Skoči na vsebino

Menjali smo alternator in hkrati še jermene. Stari alternator je v prostem teku proizvajal 12.2 V, ob dvignjenih obratih pa je napetost padla na 11.8 V.

Nov alternator je v obeh primerih proizvajal 14 V.

Tudi na testni vožnji je iEloop po 10 km začel delovati normalno.

Upam da je to to.

ZOOM ZOOM - ?ivljenje je prekratko za dolgo?asne avtomobile :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 16 minutami je Bini napisal:

Ampak, če ga kap potem ni nič več od njega, pri njemu je pa kasneje celo normalno vžal in deloval!

Kaj drugega bo narobe.... 🤔

To je tudi mene zmedlo. Kot sem napisal, je ventilator še zmeraj hladil hladilnik, ko sem ugasnil avto. Ko sem probal avto ponovno zagnati ko je bil še vroč, so se luči vklopile, motor pa je samo dvakrat kliknil (nekako ck ck).

Obstaja verjetnost, da so se krtačke ob nakladanju na rampo ponovno nalegle na alternator?

Je sploh komu na šestki pri 220k km že žviznil alternator?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zdravo, na naši Mazdi 6 2016, ca 235000 km, nam ja na poti z dopusta zasvetila rdeča lučka akumulatorja in info, da moramo takoj na servis.

Peljali smo, dokler je bilo možno. Motor je začel cukati, izklopli so se asistenčni sistemi, napisalo je, da se v kratkem izklopi servo volan…

Komaj smo prilezli do črpalke (na koncu so se ugasnile luči, smerokazi niso več delali, električna ročna ni zategnila). Ko sem odprl havbo, je ventilator motorja pihal…

Ko je po ca. uri in pol prišla asistenca, je lahko avto normalno zagnal in ga odpeljal na prikolico. Pot domov smo nadaljevali z nadomestnim vozilom.

Ko so avto dostavili na servis, niso našli nobene napake, tudi kratke vožnje niso nič pokazale.

Je že kdo imel podobne izkušnje? Bi lahko bil alternator?

Pred ca. dvemi leti sem orihinalni akumulator menjal z Vartinim AGM-om, ker je štrajkal istop in ieloop. Incializacije nisem izvedel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.