Seveda je bilo napisano za normalno količino olja. A ob veliki bočni sili ga je odneslo le v en predel motorja, druga stran pa je zalaufala na suho. Tega scenarija med normalno uporabo vozila nikoli ne doživiš, ne glede na to, kak ovinek "položiš". 😃
Najbolj me je nasmejalo tisto, da če malo bolj hitro peleš v ovinek, da se olje steka na eno ali drugo stran, ta je bla huda
No, tebi je smešno. Jaz sem pa pred skoraj 20 leti sedel na sopotnikovem sedežu precej nove Mazda 6 2.3l bencinar, ko se je lastnik odločil, da bo malce pred menjavo še poradiral gume in na parkirišču pridno navil volan in stopil po stopalki za plin. Naredila sva par krogov, nakar je začelo tolči v motorju. Domov je šel z avtovleko, motor pa na generalno ...
Ker sem se naveličal majhnega zaslona original avtoradia na Mazdini šestici in Tomtomove navigacije, sem si omislil Androidni avtoradio. Do tu vse lepo in prav. Naročim, čakam, dobim ... Razmontiram armaturno ploščo in odstranim avtoradio ... nato pa šok. Manja kup konektorjev - oziroma ne pašejo na original inštalacijo.
Imam prav? Se da tole kupiti pri nas kje, ali bom spet čakal mesec in pol na paket?
Bi mogoče kak mojster za avtoakustiko reševal drugače? Žičke za zvočnike in Bose ojačevalec bi verjetno še šlo zvezati, samo komandam z volana pa kameri bi se pa nikakor ne želel odpovedati ...
V bistvu imam v trenutni konfiguraciji le napajanje in anteno (radijske postaje najde, zvoka pa ni). No, pa GPS imam nov zraven Androida - se morebiti da uporabiti kar obstoječo napeljavo/anteno avtoradia?
Jaz opazam, da ni nekega pravila, kdaj to pocne ob zagonu.
Danes zjutraj, avto pod milim nebom, temp 4C, vzgal brez visanja obratov. Po 50 km voznje je bil parkiran 4 ure. Vzgem, drzi povisane obrate cca. 10 sekund, temp 10C.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz imam GJ model in 2.2 Skyactiv-D mašino, verjetno je druga podložka?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani