Skoči na vsebino
Mazda 6 2,2 Skyactive 175 KM
Napisano

Ampak, kako je pa to sploh mo?no? A ma? kak?no sliko kako to zgleda, ker mam ob?utek, da nekaj narobe razumem.

Zgleda tako (priponke).

Meni ni ni? ropotalo ali kaj drugega.

Avto do 2200 rpm sploh ni ?el, ker ni delala mala turbina.

Potem pa mi je vrglo vn napako (rumena lu?ka "engine inspection required).

Je pa zanimivo, da je loputa cela, turbino pa je potrebno odpret, da se vidi, ali je vetrnica cela.

Od zunaj zgleda OK.

post-927-0-44237800-1543560800_thumb.jpg

post-927-0-67067100-1543560847_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Ali je olje Motul 8100 X-clean+ 5W-30 dobro? Bi ga probal zamenjati z Castrol Edge 5W-30, ker ga nekaj popije. Sli?al sem, da je kar se tega ti?e bolj?e olje Motul.

?ivijo,

meni ga na moji mazdi 6 (enaka kot tvoja) ni pilo (motula).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje Dexelia
Napisano

Meni je pa to?no Mobil olja popil najve?.

Nekako ni pasalo mojemu avtu.

Sedaj vedno dajam noter samo Castrol edge 5-30 in je super. Ne spije ga niti pol deci na servisni interval.

Meni pa ravno obratno, Castrol edge 5-30 mi ga je popil pol litra v par tiso? km.

Sedaj uporabljam ?e nekaj let MOTUL x-clean 5w40 in ne pije ni?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?elezen piskajo? zvok ob stisku sklopke
Napisano

Pozdravljeni,

pred kratkim se je na moji 6-ki pojavil en tak ?uden zvok, katerega ?e nikoli nisem sli?al niti pri kak?nem drugem avtomobilu. Namre?, pri stisku na sklopko se pojavi tak ?elezno-priskajo?-?ivkajo? zvok. Podobno kot pri tistih avtih, ki jim jermen drsi med speljevanjem, samo da se ga bistveno manj sli?i (v kabino sploh ne). Pa tisto bolj ?ivkajo?e zavija, ta pa nima take velike amplitude nihanja. Takoj, ko pedal spustim pa se ga ne sli?i ve?. Je imel kdaj kdo kak?no podobno izku?njo?

Hvala za odgovore :rispekt:

Enako se je meni za?elo pred enim tednom...verjetno je potisni le?aj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto Optika
Napisano

meni letne 205 tudi ?re ob robovih, medtem ko pa zimskih 195 ne... ne vem, pa sem tudi delal optiko pri treh razli?nih mojstrih in je blo pri vseh ok...

To je tudi meni delalo. Optika v nulo, zimske OK, letne pobiralo. Potem sem zamenjal amortizerje pa ni ve? problema...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave s klimo M6
Napisano

Alge v uparjalniku, strupeno ?e predolgo vdihava?.

Dobi se poseben sprej ki jih "likvidira", pol pa di?i po ro?icah, js ga uporabljam na 2 leti.

Kak?en pa je ta sprej? Ime, kje dobiti? A je skrivnost? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave s klimo M6
Napisano

A tak rele ustreza temu, katerega rabim:

post-927-1337758997_thumb.jpg

Ker prodajalec je napisal to: "Imamo na zalogi . Za bit sigurni bi morali pogledat vezavo na samem releju"

Ta rele na voza.si ima ceno 6.7?, na mazda servis (autorent) ho?e pa met 25?...... <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave s klimo M6
Napisano

Enaka te?ava.. Kje je torej ta rele?? Meni za?ne klima delat po kak?ni minuti do dveh po ?tartu.

?ivjo, rele je pri motorju desno ?t. 36:

post-927-1337620245_thumb.jpg

Samo meni spet nekaj zajebava: ne klopi kompresorja, ko pa potol?em po temu releju, pa vklopi. Torej, kje se da naro?it tak rele (razen mazda servis)?

post-927-1337620370_thumb.jpg

post-927-1337620382_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave s klimo M6
Napisano

Bom kar tu vpra?al: zadnje ?ase opa?am, da mi klima ne za?ne delati takoj, ko jo pri?gem oz. ko v?gem avto. To sem opazil med de?evjem, ker so se mi zarosile ?ipe, ko sem v?gal avto in je pri?ela pihati ventilacija. Vendar po cca 5-10 min za?ne delati normalno. ?e pa nekaj krat v?gem in ponovno pri?gem klimo za?ne delati... kaj bi lahko bil vzrok? pa ko za?ne delati dela brez problema. In tudi ni razlike, ali je na auto ali ro?no.

LP A

No napaka je bil zapacan rele za vklop klime.... <_<

?lo dobro skozi. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave s klimo M6
Napisano

Izklopi da ne bo "auto" in pol te ne bo motilo full pihanje, ki je NORMALNO.

Ma klima sploh ne dela -ne piha hladno par kilometrov. Ni problem z ventilacijo, ki zacne pihat na polno, ko je na auto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave s klimo M6
Napisano

Bom kar tu vpra?al: zadnje ?ase opa?am, da mi klima ne za?ne delati takoj, ko jo pri?gem oz. ko v?gem avto. To sem opazil med de?evjem, ker so se mi zarosile ?ipe, ko sem v?gal avto in je pri?ela pihati ventilacija. Vendar po cca 5-10 min za?ne delati normalno. ?e pa nekaj krat v?gem in ponovno pri?gem klimo za?ne delati... kaj bi lahko bil vzrok? pa ko za?ne delati dela brez problema. In tudi ni razlike, ali je na auto ali ro?no.

LP A

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

alarm tuli
Napisano

Nekateri senzoji danes ?e zaznajo premik vetra - ?e ma? ?ibedah odprt, webasto vklopljen itd med drugim. Pa kako je z ma?ki pri vas, kake tace gor ? :P

A ste ga probal odklopit z akomulatorja za par minut? (ctrl alt del)

Ma sem tudi jaz pomislil na ma?ke, pa ni odtisov po atu...Bom probal ?e odklopit akumulator za par minut, pa bom videl potem.

hvala za nasvete.

LP A

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.