Skoči na vsebino
Rumena lučka za motor
Napisano
pred 19 urami je Alex napisal:

Sva pa z ženo prišla, dokler sva čakala asistenco, do zaključka in se že 100% odločila, da gre ta mazda, ko zamenjamo ta senzor in poštimamo nazaj vso ekologijo, od hiše.Novi bo definitivno  benzinar. In to športni suv. Na žalost ne več mazda... 

Pa saj 1.april je že mimo🤣 Največji kritik nepremičnin na cestah in SUV bo naredil kaj takšnega in celo premium znamko bi zamenjal. 

Dobro nas je nasmejal in nateg....🤣🤣🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Parking senzor
Napisano
pred 10 minutami je robz napisal:

To mi je nekdo ze priporocal, mozno, da celo ti. Hvala, ampak mi je tale ekrancek na armaturi tako grd, da grem rajs senzorje vgradit :D idealno bi bilo, da se kamera poveze na vgrajen ekran, ce je to sploh mozno...

Saj ta ekran se verjetno z malo iznajdljivosti da montirat tudi kam drugam ne na armaturko. Kak bi se kamera povezala na vgrajen ekran ne vem , če pa hočeš samo senzorje z piskom je pa zelo simpl kablovje semlepo skrije pod gume ob vratih tako da se sploh ne vidi. Meni je na ženini M2 vzelo približno 3 urce časa ( je treba odbijač dol vzet). Senzorji so pa na mimovrste mislim da nekje 18€.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Parking senzor
Napisano
pred 2 urama je robz napisal:

A je kdo naknadno montiral park senzorje? Našel sem tole spletno stran in se mi zdi 500eur kar drago za spredaj in zadaj. Nekdo mi je predlagal, da montiram kamero.. Imate kaksne izkusnje oz. priporočila?

Če ne potrebuješ sprednjih, za zadaj je to rešitev 

Tracer RVIEW S1 vzvratna kamera za avto, brezžična, komplet | mimovrste=)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 2 (2012)
Napisano
pred 27 minutami je scania napisal:

Za takšne modele je super scania dolge luči, meglenke in za super finiš še dolge luči na vrhu kabine. Takrat pa ne vidiš nič, kot da bi dobil reflektor direkt v vsako zenico posebaj, da spregledaš nazaj rabiš 15minut. Takšne frajerje se samo na tak način izuči.

👏👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 2 (2012)
Napisano
dne 29. 11. 2021 ob 16:36 je FuManchu napisal:

Letnik nima veze z led žarnicami. Aftermarket žarnice h4 led obstajajo.

led-zarnica-osram-LEDriving-HL-H4-9726CW
WWW.TEHNOSHOP.NET

LEDriving® HL H4 6000K

Tole bi bila odlična rešitev ampak kaj pa na tehničnem??? Kolko sem gledal menjava sprednjih žarnic pri M2 ni ravno nekaj kar bi počel vsakih 5 min. Drugače pa vsako jutro srečujem na cesti enga modela , ki ima zgleda to zadevo montirano in moram rečt da je hudičevo moteče ( dobi vsakič en lep pozdrav z dolgimi , da ga osvetlim 🤣).

dne 29. 11. 2021 ob 16:41 je Alex napisal:

Baje, da se teh ne sme uporabljati v javnem prometu. 😉... baje... 

Res je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 2 (2012)
Napisano

LP ženki bi rad na M2 zamenjal sprednje žarnice , da bi imela malo boljšo preglednost ponoči. Kakšen pameten predlog kaj dati not , da bi svetilo belo in da bi držalo nekaj časa.

Hvala za predloge.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 2 (2012)
Napisano
pred 12 urami je svadreb napisal:

A ti stikalo L R mal vn sili? Pritisni notr na sredini to stikalo, pol pa probaj nastavljat ogledalo.

Za zaklepanje pa ne vem. Sam ce gledamo po logiki, da ti zaklepanje in ogledalo nagajata, bi mogoce res lahko bila tezava v pregibu vrat.

A zaklepanje sam centralno ne dela, al tud na voznikovih vratih ne?

Zaklepanje ne dela komplet takrat ko se odloči😁 in ga ne moreš odklenit niti z kljucem , stikalo pa ne sili nič ven saj ogledalo na voznikovi strani deluje BP.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 2 (2012)
Napisano
pred 7 minutami je dvorjan napisal:

Za ogledalo - žice v pregibu vrat.

možno ampak pol se verjetno nebi zapiral in odpiral na elektriko

pred 6 minutami je Anzej napisal:

Nekaj malega o Mazdi 2 tudi na tem linku.

• Posamezni lastniki poročajo o odpovedih motorčkov, ki skrbijo za premikanje stekel vzvratnih ogledal.

tole bi pa znalo bit tud pri naši. A kdo ve če se polomi ogledalo se menja komplet vse z motorčki ???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 2 (2012)
Napisano

Evo zlomka ni dolgo nazaj da sem hvalil Mazdico že pokaže roge. Je imel kdo problem za zaklepanjem in odklepanjem avta??? Vsake toliko časa se zgodi da se avto ne da odklenit ali zaklenit, pa ni baterija ker tudi z ključem ne gre. Mogoče kdo ve v čem bi lahko bil problem. Pa še druga težavica , sovoznikovo ogledalo ne gre nastavljat , je električno, če stisneš tipko v avtu se ogledalo sicer zapre in odpre ne gre pa ga nastavljat gor dol ??? Vsaka ideja je dobrodošla.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 2 (2012)
Napisano
pred 14 urami je x-layer napisal:

Kot je že predhodnik napisal - tankaj in vozi.

Žena ima Mazdo 2, letnik 2008. Kupila sva jo pred 8 leti.

Razen potrošnega materiala (zavore, olje, filtri), sem nekajkrat zamenjal krogle pri kolesu... To pa je to.

Mala poraba, ki je sicer ne merim. Imava pa 86 km izvedbo, tako da boš imel ti še par decilitrov nižjo povprečno porabo...

Drugače pa zoom-zoom, želim ti veliko užitkov pri vožnji.

Se pridružujem napisanemu, moja ima tudi 2008 letnik in prav tako 86km poraba trenutno kaže 6.5l ampak ona na dan naredi z njo 4km🤣. Kar se tiče  zaščite podvozja sem jo naredil sam , servise tudi opravim sam ker druga kot olje, filtri in svečke ne rabi. Za žaromete je po moje najboljše zavarovat in zlomit pa naj zavarovalnica plača nove ker z poliranjem bo kako leto mir potem pa se začne ponovno meglit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz nikoli nisem nikomur rekel zakaj si je pa kupil bencinarja... vsak najbolje ve zase zakaj. Je pa drugo, ko nekdo ?e ni ni? kupil pa spra?uje, kaj naj vzame - takrat pa seveda je vsako mnenje na mestu.

Druga?e pa z moje strani ni zamere nikakr?ne, ker nimam ni? od tega, samo postavi se v njegovo ko?o, ko pride gor z vpra?anjem, nazaj gre pa lahko s slabim ob?utkom zakaj je kupil tak avto.

Si predstavlja?, da ti zdajle re?em, zakaj si kupil SUV-a, ker preve? po?re pa ?e KIO za povrh - a ti Renault Clio ni dovolj? :rolleyes::hudicek:

Zakaj bi imel zaradi mojega vpra?anja slab ob?utek , saj si je verjetno sam izra?unal kaj in kako jaz sem samo vpra?al splo?no ; dizel za 36km ni to malo premala kilometrina za dizla pa ?e 5km od tega stoji v koloni. ?e mi pa ti re?e? zakaj sem kupil SUV in povrh ?e KIO , me pa prav ni? ne gane jaz sem se tako odlo?il in tako pa? je in ne Clio ?al ni dovolj za 4 ?lansko dru?ino in njene izlete :jupiii:  :jupiii:  :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

glej, ?lovek je lepo vpra?al za informacije, ne rabi? mu zdaj pamet solit... odlo?itev kaj bo kdo vozil je njegova in ne od nas ostalih.

@Boss noben mu ne soli pameti , seveda je odlo?itev njegova tako kot je od vseh biloje pa? samo vpra?anje ?e ne vidi? ni zraven nobenega modrovanja , prepri?evanja da se ne spla?a ali bilo ?esa kar je v navadi pri vas dizela?ih. Pa brez zamere  :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 Diesel 150KM 2013
Napisano

To je bolj kot ne osamljen primer in ?e to se dogaja na vozilih, ki so pri?la prva na tr?i??e.Take porodne te?ave imajo ve? ali manj vse znamke. Saj je podobno pri vseh znamkah samo razlika je ta, da je tega pri ostalih (tudi premium) znamkah veliko ve?.Za primerjavo, ferrariji se kvarijo bolj kot kaki renoji ali citroeni. Tudu z lamborginiji je kar nekaj te?av, ko radi zagorijo in zgorijo do tal. Za primer, ne?aku je ?el na bmw x5 avtomatski menjalnik v maloro pri 180000 km. Popravilo oz. nabava drugega ga je stala skoraj 3 jur?ke. In tako naprej...Pri vsaki znamki se dogajajo te stvari. Na ?alost.

Zakaj bi se znebil avta, ko ga popravi, ?e bo po poravilu motor kot nov.Sigurno se ne more zgodit ista ali podobna stvar ?e enkrat.

Hmm Alex po prebiranju raznoraznih forumov tole ni osamljen primer....ampak ti tako vem da bo? na?el 1001 izgovor samo da poveli?uje? znamko Mazda malo off topic....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 Diesel 150KM 2013
Napisano

Tole se bere  kot kaka grozljivka, upam da se vse dobro re?i in da se znebi? avta. Te pa popolnoma razumem da si izgubil zaupanje v znamko meni se je podobno zgodilo z Citroenom in sem tud rekel nikol ve? citronka.

Ampak da se kaj takega lahko zgodi taki "premium" znamki kot je Mazda...Alex????      sorry moral sem :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Nima 90-60-90 krivulje :)

Ja pol pa pogoltnit grenko tableto pa ne jamrat  :blink:

Jap, da potem delamo kolone po avtocestnih klancih.Ne,bomo raje ?e malo pre?tudirali to raketno tehnologijo okoli regeneacije. :)

Ja verjetno ja zato pa vsi bencinarji delajo kolone na klancih to bo ja ?..glede na mojo vsakodnevno relacijo ( ni AC) bi blo prvo treba ukinit te pokrite mopede (45km/h) ,ki res delajo kolone na cestah

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Ja in to v glavnem softwarsko ... no lani sem pa bil na vpoklicu, kjer so mi nalo?li zadnjo mazdo 6, torej po FL, zej pa vedi, kam pes taco moli ..

Pa? ho?em prit stvari do dna, da se bo vedlo, kaj in kako za ostale, ki jih to morebiti doleti.

Hja bencinarja kupit pa bo problem z regenarcijo re?en  :jupiii:  :jupiii:  :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Dokler se samo ustra?ijo in preventivno naredijo vpoklic je to v redu. To je premium znamka. Najbr? kaj podobnega v kaki dacii ni za pri?akovati

Vsaka tola?ba je dobra  :jupiii:  :jupiii:  :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 2015 Takumi
Napisano

Kam ste zabluzili s temi lu?mi ?lovek je samo vpra?al zakaj mu ne svetijo ko ima na AUTO ko pa je tema se mu pri?gejo. Ne vem zakaj je zdaj treba tolko pisat lu?i ja ali ne. Pa? morajo bit ker je zakon taki finito.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.