z volansko letvijo in je nekje luft. To sva z mehanikom ugotovila na zadnjem servisu.

Tole moram tudi jaz sprobat. ?eprav meni ne ropota, kot se je prej govorilo. Meni ob?asno po?i desno spredaj na zjebani cesti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sem na hitro malo pogooglal in zanimivo...enake te?ave ima ogromno lastnikov Mazdinih ?estic prve in druge generacije, enaka te?ava pa se pojavlja tudi pri nekaterih Subarujih (ki so imeli tudi vpoklic zaradi tega), BMW-jih, Range Roverjih, ...

Pojdi do enega renomiranega avto elektri?arja, po moje kaj hudega ne bi smelo bit.

Hvala za info.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nevem ce ti bo pomagalo... na xsari sem imel podobno tezavo.

Ko sem prizgal gretje sipe in ogledal, je radio zahrescal in cez nekaj sekund je hrescanje izginilo.

To se je dogajalo vedno.

Cez par mesecev je crknil alternator. Ko se ga je obnovilo, je tudi hrescanje popolnoma izginilo...

Je mozno da je to povezano?

Jaz bi vprasal kakega elektricarja

Moj avto ima to hibo ?e odkar je pri nas:) In hre??anje ne izgine...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No pa so spet pri?li ti lepi ?asi, ko v moram v avtu poslu?at samo CDje:( Mislim, da sem ?e jamrala okrog tega. Pa mi nih?e ni znal pomagat. Lani klicala nekega majstra v Ljubljano. Po telefonu mi je obljubljal, da se bo pozanimal kako je s temi stvarmi na mojem avtu....potem pa se ni ve? ogla?al. Torej, ko pri?gem gretje ?ip je avtomatsko hre??anje postaj. Mogo?e celo v katerem delu mesta ujamem radio Gorenc:) To je najbr? ful dela in razdiranja in cela napeljava? Nevem, ?e si sploh upam pra?at za celo pri A-Cosmosu?

Kak?ne ideje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cosmo 20b
Napisano

Ali bi bil v Sloveniji kdo sposoben servisirat tako eksoti?no vozilo z rotacijskim motorjem.

Draga se je napalila na ta avto in ga ?e i??e.

Gre za model eunos cosmo, letnik 90 ali 91.

https://youtu.be/J68--QipOvY

In potem meni moj re?e, da sem zahtevna:)

Uso sre?o pa da bodo dobri mo?je prinesli ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nenadna povecana porabe goriva
Napisano

A nima druga generacija senzor tlaka v pnevmatikah in bi javljalo, ce niso dovolj nafilane ? :)

Moja ima. Nevem sicer, kako to deluje. Ker tudi, ko se ni pri?gala lu?ka smo ?li preverit in so ble malenkost spu??ene. Prej niti nismo ?li preverjat kaj pogosto, dokler ni zapiskalo. No, ko je bla konkretna luknja v gumi smo pa komaj speljali pa je ?e bla lu?ka.

Uglavnem odkar je dve gumi ornk pogledal vulkanizer in zaflikal je poraba za 0.5 manj?a

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomoč pri nakupu Mazde 6
Napisano

Mazda 5 diesel, 110 konjev 4 km v eno stran, poraba 8 litrov...

Mazda 6 bencinar, 150 konjev ista relacija, poraba 8 litrov...

Sej ni vse v porabi...:)

Moja je pridna ratala - zmeri ve? je v Ljubljani in kuri 6,5 180konjev

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cuka
Napisano

Sm v?eraj to naredila...ampak nevem, ?e mi je ratalo. Kar sem se malo peljala se mi je zdelo bolj?e. ?eprav mo? pravi, da enkrat je ok, drugi? ne...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cuka
Napisano

Ja, sej lih to je fora, da ne bo? vedela. Poleg tega, morajo biti izpolnjeni nekateri pogoji, zato je bolje ?e ro?no to izvede? oz. preko programa forscan.

Ok.Probala bom to narest.A je vseeno al je segret motor al ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cuka
Napisano

Poskusi jo izklopit, pa laufat avto v prostem teku na mestu nekje 5 minut. Program za u?enje ?ob bi se moral spro?it in jih ponovno kalibrirat. ?e ne bo ?lo ti naj pa to naredijo na servisu.

Hvala.Kako pa vem al sm uspe?na al ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.