Če bolj pritisnem na zavoro, ne trese. Prav tako, ko so ogrete, ne tresejo.
Ma isto kot pri meni na vsaki mazdi. Npr. moja M6 ima prevozenih 30k in so mi enkrat že menjali diske, vendar isti k...., sedaj mi bodo se enkrat pod garancijo rihtali ker pac tečnarim da to ni to. Taščina 17let stara Corsa ne trese s privimi zavorami, tale pa z novimi, ne razumem. Pa nisem nek divjak da bi vse to skrivil.
Pa sej se vsi strinjamo, da pije 1,5l manj kot dinozaver, samo ni pa to zdej takšna številka, da si boš na račun prihranka bajto postavil. Pa tud če si jo boš, se hitro zgodi, da jo boš podrl če te ujamejo klasični dizelski stroški.
Nisem še imel mazde, da mi bremze ne bi tresle. Tudi pri moji M6 letnik 2023, 11.000km, so tresle ko sem jo pripeljal iz Nemcije. Sem jo odpeljal na servis pa je rekel, da je bil disk zakaljen. Zdej ne vem, al imam jaz tako smolo z bremzami ali so od mazde res iz papirja.
Osebno se nisem nikoli obremenjeval ali je pravo ali umetno usnje, meni je samo važno, da se ne uniči in kar se mene tiče ima moja petarda odlično usnje, ki je po 7 letih še vedno kot novo. Res je, da ga mažem 1 x na mesec, ne vem pa ce to kaj vpliva na ohranjenost.
Zdravo, z mazdinimi diski bom dobesedno znorel. Sem menjal ne dolgo nazaj vse diske in ploščice zdaj pa mi po par 1000km spet trese. Diski seveda zimmermanovi ta jači, ploščice zimmermanove tajače. Opazil sem da tulke kar prime v čeljusti, zdaj pa nwm če manšeta na tulki toliko drži. Vglavnem razmišljam o EBC yellow programu.
Kak predlog razen EBC program?
Kakšen je tvoj način vožnje? Pogovarjal sem se namreč z enim mehanikom, ki je rekel, da se to ponavadi dogaja voznikom, ki lepo vozijo oz. malo zavirajo in se na diskih in ploščicah nabira oksidacija. Sam sem se v njegovi razlagi prepoznal in se sedaj trudim, da večkrat zaviram 🫣
Men pa pri zaviranju avto nekoliko trese pa imam nove vse diske in ploscice. Enako je bilo preden sem menjal zavore in tudi pri prejsnji M6. A to so tud celjusti krive al kaj je fora.
zanima me ali je kdo naletel na težavo, da nizka temperatura vpliva na delovanje info sistema na Mazdi 6, letnik 2017? Problem je v tem, da se mi pri nizkih temperaturah info sistem po zagonu avtomobila večkrat znova in znova nalaga. Torej, info sistem na osrednjem ekranu se dalj časa nalaga, ko pa se naloži pa se npr. čez 20 sek spet resetira in znova nalaga. Bolj kot je mrzlo, večkrat se naloži. Ko pa se vozilo segreje pa resetiranja ni več. Težave se pojavijo pri temperaturi nekje pod 5 stopinj.
Prosim za kakšen feedback. Na servisu te težave še nisem izpostavil, pa jo bom očitno letos pri rednem servisu čez mesec dni, pa bi bilo fajn, da vsaj približno vem kje tiči zajec.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@Z M A J a prosim obrazložiš zakaj si na moj komentar stisnil minus. Nisem nič užaljen, samo me res zanima s čim se ne strinjaš.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani