Mene pa zanima, kak?no je va?e mnenje glede originalnega olja, ki ga na servisih uporabljajo za skyactive 2.2 D motorje....glede na to, da so
ti motorji - na ?alost ?e vedno - :( izpostavljeni problemu uhajanja nafte med olje pri regeneracijah DPF-a, kar ?e toliko bolj obremeni njegove
mazalne lastnosti...
Je original olje res najbolj?a izbira, ali bi bilo bolje izbrati kak?no drugo res kvalitetno olje priznanega proizvajalca...neglede na nekaj cenovne razlike...??
To v teh posnetkih pri zgornjem sporocilu od pikota ni to, kar kasneje pisejo glede bencinskih SkyActive-G motorjih... Tisto res ni slisati zdravo ... Pri bencinskih SkyActive pa so na zacetku malo povisani obrati in se slisi kot bolj nemiren tek ... ampak se dokaj hitro umiri, ko se motor ogreje ...
To?no....pri bencinarju se sli?i kot nekak?en "zaug"...kar je OK, pri dieslu pa se sli?i kot nekak?no kovinsko pokanje..??
...servis pravi, da kao zamrznejo brizgalne ?obe...?? in da se ne da ni? nardit...??
...ko sem nalednji? nafti dodal ?e ekstra dodatek proti "zmrzovanju" je zadeva sicer ?e vedno prisotna , vendar je bistveno manj opazna,
tako da o?itno je nekaj na tem...
Se je menda ?e tudi dogajalo, da skyactive diesli pri ni?jih temperaturah niso v?igali....??
....je kar problem, sploh kar se ti?e takih zvokov, ki se pojavljajo samo v dolo?enih okoli??inah....bi te serviser najraje
kar prepri?al, da si domi?lja? oziroma je to normalno....skratka so precej nezainteresirani za take zadeve...?eprav so izredno mote?e...
...popravilo takih zadev ponavadi cenovno ni problemati?no, bolj je problem, ker se je treba zavzet in ugotovit kaj je sploh za popravit / zamenjat....
...druga?e pa sem jaz tudi ?e dogovorjen za termin za ugotavljanje vzroka in odpravo "ropotanja" nekje v menjalniku....bomo videli, kaj bo...
Po cca 6k km se je pricel pojavljati cuden zvok, ki prihaja neklje iz prenosov....po obcutku neklje iz podrocja za masino (menjalnik, kardan,.....??), in sicer se slisi kot "klk, klk".....kot da bi bila nekje neka zracnost.
Zvok se pojavllja, ce v 1. ali 2. prestavi na hitro spustim gas in avto zaradi vztrajnosti cukne (masina zavre), ali ce v istem primeru stisnem in spustim sklopko....skratka, ce avto zavre z masino.
.....zvok je enkrat bolj, enkrat manj izrazit.....vendar vedno motec....
Ima mogoce se kdo od lastnikov cx 5 awd ta opazanja?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
pri meni se regeneracije izvajajo obi?ajno med 250 in 280 prevozenih km in kot po pravilu vedno, ko prispem na cilj...:)
....se pa na?eloma regeneracije izvedejo precej hitro, v cca nekaj minutah, ?e posebej ?e nekoliko dvigne? obrate proti 3.000rpm...
...so pa tile DPF-i in povezane regeneracije.... ter ostali v prej?njih postih na?teti problemi....kar velik problem sodobnih dizlov...
...najbr? bodo v prihodnjih letih bencinarji, ki postajajo vedno bolj u?inkoviti, kar hitro izrinili dizle....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani