Pod št.2 kot si označil so mi že menjali na servisu. ( avto ni dobil obratov in v prostem teku zelo nemirne obrate od 1000 do 25000 obr/min). Menda že 3-ja generacija teh senzorjev. Zamnjali na servisu za 15 min bp.
Pod št.1 kot si označil so mi že menjali na servisu. ( avto ni dobil obratov in v prostem teku zelo nemirne obrate od 1000 do 25000 obr/min). Menda že 3-ja generacija teh senzorjev. Zamenjali na servisu za 15 min bp. Sem iz Savinjske.
Pri kontrolnem pregledu pod plastično zaščito na motorju sem opazil staljen senzor?
Trenutno motor oz. elektronika ne javi napake vendar pričakujem?
Ali je mogoče že kdo od vas to opazil, oz. je že imel težave?
Bral sem malo po tujih forumih in zasledil da je težava pri CX5 sicer nisem siguren če gre za isti senzor. (EXHAUST CMP Senzor)
Naj bi pa za to napako vedeli in jo opravili v 10 letnem garancijskem obdobju( je pa kar nekaj sprenevedanja). (ne vem ali link dela- drugače kopiraj v iskalnik)
Kolk mi je serviser razlo?il, je pri teh mazdah regeneracija druga?na. Mislim da sem prav razumel. Da se lahko izvaja na mestu in ni potrebe da se vozi?.je pa zanimivo ?e to dr?i da se je vseeno nabralo toliko saj. Ko mi je pokazal zamenjan del,je bilo na loputi cca.0,5 cm debela plast saj. Pa? rekel je da ga naj kdaj ro?no prestavljam. Vendar pa dr?i da je avtomatsko bolj simpl in skoraj ne pomislim da bi ro?no prestavljal. Pa ?e to menda imam za avtomatika in to ma?ino izredno malo porabo , naj bi imeli vsi uporabniki ve?jo? Se pa spra?ujem kako vozijo.
Nobena lu?k se ni pri?gala. Edino ko je avto ugasnil med vo?njo je gorelo en kup opozoril na ekranu. Ampak potem sem dal v P in ugasnil avto, ter prizgal in je bilo vse vredu. Imam pa dnevno 40km AC ne vem a to ni dovolj in ?e vmes kak?ne dalj?e relacije. Ne vem mogo?e nima veze pa vendar vedno tankam na OMW.Kak?no regeneracijo? Imam 45k pa nisem nikoli ni?esar opazil
Sklopke obnavlja in centrira Feroda v Celju. Vendar ti ne priporo?am obnovljene sklopke. Ker pri mazdi je potrebno menjati komplet z vztranikom. Je oa Feroda pravi mojster
Nikoli ne dajajte teko?ih di?avic, ki so v majhnih fla?kah z raznimi ventilator?ki na odprtino za zra?nik, ker ?e vam ste?e ven di?ava vam stopi barvo sredinske konzole. Torej pod srebrno barvo je bela plastika.
Govorim iz lastnih izku?en, kako mi je to ratalo ne me vpra?at.
Zato bom kupil novo sredinsko konzolo, ki se jo da dobit na netu samo pi?e da je za model GG/GY.
Torej kej pogledam kateri model je.
PS. v prometni ne,
v servisni knjigi ne,
v navodilih ne...
Torej kje pa!
?e pa ima kak?en od vas kak?no vi?ka oz. ?e ve kje se jo da dobit se priporo?am.
Lep pozdrav Uro?
Zdravo!
Pi?e ti v prometni , servisni in v navodilih .
No nima veze.
GY- Izvedba karavan
GG-Limuzina
Pa?e konzola od GG IN GY tako da je vseeno katero kupi?
Danes sem kupil od Japanparts (kit )za mazdo6 diesel zobati jermen ter dva lezaja ne vem pa kak?en bi naj bil napenjalec. A ni to en od teh le?ajev a je kak?en drug.
Ker mehanik mi je rekel da stane napenjalec 300eur in da bi naj zgledal kot mali amortizer (no poenostaljeno) in da ?e tega ni novega je vseeno OK vendar on podlo?i not(ne vem kam) podlo?ko in se itaq ne more napenjalec odmaknit in tako ne more jermen presko?it.
Jaz nisem mehanik ampak ?tromar in bol mal vem o tem
tip jo je vozil eno leto zdaj pa je dobil slu?beno vozilo,ker naredi veliko kilometrov pa mu je firma namesto da bi pla?evala potne stro?ke dala kar hondo acord za slu?beno vozilo.Baje ?e me ni napizda.
Kilometri. Zame zelo sumljivi, posebaj ?e je bil avto uvo?en. ?e pa res ima tako malo km pa preveri ?e je bil po?kodovan. No sicer pa avto ni ve? nov in se tak?ne napake pojavljajo vsem nam.
Po sede?ih sode? (slike) so slabo ohranjeni za 73000km
Imam isti problem. Gorita obe lu?ki.V?asih ugasne vendar v ve?ini ?asa gori 98%. Avto sem imel na poobla??enem servisu v Celje Selmar. Je sicer ugotovil napako ni pa je mogel odstranit(ni na?el kje je to????)Avto sem imel tam 2x po 3dni . NImam pojma kaj bi blo. Reku je da pa? bi nej nekje vleklo zrak ??ne ve pa kje. Vse je pregledal ni? se ne vidi.
Menda je problem ker ne pride avtomatsko v softwear ra?unalnika, prijavit se mora ro?no itd.. Pa? ne more ni? nardit ker je avto iz Italije pa ?e tolk slab?(menda nek drug postopek prijave)
Ja pa ?e to avto je bil spredaj levo karamboliran (la?je) zamenjan blatnik in steklo vetrobranskoMehanik pravi da je mo?no da je kje bil kak?en kabel po?kodovan in nima stika??
Kak?no je va?e mnenje(kam dat avto popravit). Ali je ?e kakna druga opcija kje bi lahko bila okvara?
tvoja predvidevanja so bila to?na EGR ventil je ?ist zme?al ra?unalnik.Na cosmosu so nastavili ra?unalnik in vse deluje tko kot prej sam jaz bom tale ventil menjal pod nujno ker nebi dasemi zgodi ?e kaj podobnega.
Ventil sicer stane 300? sam ga nimajo na zalogi.lp
Zdarvo!
Ta ventil stane NOV sicer iz GB preko Ebay-a slabih 80eur+ po?tnina.
Meno so hotli tako nasrat na Selmarju.
Sam pol ko smo ugotovili da ni to so bli korektni in mi vrnili denar za EGR ventil, ki res stane 320eur.
Samo da meni je mehanik menjal vrata. in ko je sestavil nazaj je vse delalo OK (tudi dvig-spust ?i? na vseh drugih vratih). samo voznikova nikamor inkaj zdaj. pregledal varovalke.NI?Manual v roke in brat.
Obstaja cela vrsta navodil kako si sprogramirat spredno voznikovo ?ipo( en dotik stikala kolk se spusti ?ipa .....)
No in jaz seveda vse to poskusima pa ni?
Vem pa da motor?ek dela ker ga je mehanik priklju?in na zadja vrata in je delal
Samo kaj pa sedaj :ne vem:
Lahko je samo ?e konektor na vratih. In ras slabo zasko?ena varovalka plasti?na (v stebru vrat)samo kako se pa priklopi
Jaz sem sem preko e-buy-ja zlicitiral ta dodatni grelec z pumpo za 150eur in20eur po?tnine. Tega je na e- buyu kar nekaj vsak mesec vsaj 2. pozimi pa je tega ve?.
Pumpo, releje, timer,auspuh in ostalo, sem dal pred 14.dnevi vgradi ter pla?al 100eur. Namre? pri sami dokumentaciji kjer je nazorno prikazan celoten potek monta?, Je ZELO enostavno. Tako da sem imel najprej v na?rtu da vse to sam zmontiram. Vendar sem se na koncu odlo?il da to raje prepustim strokovnjakom.
monta?a je komplicirana menda samo zaradi enega samega kabla ker ga je potrebno pri?vrstiti na Webasto, in je potrebno webasto odmontirat. Tako da je kar precej dela.
No tako stvar deluje brez problema. mo?no je nastavit tri lo?ene vklope ter dol?ino vklopa Webastoja. Lahko pa tudi same ventilacije.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mogoče bo v pomoč. Nisem pa še zasledil da bi kdo to omenil.
Sam sem to uporabil in je koristno.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani