Skoči na vsebino

Zdravo  !  Zakaj to olje ? Zakaj ne Mazda Dexelia dpf za to olje Mazda garantira da je edino pravo glih za ta motor , na enemracunu ki sem ga dobil polek avta od lanskega osn.servisa sm videl da je dal noter elf obicno brez dpf sm reko sreca da ni filtra zabil jaz sm dal not olje to original cena 5 L 40eur  na pooblascenem Mazda servisu pa je isto olje 5L 80eur  :aaaaa:

Dobro da ti ne narasca jaz ze mam 2-3 cm nad F po 4 mescih servisa

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Dober dan ! Jaz imam plan na spomlad naredit malo vecji servis , ker avto ima servisno knjigo do 2011 je pa 2008 l. stari model 2.0d . Kr  ne vem kolk lahko zaupam tisti nalepki od avtomehanika izpred dveh let  na 120tisoc da je bil narejen veliki servis  ter kaj je bilo vse menjano  :glare:  .  Pa me zanima 1. kaj je generalni motorja vec od velikega servisa  2. ce se na velikem servisu opravi tudi menjava podlozk injektorev  3. Koliko bi se stalo pranje karterja ker tudi ne vem ce je ze bilo kdaj oprano . Te stvari bi rad naredil , ker mi je avto vsec in bi hga rad se kaksnih 5 let imel . 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nafta curlja v motor M6 dizel
Napisano

Ja bi blo fajn ce bi se pol kako kontrolko za regrnrtacijo dal not pa bi se se kak dodatn krog odpelo ce bi vedokdaj se regenerira . Jaz sem imel pred 3 mesci servis pa se mi je za slab centi dvignla , mogoce bi blo do servisa ga kak liter ven odtocit pa olje dolit po logiki ne bi blo slabo -

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hvala !

Malo cudno je to da se nafta mesa z oljem samo uredu ja kaj pol odtece al konstantno pocas narasca . Servis in pregled je bl narejen pri Ferku ko sem avto kupil  slabe tri mesce nazaj. Ce bi vedel da bi bila odstranitev dpf ter reprogramiranje motorja trajna resitev bi to naredo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja res zalostno ko sm enih 900eur vlozo v potrosni materijal : ploscice. 4 dve leti stare Dunlop zimske gume  , pol novega alternatora jermen le te ga spaner olje filtre ,  polnjene klime , zarnice (ksenoneke) , sedaj so se zarometi istroseni (2008 l. :aaaaa:  ) nic ne svetijo ono znotraj ko je odbojno pa leca  , to bom moral improvizirat da nem brankrotiro :) , danes pa sm se ugotovo da mi se povrh vsega  nivo olja narasca  :glare:  , jutri k mehaniku da vidim kaj bo reko.  LP 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.