Skoči na vsebino
Krajši interval regeneracije
Napisano

@Spektr: ja, na porabi se poznajo te regeneracije (ni mi v?e?, da to odpadno gorivo zlivajo med motorno olje, bljak). Ko sem bil na ?e?kem, kjer sem z njim delal dalj?e relacije, sem pr?u s porabo tut na 5.9 l/100km, zej v slo je pa 6.4 l/100km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Tako, kon?no sm ?e js dobu adapter od Spektra in na hitro sem zra?unal povpre?je. 592 regeneracij pri 124k km -> regeneracije na 210 km.

Zej pa a je to dobr al pa slabo, se pa nemorm odlo?it, glede na to, da berem tule, da novej?i SkyActiv 2.2 majo spet kraj?e intervale. Definitivno pa opa?am, da kraj?e relacije delajo sranje, se mi zdi, da kr naprej regeneriram xD

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdina mobilna pomoč - MES
Napisano

Tole bi mene tut zanimal, pa do kdaj vela itd.

Js sem nedavno ob menjavi turbine koristu zavarovalni?ko. Je trajal, da so mi nadomestni avto prpelal, ampak je ?lo, seveda pa je moral servis najprej potrdit, da avto nebo ready v roku 8 ur in ?ele potem je steku postopek za nadomestnega (servis ni meu na zalogi avta, ker ni blo v naprej dogovorjeno).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 III USB problem
Napisano

Dajm, hvala za prestavljanje, pa sn probu searchat, pa ni ni? najdl pod besedo "usb".

Torej, ?e prav razumem je zadeva taka, da je treba menjat modul, ?e ho?em odpravit te?ave "predvajanja prve pesmi"? Ajajaj, ja ni? se bom ustavu v Celu pr Selmarju, pa da vidmo, kaj bojo povedal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 III USB problem
Napisano

Pozdrav,

tokrat sem tukaj z tehni?no te?avo, ki je bolj kot ne samo "annoying".

V M6 2015 (pred faceliftoml) mi zmeraj predvaja prvo skladbo iz USB klju?a, potem ko dam  kontakt oz. ?tartam.

Na internetu sem bral, da bi naj hodli cel BT modul menjavat na servise in ne vem kaj ?e. Mene pa najdbolj zanima, ?e ma kdo tule kak?ne izku?nje s tem oz. mogo?e ?e na?el re?itev?

Hvala za vse odgovore.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Injektorji Denso
Napisano

?e bo komu pomagalo - pri moji m6 so na dveh uradnih servisih rekli, da je razlog za cukanje avtomobila v ?obah. Razlog za obisk dveh razli?nih je zgolj slu?aj, so pa na obeh naredili diagnostiko. Tudi ?tevilke nastavitev senzorjev so temu tako govorile (vsi 4 injektorji so imeli korekcijske faktorje >-80). Predlog je bil naj sprobam prvo s ?istilom. Sprobal, kar so mi dali na servisu (mislim da je bilo fortron) in ni bilo neke pametne spremembe. Potem sem se pa spomnil na metabon in vzel megasel, nalil v tank maks predpisano dozo in po 250km je avto nehal cukati. Korekcijski faktorji so bili takrat cca -60.

Avto je bil na rednem servisu prej?nji petek (narejenih cca 2000km z rednim dodajanjem megasel) in faktorji so sedaj med -20 in -50 in ni? ne ka?e da bo zaenkrat treba menjati.

Katero M6 pa ima??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Metlice brisalcev
Napisano

Js sm ?e mal gledu te na?e trgovine, majo ve?ino te trgovine z avtodeli tut kr gumice, najvrjetneje se bom res ustavu v Bartogu v ?alcu, glede na to, da je nekdo tle ?e izjavu, da je zadovoljen z njimi. Se mi zdi ?koda stran metat teh kovinskih nosilcev, glede na to, da niso slabi, pa ?e cenej so te same gumice. Sporo?im, ko in ?e bom zamenjal ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Metlice brisalcev
Napisano

Vrjetno je ?e irelavantno odgovarjat  TiEnu, ampak za zadnjo nisn ?ist ziher, sprednje mam ja jst tut sam metlice, zato pa sem sedaj tukaj.

Bral sem tule v tom threadu, da se je predlagalo Bartog trgovino samo za gume. Me pa zanima ?e, ?e je kteri lastnik M6 2013+ menjal sam gume in ?e ste kupoval kje drugje ?e?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtoličar za Mazdo 6
Napisano

@jures ?e ma? novi odbija? seveda ga je treba pofarbat. Oni dobijo ali ?rnega ali belega, potem pa se ?ez da dejansko barvo avtomobila :D Kak bi pa zgledalo z vidika proizvodne delat odbija?e vseh barv... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Pozdravljen, nas je ve? novih, kakorkoli ma? ?anse ?e za kak filter trdih delcev pa dezinfekcija klime pa mogo?e menjava zavorne teko?ine.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2,2 Skyactive 175 KM
Napisano

Uf.. zaenkrat la?ni preplah. Ni blo ne olje ne hladilna, ampak tale srebrna "izolacija" na desni strani slike:

post-10697-0-81493200-1557500610_thumb.jpeg

Ta kos izolacije, ki je kr tako nataknjen na dva zati?a in ma prosti hod pribli?no 1 cm, se je pritiskal na turbino. Ko sem ga vzel ven, je na enem koncu bil ?isto ?rn, tak da sm odrezal ene pol centimetra na tisti strani, kjer se je pritiskalo turba. Sedaj pa po 200 razgibanih kilometrih ?e ni bilo "dodatnih" vonjav, tak da yay.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Preventivno lahko pelje? na non carbon cleaning recimo. Ma kolega v Trzinu tole. Sem sprobal

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Sprobal si, zej me pa ?e zanima, kako ve?, da je motor o?i??en? Se je poznalo na vo?nji, prostem teku, al kako?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hm ... po izpu?nih plinih ni. Al je olje al pa hladilna, js sumim razlito olje ali pa uhajajo?e olje. Nardim ?e par sto razgibanih kilometrov pa bomo vidli :) Ker ?e je olje, tako ali tako mora dol zgoret, ni druge.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa da ne bo sam zokijev thread popularn v teh dneh, za?inimo ?e tole. @mazdaman ma? kej v spominu, ?e ste mel takoj po menjavi turbine, kaj smradu po "?ganem" v kabini? Js opa?am/voham neprijeten vonj v kabini (po ?e prevo?enih 300 km z novo), v primeru, da jo fajn razgibam potem pa se nekje ustavim in pustim v prostem teku. Zej gruntam, da bi to res lahko ?e blo od tega, da je vse novo in ko se mal bolj zagreje spu??a vonj, pa ?e glih pri sesalnih ?obah za ventilacijo je turbina.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Turbina + menjava okoli tiso? osemsto. Moral sem menjati ?e zavorne kolute in plo??ice + menjavo olja s filtrom (zaradi regeneracij je olje ?e narastlo nad maximum, ni pa ?e blo na X, ampaks sem vseeno raje menjal). Vse skupaj pa je potem zneslo tva jurja tristo in nekaj malega.

Va?no je, da smo po tednu in pol zopet na cesti :)

Druga?e pa mene skrbi, da ni ?lo kaj naprej do intercoolerja. Na sliki, kjer se vidi lopatica male turbine, se fino vidi kako je po?kodovana od zati?a.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tako, pa je doma again, pri Ferku kupu/zamenjal, bli ok, fer in ni blo problem odgovorit na vsa moja vpra?anja.

Pa ?e slike stare, zej mam ?tiri (dve v ma?ini, dve pa v kuferanu):

post-10697-0-44971200-1556551032_thumb.jpg

post-10697-0-13890900-1556551035_thumb.jpg

post-10697-0-82913400-1556551037_thumb.jpg

In ja, pozna kdo koga ki bi rabu staro, za obnove in podobno?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tak po mnenju Mazdinega serviserja je to to, bo treba menjat al pa ?e najdem koga, ki bi mi to popravlu.

Aja pa ?e posnetek: https://www.dropbox.com/s/dlix685w0bktboq/TRIM_20190419_075356.mp4?dl=0

Turbino so zamenjali pri CSS (ker je ?la mazda tja na obnovo), sama turbina je bila pa potem kupljena pri Ferku v MB.

Vrjetno se ne spomne? o kak?nih denarjih ste se pogovarjal, ne? Danes sem klical in baje stane turbina nekje 1600 ? pri njih. Se javi kdo ki bi ponujal ceneje? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.