Skoči na vsebino

Zdaj bo pa veselo ?e z rednimi servisi. In njihovih 7 let garancije si lahko gladko nekam vtaknemo...

In kdo bo zdaj skrbel za garancijsko kritje? A bo Sigas? Lahko bi glede na to da je g. Ho?evar delni lastnik obeh podjetij in je (bil) Sigas tudi pobla??eni serviser za G1. Lahko bi bil to tudi Plineks glede na to, da je kupil del G1.

Sicer pa glede na odnos G1 do strank me niti ne ?udi, da so propadli.

Tole ja pa zgleda namest G1, ker so isti ludje, zelo podobno ime in skoraj identi?na spletna stran:

http://www.avtoplin-gen1.si/kontakt

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GG, 1.8l poraba olja
Napisano

Meni trenutno spije litr na 15kkm oz. malenkost ve? kot 3 deci na 5kkm. Generalka je bila narejena 27.01.2014. Ce mislis avto se nekaj casa imeti se splaca narediti ornk :)

Koliko km si naredil od generalke? Meni se zdi ta poraba kar precej?nja glede na to, da je od generalke malo ve? kot 2 leti. Koliko je pilo olja takoj po generalki? Jaz si prestavljam, da po generalki motor naslednjih 5 let nebi smel piti ni? sli pa skoraj ni?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GG, 1.8l poraba olja
Napisano

Niti ni nujno, da je racun potem "ornk"... Ker ce moras kmalu za posegom spet investirati zaradi enakih tezav, ti stroski hitro presezejo znesek, ki bi ga prvotno dal, ce bi zrihtal tako, ko je prav :) ... Sploh pri takih posegih, kjer mehanik porabi precej ur samo za to, da zadeve razdre do te mere, da lahko sploh zacne s sanacijo :) ...

Tudi to mi je popolnoma jasno. ?e dela? dvakrat je obi?ajno dra?je. To je pa? tveganje pri iskanju kompromisa :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpra?anja glede akumulatorja
Napisano

Kako pa misli?, da deluje shranjevanje enegije pri son?nih celicah? Ko rabi? energijo prazni? akumulator do dolo?ene napetosti.

Testerji delujejo na podoben nacin. Izmerijo padec napetosti ob znani obremenitvi. Na podlagi tega se izra?una koliko kapacitete ?e ima akumulator.

Dober akumulator brez problema zdr?i tudi po par ur pri?ganih lu?i. Se je ve?krat nehote sprobalo. In je akumulator po 7 letih ?e vedno dober in deluje brez problemov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cukanje
Napisano

So bili ventili ?e nastavljeni? V kolikor niso hidravli?ni bi bilo to vredno preverit. Mo?no je da so krivi ventili. Je za preverit ali so samo za nastavit ali so ?e precej bogi. Ima? mazanje ventilov pri LPG?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Imam slede? problem z mazdo 6 letnik 2004.

Ko je zapadel sneg sem se ?el na parking malo pozabavat z ro?no . In ?ez nekaj minut sem ugotovil da ro?na zdaj prime ?ele ?isto na vrhu (prej je skoraj takoj).

Zdaj me zanima zakaj. In ali se bo ro?na sama nastavila nazaj, kot so nekateri omenjali, da se nastavlja sama. Ali naj se lotim nastavljanja vijaka pod sredinskim naslonom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To da napetost ska?e je posledica nihanja obratov ker elektronika alternatorja rabi dolo?en ?as, da popravi napetost. (kdor ne verjame naj proba pri svojem avtu merit napetost in pritiskat na gas)

Probaj ?e to: naj ti nekdo dr?i gas na recimo 1500 obr/min ti pa pomeri napetost z vklopljenimi porabniki in brez. V kolikor bo takrat ob?utna razlika je zato najverjetneje kriv alternator. Sicer je zelo verjetno kriv regulator prostega teka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.