Skoči na vsebino
Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
pred 9 urami je godlike napisal:

Ne da bi vedel za vakum. Male, ki so nedostopne,  z lepilom. Če jih je več ali večje, pa gre strop ali/in vratne obloge dol, pa se mehansko masira.

To ima take "palčke" kovinske in masira pločevino, da skoči na mesto.

Lahko na YouTube pogledaš kako posnetek, če te zanima.

Slabi mojster, ti bo avto potegnil z grobo polir pasto. To se je meni zgodilo. Groza.

Lahko ti dam cifro od mojstra, doma v Zgornji Ložnici (proti Oplotnici).

Pa pokličeš, če še dela.....

Odlično, se priporočam za cifro...

Hvala

Mister polizman...go get a DONUT!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Rabiš ličarja ali samo hladno glihanje?

Diske smo vozli včasih 200k km, pa 3 komplete pakn in je blo.

Uradna toleranca, je kak 1-2mm obrabe. Tak da če bi poslušal proizvajalce, bi vsako menjavo tudi diske menjal.

Če so ok (ni rje, ne trese, ....), voziš naprej. Z obrabo, se manjša površina za toplotno prevodnost. Torej bi jih pri zlorabi prej pregrel.

Male udrtine so na "plehu". Mislim, da bi šlo ven z vakuumom...posametne točke po haubi ni strehi, ter malo po bočnih stebričkih.

Trese avto ne...zlorabljam ne...sem prerastel, raje "bremzam" z motorjem. Prednje ploščice sem zamenjal lansko leto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano

Hvala za slike...ampak pri menjavi gum tako moji diski niso izgledali...če se prav spomnim...nisem bil glih pazljiv iz notranje strani.

Ker sem bolj laik za te zadeve (Yugota, Fieste, Zoom zoom 323F, Vitare pa ni več - kjer so itak bobni), kako preverim, ali so diski ok ali ne, pod pogojem da niso rjavi? Debelina "mesa" ali podobno?

Glede na to, da je avto iz garancije...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano

Spoštovani sočlani!

Se samo meni zdi, ali mi na servisu nabija pflance, da bo treba pri naslednjem servisu (to je pri cca 99000 prevoženih) zamenjati zadnje diske?

Avto je letnik 2018, G120...

Sem hotel kopirati pa prilimati MyMazda izpis, pa mi ne uspe iz aplikacije skinit PDF-ja...sem že prestar?

Ob enem...Maribor in okolica...dobrega avtoličarja/kleparja rabim...Toča je naredila svoje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elektronska ročna
Napisano

?e tu vpra?anje. Pri ro?ni zavori "oldschool" na ro?ko, smo vsi vedeli, kaj se bo zgodilo, ?e jo zategnemo malo ali pa mo?no.

Kaj se, bi se zgodilo, ?e zategnem avtomatsko zavoro med vo?njo? Se sploh da, ali ima varovalo, da se to ne more zgoditi? Ker prst roke naslonjene na sredinsko naslonjalo je zelo priro?no blizu.

?alo na stran...bi res bil hvale?en za odgovor, da ne rabim testirati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - BA 1.5 16v
Napisano

EEEEVOGA mene nazaj! :vesel:

Od prelepega poletja, en dan pred RD-jem, ko mi je sredi poti na fe?to :party0035: poknla ma?ina, pri 280000 prevo?enih, po njeni menjavi (400?) in vsem skupaj, je spet malo ?as seveda, da nekaj rikne! :glare:

Na relaciji cca. 50km, je moja predraga Suzzy, spluvala ven vso hladilno teko?ino, po pravkar saniranem hladilniku, ki je spu??al. :(

Pa ?isto nove ?evlce sem ji kupu, da bi ja bla vesela. :rozico:

Kakorkoli...

Problem smo na?li seveda pri vodu iz vodne pumpe...vpra?anja, ki se porajajo so slede?a:

1) ali je ?la samo neka tamle dihtunga,

2) ali je ?la vodna pumpa

Veselje pr bajti je neizmerno, jeza ?e toliko ve?ja!

?e je samo to?ka 1, je stro?ek minimalen, ker imam zalogo ?e od stare ma?ine. :)

?e je pa to?ka 2, je pa frka. 300? minimalno za komplet. Pumpa, zobati jermen, napenjalnik, tralal in hopsasa, kar spada zraven in z delom.

In ?e seveda, vpra?anje za Stare bajte tega foruma: :dudek:

3) ali se mi sploh ?e spla?a pedenat ta avto, ali ga po?ljem v ve?na lovi??a in nabavim nazaj Yugota :whatever: (sem lahko veliko sam po?raufal)?

:vskalo:

Ob vsem napisanem je v planu tudi spedenati pleh! Malo je ?e rjasta!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z elektriko 323f/1.5/16v/95
Napisano

Sem se zeeelooooo pozno spomnil, da sem ?e nekaj dol?en za napisati.

V glavnem!

Na alternatorju (zaradi zvoka, kot pokvarjena turbina), zamenjana "dioda?"

Potem naj bi ga ?e spucal, karkoli ?e...

Torej:

- rihtanje alternatorja

- varjenje kolektorja

- zamenjava bremzplo??ic

- zavorna teko?ina in pol letr?ka olja

- delo

120?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hja...zaenkrat ?e ni? novega...14 dni je pri mehaniku...se je izogiba...kao nima cajta!!!!

Sam se moram pa vozit okoli s "spomini-skupaj-dr?ajo?im" kangoooojem! (njegov nadomestni)

V glavnem...Bobi...Ptuj je malo predale?, da bi se upal v takem stanju voziti gor :)

120+/- km-jev :) vseeno hvala na ponudbi...

Se kdaj najavim na pivi?ko, ko pojdem v Prlekijo!

Pzdrv!

PS.: Se meni tudi mo?no zdi, da je nekaj narobe zvezal!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e dolgo ni? potipkal, ker nikoli ni bilo problema...no...do zdaj!

Saj vem...star avto, 270000+ prevo?enih, .... ampak...

Hja...no...tko...pa dajmo.

Za?etni simptomi:

- zvok izpod pokrova motorja, ko dodajam plin, kot da bi imel mini turbino...kar je nimam.

- v kri?i??u v kabino prismrdelo po ne?em, kot da se brusi plastika oz. podobno.

Ena izmed ugotovitev je bila, da je treba zamenjati lager?ek v alternatorju. OK

Ne bodi ga len...mehanik u?tima, testira, vse kul.

Alternator polni, akumulator tudi BP, ?trom oh in sploh.

Kon?ni simptomi:

- po prevzemu avta, se peljem cca. 7km-jev, ko za?ne crkovati radio...izklop zvo?nikov, "vufer" kr nekaj mrmra!

- vklopi se lu?ka za akumulator.

- parkiram pred pisarno, ne v?ge...zabrunda, potem pa znani zvok "tktktktktkt".

- ponovni v?ig s pomo?jo sodelavcev...na porivanje.

No, zdaj se pa za?ne!!!

- "?tantgas" niha, kot zme?an

- armaturka...razsvetljava sploh ni

- opozorilne lu?ke ponorijo (aku, ABS, olje, ro?na,...vse naenkrat)

- ko v kri?i??u vklopim smerokaz, mi ponorita oba ?tevca. Lepo po taktu ?migavcev kazalci ska?ejo gor in dol.

- parkiram pri mehaniku...vmes crkne

- ga ho?emo zalaufati "na kleme", pri kontaktu se sami od sebe pri?gejo opozorilni ?migavci...tisti "vsi ?tirje".

- prekinem kontakt, vzamem ven klju?...pa za?ne alarm tulit, pa ?eprav avto ni bil zaklenjen.

- odklop kleme iz akumulatorja in konec

Torej...spo?tovani kolegi...predlogi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 Ksenon lu?i
Napisano

Tukaj je re?itev samo zamenjava cele lu?i, ni druge. :angry2:

Hvala za odg.

Sem prenesel veselo novi?ko, pa pubec ?e lovi zajca po polju, da bo z njim tre??il po lu?ki...hahaha.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 Ksenon lu?i
Napisano

Njet pjanik...sem bil mal hud v?eri na cel svet, zato sem pa sko?il...se opravi?ujem...bil cel dan tak :)

Stvar je pa slede?a...ker pa? njegova babnca ni vedla najbol?e razlo?iti, kaj se pravzaprav dogaja, je tipo vzel avto in se pripeljal z njim na ?iht, da smo skupaj pogledali, kaj bi lahko bilo in seveda tudi on ni imel pojma razlo?it.

Tako da...po dolgem posvetu in ?akanju teme...itak je bilo treba nadure delat...smo ugotovili slede?e.

Manj?a svetilnost je posledica "ne-dviga" levega ?arometa pri niveliranju ob zagonu.

Ampak, enkrat niveliranje dela, drugi? ne.

In kolikor sem prebral v drugih "postih", ni nastopal ta pojav nikjer in ni tako kot pravi? ti, YavarYe...dela ali pa crkne.

Pa lep dan!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 Ksenon lu?i
Napisano

Ziher ni mazda. <_<

Tak "odgovor" pa nism pri?akoval! <_<

?e neb' bla Mazda, neb na Mazdinem forumu spra?eval...Se mi zdi nekok logi?no...no, vsaj men!

Kaj napi?em ?e ?t. ?asije, da se bo? lahko prepri?al?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 Ksenon lu?i
Napisano

Ola, po dolgem ?asu!

Zadeva Ksenon vsem znana, vsaj kolikor sem prebral, ampak ni? okoli tega zasledil.

Skratka...sodelavec ima naslednji problem:

V?asih (ne pri vsaki uporabi), ko pri?ge lu?ke, le-te oddajajo manj?o svetilnost, kot ponavadi (svetijo slab?e).

"Pojav" se ne dogaja redno, ampak na vsake toliko. Tudi ?e ugasne in ponovno pri?ge lu?i ali avto, se problema ne re?i in traja tudi med vo?njo.

Hvala za odg.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - BA 1.5 16v
Napisano

Tak...ker smo nekaj porihtali (bremze), je tu ?e naslednja zadeva.

Proble?i? je slede?:

Pri pospe?evanju (1.,2.,3.,... predstava), se za?ne avto tresti. Ko neham pospe?evati, se zadev?na umiri in je vo?nja prijetno spro??ujo?a in gladka...ne trese ve?.

?e spet pospe?ujem, spet za?ne tresti.

Ko zaviram tresenja ni.

Trese pa ob vsakem vremenskem pogoju, ?e je motor hladen ali ogret.

Pa me mal zanima, kaj bi to lahko bilo.

Hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - BA 1.5 16v
Napisano

Madmax...mnenje, ki ga upo?tevam in se strinjam z njim.

Sm se samo pozanimal, kako, kje in za cca. koliko, da vkalkuliram v bud?et!

Poro?am kako in kaj!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - BA 1.5 16v
Napisano

Saj pr mehaniku sem bil, ko skupi ?narava po tem avtu...pa je reku, da je treba zajlico zamenat.

Dobil jo je za cca. 30, al 35?-jev...nism zihr...pa kao, mu je dobavitelj poslal original.

Pa smo gledal dans zjutri, ?e je to to, ?e preden smo se lotli ?raufat in ugotovil, da nikakor ni taprava. Koleno gledalo drugam!

Zdaj pa spet reklamacija in nategovanje, in kaj vem kaj ?e vse!

Dobavlja mu pa nek iz Celja...si tud nisem zapomnu, ker sem pol bil vzhi?en, ker sem za tola?bo nabavil gume, pa mam spet TIHI avto :) (Sava Intensa - SUX big time)

Pa? ne bom neki cajta ?e uporabljal ro?ne, pa naslednji teden weiter gegangen.

Hmmm...kok je zdaj z diski? Kam je najbolje poklicat?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - BA 1.5 16v
Napisano

Samo eno? Ka pa vem...lahk bi ja...!!!

Paaa...hmmm...se da to kje drugje mal bl pocen dobit...ker vseeno...

...za kos ?ice, mal tistih kovinskih delov, pa mal gume, se mi zdi vseeno mal drago vseskupi. :blink:

Drugi?:

...?e smo ?e pr bremzah...pri mo?nem zaviranju mi trese cel avto, to sem ?e neki prebiral, da so diski krivi...optika je pa narjena kak mesec nazaj.

Kolk pa kaj stanejo diski (ABS mam, ?e kaj pomaga), pa kje jih kaj nabavit?

Tretjji?:

...pa ?e to, ko se bremze mal segrejejo, morm pedal kr orng prtisnt, da normalno prime...na AC-ju recimo. Je blo skori enkrat bli?nje sre?anje s kesonom na kombiju, ker mi je vn sko?u.

Pakne so ?e vredu.

Je mo?n, da je zrak v sistemu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - BA 1.5 16v
Napisano

Da ne bom odpiral teme za vsako pi*darijo, bom kar tako...splo?na tema na naslov moje Suzzy!

Trenutni problem...zavore!!!

?e in ko zategnem ro?no (parking, klanec, ipd), postane zadeva skrajno neugodna, zame kot voznika.

Ko odpustim ro?ico, ro?na ne spusti do konca, dokler se nekaj ?asa ne peljem in pritiskam na pedal zavor.

Vse dotedaj pu??a pri zadnjem desnem kolesu tisti znani zvok Wuuu...uuuup! Para mi ?ivce!

Kaj narediti?

Original zajla stane 75? (Servis Makoma NM)...ker jo rabim za obe strani, je to kratko malo 150?.

Je sploh potrebna zamenjava?

Al je kaj z mehanizmom narobe?

Hvala!

PS.: Vsaj ena svetla stran danes...zamenjal gume...Sava Eskimo S3...52?, po komadu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima
Napisano

Nu...pa vsi roadkilli niso naredil ?kode samo na odbija?u.

Plin pu??a pr cevki, ki gre v hladilnik, oz. pri obeh.

Cena v bistvu ni velika...100?-jev...monta?a, varjenje(al kaj se ?e dela z aluminijem), tesnila, pa polnjenje in delo.

Ja....pa ?e semering na kompresorju bi moral zamenjat...kake ideje?

Rablenga brezveze da kupujem. Pa mo?n, da je ?e osovina pobrana...ane?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klokanje pri speljevanju
Napisano

Pri zavijanju je vse kul...premik oz. pok se za?uti samo pri hitrej?em pospe?evanju z mesta, 1 mogo?e 2 prestava, pa ?e to ne vedno. Kot da neki nebi blo fiksirano dost.

Da ni kaj z menjalnikom???, ki sem ga tud ?e zamenjal kake pol leta nazaj? Sm rabljenga dal notr.

?eprov bi se to verjetno ?utilo na prestavni ro?ici, al?

Kugla...je pa "strokovni" izraz mojga mehanika...zdi se mi pa, da je to tam, kot je roka, pa amortizer, pa kolo...

Smo probal s "pajserjem", pa ma lufta ene 3mm.

Na levem kolesu pa moram itak lager zamenjat, ker mi klika pri zavijanju...tko da ta problem poznam.

Dans ?ibam pa v MB, pa bomo testiral ?e hitro zavijanje :), Ice. Tam kjr je malo lep?a cesta. Ampak pri zavijanju se problem ne pojavla. Samo pri pospe?evanju naravnost.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klokanje pri speljevanju
Napisano

Spet problemi...itak

Ko speljujem (pa ne vedno) se nekaj premakne. Mehanik je ?e omenil da so ?voh nosilci za motor.

Kaka je kaj cena teh nosil?kov?

Pa seveda, tol?e mi ko se vozim po na?ih preljubih luknja-pri-luknji cestah. Mehanik reku, da je treba zamenjat "kuglo"??? pri desnem kolesu spredi.

Stabilizatorji so bli zamenjani kako leto in pol nazaj, prav tako gumice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.