Hvala za slike...ampak pri menjavi gum tako moji diski niso izgledali...če se prav spomnim...nisem bil glih pazljiv iz notranje strani.
Ker sem bolj laik za te zadeve (Yugota, Fieste, Zoom zoom 323F, Vitare pa ni več - kjer so itak bobni), kako preverim, ali so diski ok ali ne, pod pogojem da niso rjavi? Debelina "mesa" ali podobno?
?e tu vpra?anje. Pri ro?ni zavori "oldschool" na ro?ko, smo vsi vedeli, kaj se bo zgodilo, ?e jo zategnemo malo ali pa mo?no.
Kaj se, bi se zgodilo, ?e zategnem avtomatsko zavoro med vo?njo? Se sploh da, ali ima varovalo, da se to ne more zgoditi? Ker prst roke naslonjene na sredinsko naslonjalo je zelo priro?no blizu.
?alo na stran...bi res bil hvale?en za odgovor, da ne rabim testirati.
Od prelepega poletja, en dan pred RD-jem, ko mi je sredi poti na fe?to poknla ma?ina, pri 280000 prevo?enih, po njeni menjavi (400?) in vsem skupaj, je spet malo ?as seveda, da nekaj rikne!
Na relaciji cca. 50km, je moja predraga Suzzy, spluvala ven vso hladilno teko?ino, po pravkar saniranem hladilniku, ki je spu??al.
Pa ?isto nove ?evlce sem ji kupu, da bi ja bla vesela.
Kakorkoli...
Problem smo na?li seveda pri vodu iz vodne pumpe...vpra?anja, ki se porajajo so slede?a:
1) ali je ?la samo neka tamle dihtunga,
2) ali je ?la vodna pumpa
Veselje pr bajti je neizmerno, jeza ?e toliko ve?ja!
?e je samo to?ka 1, je stro?ek minimalen, ker imam zalogo ?e od stare ma?ine.
?e je pa to?ka 2, je pa frka. 300? minimalno za komplet. Pumpa, zobati jermen, napenjalnik, tralal in hopsasa, kar spada zraven in z delom.
In ?e seveda, vpra?anje za Stare bajte tega foruma:
3) ali se mi sploh ?e spla?a pedenat ta avto, ali ga po?ljem v ve?na lovi??a in nabavim nazaj Yugota (sem lahko veliko sam po?raufal)?
Ob vsem napisanem je v planu tudi spedenati pleh! Malo je ?e rjasta!
Njet pjanik...sem bil mal hud v?eri na cel svet, zato sem pa sko?il...se opravi?ujem...bil cel dan tak
Stvar je pa slede?a...ker pa? njegova babnca ni vedla najbol?e razlo?iti, kaj se pravzaprav dogaja, je tipo vzel avto in se pripeljal z njim na ?iht, da smo skupaj pogledali, kaj bi lahko bilo in seveda tudi on ni imel pojma razlo?it.
Tako da...po dolgem posvetu in ?akanju teme...itak je bilo treba nadure delat...smo ugotovili slede?e.
Manj?a svetilnost je posledica "ne-dviga" levega ?arometa pri niveliranju ob zagonu.
Ampak, enkrat niveliranje dela, drugi? ne.
In kolikor sem prebral v drugih "postih", ni nastopal ta pojav nikjer in ni tako kot pravi? ti, YavarYe...dela ali pa crkne.
Tak...ker smo nekaj porihtali (bremze), je tu ?e naslednja zadeva.
Proble?i? je slede?:
Pri pospe?evanju (1.,2.,3.,... predstava), se za?ne avto tresti. Ko neham pospe?evati, se zadev?na umiri in je vo?nja prijetno spro??ujo?a in gladka...ne trese ve?.
?e spet pospe?ujem, spet za?ne tresti.
Ko zaviram tresenja ni.
Trese pa ob vsakem vremenskem pogoju, ?e je motor hladen ali ogret.
Saj pr mehaniku sem bil, ko skupi ?narava po tem avtu...pa je reku, da je treba zajlico zamenat.
Dobil jo je za cca. 30, al 35?-jev...nism zihr...pa kao, mu je dobavitelj poslal original.
Pa smo gledal dans zjutri, ?e je to to, ?e preden smo se lotli ?raufat in ugotovil, da nikakor ni taprava. Koleno gledalo drugam!
Zdaj pa spet reklamacija in nategovanje, in kaj vem kaj ?e vse!
Dobavlja mu pa nek iz Celja...si tud nisem zapomnu, ker sem pol bil vzhi?en, ker sem za tola?bo nabavil gume, pa mam spet TIHI avto (Sava Intensa - SUX big time)
Pa? ne bom neki cajta ?e uporabljal ro?ne, pa naslednji teden weiter gegangen.
Hmmm...kok je zdaj z diski? Kam je najbolje poklicat?
Paaa...hmmm...se da to kje drugje mal bl pocen dobit...ker vseeno...
...za kos ?ice, mal tistih kovinskih delov, pa mal gume, se mi zdi vseeno mal drago vseskupi.
Drugi?:
...?e smo ?e pr bremzah...pri mo?nem zaviranju mi trese cel avto, to sem ?e neki prebiral, da so diski krivi...optika je pa narjena kak mesec nazaj.
Kolk pa kaj stanejo diski (ABS mam, ?e kaj pomaga), pa kje jih kaj nabavit?
Tretjji?:
...pa ?e to, ko se bremze mal segrejejo, morm pedal kr orng prtisnt, da normalno prime...na AC-ju recimo. Je blo skori enkrat bli?nje sre?anje s kesonom na kombiju, ker mi je vn sko?u.
Pri zavijanju je vse kul...premik oz. pok se za?uti samo pri hitrej?em pospe?evanju z mesta, 1 mogo?e 2 prestava, pa ?e to ne vedno. Kot da neki nebi blo fiksirano dost.
Da ni kaj z menjalnikom???, ki sem ga tud ?e zamenjal kake pol leta nazaj? Sm rabljenga dal notr.
?eprov bi se to verjetno ?utilo na prestavni ro?ici, al?
Kugla...je pa "strokovni" izraz mojga mehanika...zdi se mi pa, da je to tam, kot je roka, pa amortizer, pa kolo...
Smo probal s "pajserjem", pa ma lufta ene 3mm.
Na levem kolesu pa moram itak lager zamenjat, ker mi klika pri zavijanju...tko da ta problem poznam.
Dans ?ibam pa v MB, pa bomo testiral ?e hitro zavijanje , Ice. Tam kjr je malo lep?a cesta. Ampak pri zavijanju se problem ne pojavla. Samo pri pospe?evanju naravnost.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Odlično, se priporočam za cifro...
Hvala
Mister polizman...go get a DONUT!!!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani