Avto je popravljen. @miha20 je vse strokovno zrihtal, pohvala.
Zamenjana turbina, egr off, istop off, update mape - zdaj ima 200KM...
Avto je zelo odziven, odlično pospešuje, nič zamorjen, intervali med regeneracijami DPF so se povečali, poraba se je zmanjšala. Takšna so prva opažanja. Sicer pa bom od novega leta naprej delal 40 do 50k km na leto in upam, da pridem do 400k km brez večjih problemov.
Update, @miha20 je včeraj naredil diagnostiko in hitro ugotovil, da je zatič odletel. Tako, da bo potrebna menjava turbine. Tistim, ki imate letnik pod 2017 predlagam preventivno menjavo lopute in se boste izognili velikim stroškom.
Drugače pa @miha20 dobro obvlada tudi elektroniko in mi je softwarsko ugasnil i-stop...., priporočam. Menjava turbine pa še sledi.
Kakšen štift? A ni, ko je turbina za zamenjat, avto nevozen in zelo kadi? Moj je vozen, samo prave moči nima pod 2500 obratov. Ravno tega se bojim, da mi bo mehanik šel menjat komplet turbino, naredil ogromen strošek, zares bo pa neka manjša napaka.
Imam M6 CD175,, l. 2016 170k km. Problem je, da je nehala "delovat" majhna turbina. Do 2500 obratov gre avto kot star diesel brez turbine, potem pa normalno potegne. Je pa tudi rahlo slišati turbino, prej se je ni nič slišalo. Torque mi je pokazal napako P0299 - Powertrain. Ima kdo podobno izkušnjo?
Meni je pa danes napisalo SBS malfunction in SCBS forward malfunction. Zraven pa še svetita lučka za motor in še ena, vidno na sliki. Če avto ugasnem in ponovno prižgem, napake ne izginejo. Pojavile pa so se med vožnjo cca 120km/h ob vključenem tempomatu, vključen sem imel tudi lane assistant. Zdaj se ju ne da vključit. Avto tudi nima polne moči. Kaj bi ahko bil razlog za ti napaki? Avto Mazda 6 CD 175, letnik 2016.
Staro okolje deluje kot prej, med aplikacijami je dodan Android Auto. Da deluje, mora biti mobitel priklopljen preko kabla.
Drugače touch screen pri Android Auto ne deluje, pri Apple CarPlay pa baje dela. Jaz sem ga namestil predvsem zaradi potovanj, kjer rabim Google maps, ki so zame najboljša navigacija. Drugače pa imaš lahko še Spotify (jaz ga ne uporabljam) in verjetno še en kup ostalih aplikacij. Od prej imam na telefonu nameščen EasyPark, ki se je tudi pojavil gor in lahko direktno na avtu sprožim parkiranje. Lahko tudi prebiraš SMS, gledaš Google Calendar, poslušaš Podcaste (ne vem po kakšni logiki se vsebinsko pojavijo), novice, kaj več pa nisem testiral, glavno da mi Google maps deluje 🙂
Skratka 100€ in urca dela, se splača kupit. Iz Aliexpressa pa so mi kit poslali v 7 dneh.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zanimivo, ne najdem jih na Zimmermann strani, niti na Autodocu. Glavno, da so spredaj, tam je vecja obremenitev
Povezava za deljenje
Deli na druge strani