Skoči na vsebino

pri meni se regeneracije izvajajo obi?ajno med 250 in 280 prevozenih km in kot po pravilu vedno, ko prispem na cilj...::))

....se pa na?eloma regeneracije izvedejo precej hitro, v cca nekaj minutah, ?e posebej ?e nekoliko dvigne? obrate proti 3.000rpm...

...so pa tile DPF-i in povezane regeneracije.... ter ostali v prej?njih postih na?teti problemi....kar velik problem sodobnih dizlov...

...najbr? bodo v prihodnjih letih bencinarji, ki postajajo vedno bolj u?inkoviti, kar hitro izrinili dizle....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

nivo olja se tudi meni ne dvigne, je pa po cca 14.000 km od zadnje menjave glas ma?ine ?e ?isto drugi...opazi? po menjavi.

...zato nekoliko dvomim v kvaliteto original olja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Mene pa zanima, kak?no je va?e mnenje glede originalnega olja, ki ga na servisih uporabljajo za skyactive 2.2 D motorje....glede na to, da so

ti motorji  - na ?alost ?e vedno - ::(( izpostavljeni problemu uhajanja nafte med olje pri regeneracijah DPF-a, kar ?e toliko bolj obremeni njegove

mazalne lastnosti...

Je original olje res najbolj?a izbira, ali bi bilo bolje izbrati kak?no drugo res kvalitetno olje priznanega proizvajalca...neglede na nekaj cenovne razlike...??

pozdrav

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 5 diesel
Napisano

To v teh posnetkih pri zgornjem sporocilu od pikota ni to, kar kasneje pisejo glede bencinskih SkyActive-G motorjih... Tisto res ni slisati zdravo ... Pri bencinskih SkyActive pa so na zacetku malo povisani obrati in se slisi kot bolj nemiren tek ... ampak se dokaj hitro umiri, ko se motor ogreje  ... 

To?no....pri bencinarju se sli?i kot nekak?en "zaug"...kar je OK, pri dieslu pa se sli?i kot nekak?no kovinsko pokanje..??

...servis pravi, da kao zamrznejo brizgalne ?obe...?? in da se ne da ni? nardit...??

...ko sem nalednji? nafti dodal ?e ekstra dodatek proti "zmrzovanju" je zadeva sicer ?e vedno prisotna , vendar je bistveno manj opazna,

tako da o?itno je nekaj na tem...

Se je menda ?e tudi dogajalo, da skyactive diesli pri ni?jih temperaturah niso v?igali....??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 5 diesel
Napisano

Sorry nisem mislil sploh na traktor ne-traktor. Meni vsekakor to ne deluje nekaj normalnega.

tudi slisat ni normalno.....ampak ?e si imel prej Subaruja diesla, si vsega tega ?e itak navajen...: :))

Je pa menda precej odvisno od kvalitete natankanega goriva, oziroma koli?ine vode v gorivu....?

...mimogrede....na katerih pumpah pa najve? tankate nafto, oziroma katerim najbolj zaupate...OMV, Petrol, Shell, ....?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 5 diesel
Napisano

Nenavaden zvok imajo Skyactive bencinarji ob zagonu in ne dizli.

Tole je precej ?uden zvok - a zgine, ko se avto ogreje?

v mojem primeru je DIESEL.....:)...

...sem spra?eval na servisu in menda je to zvok ?ob....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 5 diesel
Napisano

mislim da so v drugi temi ravno o tem skyactive 'fenomenu' govorili - nekaj normalnega.

mogo?e ve? kje...bi rad prebral...

hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX 5 diesel
Napisano

Pozdravljeni

sedaj, ko so zunaj temperature pod ni?lo sem ob zagonu opazil tale zvok...

....zvok se pojavi tam nekje pod -5 in izgine po kak?ni minuti po zagonu motorja...??

o?itno znan pojav....je ?e kdo opazil tole?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

V sledečih prispevkih je lepo razloženo delovanje Mazdinega AWD sistema, in razlike napram drugim (Subaru,...)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

Saj kar se ti?e delovanja menjalnika (in vsega ostalega) ni nobenih problemov, VSE deluje brezhibno.

Edini problem je omenjeni zvok, ki se pojavi pri prestavljanju iz 1. v 2. in v 3. prestavo in je mote? predvsem

zaradi tega, ker ne vem ali ne bo to neko? (kot se zelo rado zgodi hitro po izteku garancije) postal resen problem.

Je pa tudi res, da pravzaprav nih?e niti ne ve, kaj je dejanski problem, oziroma od kje zvok izvira....menjalnik, prenosi, kardan,.....??

Prav tako je pa tudi res, da imajo nekatere CX 5 AWD ?e blizu 200kKM in do sedaj ni bilo v EU niti enega primera,

da bi se pojavila te?ava na ro?nem menjalniku, prenosih ali kardanu..... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

Tale zadeva z zvokom zra?nosti v prenosih je ?e vedno prisotna, ?eprav smo na A-Cosmos v BTC-ju

zamenjali olje v menjalniku....je g. Majes pokazal veliko mero razumevanja, vendar je kar se tega ti?e

tudi on verjetno brez mo?i, saj smo probali tudi njihov testni CX 5, na katerem je zvok precej podoben...??....

naj bi bil zvok nekaj normalnega pri vseh AWD Mazdah z ro?nim menjalnikom...??

Res zanimivo se mi zdi, da ostali lastniki CX 5 AWD tega ne opazite, ker je res o?itno.

Saj mogo?e sem jaz nekoliko bolj ob?utljiv na take zadeve, pa tudi nimam dosti izku?enj z Mazdami.

Verjetno bi kdo od vas ki Mazde vozite ?e dlje ?asa, lahko kaj ve? povedal na temo glasnega ro?nega menjalnika

(pri Mazdi 3 in CX 5...ter verjetno tudi ostalih), ali pa se je ta "bolezen" za?ela z Skyactive tehnologijo...?

Ker kot ka?e je to normalno in OK in se je s tem pa? treba sprijazniti...??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropot na podvozju
Napisano

....je kar problem, sploh kar se ti?e takih zvokov, ki se pojavljajo samo v dolo?enih okoli??inah....bi te serviser najraje

kar prepri?al, da si domi?lja? oziroma je to normalno....skratka so precej nezainteresirani za take zadeve...?eprav so izredno mote?e...

...popravilo takih zadev ponavadi cenovno ni problemati?no, bolj je problem, ker se je treba zavzet in ugotovit kaj je sploh za popravit / zamenjat....

...druga?e pa sem jaz tudi ?e dogovorjen za termin za ugotavljanje vzroka in odpravo "ropotanja" nekje v menjalniku....bomo videli, kaj bo...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropot na podvozju
Napisano

to?no tako....

...je pa zanimivo, da nas je kar nekaj, ki imamo take ali druga?ne te?ave z mazdami, ki so ?e v garanciji,

ter te?ave z dopovedovanjem le-tega poobla??enim serviserjem....??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

Pozdravljeni

Po cca 6k km se je pricel pojavljati cuden zvok, ki prihaja neklje iz prenosov....po obcutku neklje iz podrocja za masino (menjalnik, kardan,.....??), in sicer se slisi kot "klk, klk".....kot da bi bila nekje neka zracnost.

Zvok se pojavllja, ce v 1. ali 2. prestavi na hitro spustim gas in avto zaradi vztrajnosti cukne (masina zavre), ali ce v istem primeru stisnem in spustim sklopko....skratka, ce avto zavre z masino.

.....zvok je enkrat bolj, enkrat manj izrazit.....vendar vedno motec....

Ima mogoce se kdo od lastnikov cx 5 awd ta opazanja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dodatki gorivom
Napisano

OK....kar zaklju?imo....ker tole gre samo ?e v smer primitivnih provokacij in tipi?nega slovenskega bu.....tva!

...post je bil odprt z enim samim namenom, vpra?anje je normalno razvitemu ?loveku jasno postavljeno,

nekateri odgovori pa prikazujejo druga?no sliko nekaterih sodelujo?ih.

pozdrav

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dodatki gorivom
Napisano

Hmmm... Ce je dodajanje raznih dodatkov tako dobro in nima stranskih negativnih ucinkov... zakaj tega ne pocne ze prodajalec goriva?

.....zaradi cene....::))

.....znano je, da so VSA goriva v Slo precej ni?je kvalitete kot drugod po EU...?e posebej je razlika opazna pri nafti.

Trgovcem gre samo za zaslu?ek, zato prodajajo max. osiroma?eno gorivo, ki ?e komaj zadosti standardom.

Najslab?i med vsemi ponudniki je Petrol, med najbolj?imi je Shell...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.