Skoči na vsebino
Turbina za mazdo 6 cd140 letnik 2008
Napisano

Kot sem bral podalj?anje garancije ne krije (ni omenjeno) turbine, injektorjev in visokotla?ne pumpe. Tudi EGR ventila in IMV ni bilo omenjenega tako, da sem mo?no skepti?en da ni pol to tisti drobni tisk, ko se kaj zgodi :ne vem:

js nisem vzel garancije..ker kr neki stvari ne upostevajo..zato hvala lepa...

sm se pa odlocu da bom delal servis na 15.000 km.. odlocam pa se se ali naj na uradnega ali ne..?

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lej servisni interval so pustil isti kot pred DPF, samo pri DPF je ?e v osnovi olje druga?no + malenkot nafte in potem se za?ne pa po?asi obrabljat dokler ne crkne, kar pa lahko (al pa tud ne) sam z bolj pogosto menjavo olja podalj?a?, sej 10kkm ni nujno je pa vsekakor bolj?e kot na 20kkm, sicer ?e smo ?isto po?teni 15 kkm je recim zelo optimalna in niti ne slaba re?itev.

Drugo je k majo modeli dizla DPF in opl na leto nardijo do 10 kkm in delajo servis na 20 kkm, se teb to zdi ok ?

Zakaj so vgradil druga?no oljno ?rpalko, pa drugam postavili oljni filter, kot pa pri pred DPF, ziher ne brezveze, turbina pa je tam kjer je vle?ajena ista samo regulacija lopatic se je spremenila, zato tud je druga?na turbina.

Saker ima servise na 15 kkm, js ga delam na 10 in mam eno skrb manj, da bi blo lahko karkol povezano z oljem narobe, manj me stane en servis na 30 kkm ve? kot pa ?e bi mi recimo crknil pol?, ?e zelo zaokro?im na 30 kkm dam cca 100? ve? kot ?e bi se dr?al knjige, kolk mi bo recimo turbina dlje zdr?ala se ne da povedat, da pa se povedat kolk le ta stane ko crkne, crkne pa vedno zaradi mazanja in hlajenja.

ok razumem. ajde zdej najse najde ene salabajzar in gremo delat servis ker jih mam skoraj 10000 od zadnjega servisa.

P.S.

Dejan.P

seveda forum je samo za debato in izmenjavo mnenj idej itd. sori ce se je drugace to slisalo ampak nism tako mislu. :)

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

vedno bolj opa?am da je tut tu bolj kot ne en tak tipi?en slovencelj forum :hohoho:

ni ga enga topica, da se ne bi jamralo vsepovprek... kaj potem kupujete tak?ne avte ?e ga ne morete (no?ete) vzdr?evat... al res kupujete vrat na nos? Kupte avto za 500? in ko kaj crkne v graben z njim... nikoli ne bo tak?nih stro?kov z njim kot pa z avtom za 30k? :rozico:

sori ampak ko kupm avto pise servisni interval na 20000 km in ne na 10000 to mi bolj gre na zivce. ce pa kupim avto ki ima servis na 5000 km vdm kaj sm kupu in delam na 5000 km. kapis?

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pri DPF - motorjih se zadevo lahko zelo omili ali pa prepre?i, dela? servis(olje+oljni filter) na 10 kkm in ma? mir, problem je ve olju, ki se zme?a z nafo in pol slab?e ma?e le?aje v turbini in pol pa pride do sranja.

a bjz bjz. a res? raje menjam potem za kaksnega bencinarja ki ima 300+ KM in menjam olje na 30000 km. ne pa na vsake 10000 km in potem s cim sm na plusu ce imam dizla? z nicemer.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja lej, 'boh pomagi'. Turbina je eden izmed ob?utlivej?ih delov ma?ine. O?itno ima? smolo. Crkne ti lahko tukaj , pri Me?ki, pri Fiatu pa ne.

Jaz sem jo tudi menjal, ampak zaradi ?isto druga?nega razloga. Pa?, treba je vzeti v zakup pri avtih s turbino, da lahko crkne tudi to. Misli? da Mazda dela turbine?

ja sam clovek ne pricakuje pri 90 000 km da mu crkne turbina. ker je to se dokaj nov avto. ta je ze drugi ki mu je crknala turbina pri90 000 km mogoce pa gre za kaksno serijsko napako. js mam skoraj tok km, fali mi ene 60 km. tko da ja. bomo vidl kaj in kako.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Da si sposodim temo - namre? ravnokar se mi je primeril enak problem. Nekaj je rahlo po?ilo, turbina se je za?ela "dret", avto pa nikamor. Sem peljal do kolega mehanika, ki je pogledal vse cevi in nikjer razpoke ali uhajanja nadtlaka. Ko je probal z roko vrtenje lopatic, je rekle da sicer Mazd ne pozna, ampak da gre po njegovem mnenju zelo trdno in da ima luft levo in desno (gor in dol pa ne).

Avto je Mazda 6 CD140, letnik 2008, prevo?enih par km manj od 90k in 3 mesece izzven garancije (sredina junija). Redno servisiran na poobla??enem servisu Avto ?erbinek, nikoli mrzla gnana in vro?a ugasnjena...

Ali gre po va?e za enako napako in kdo ima kak?ne izku?nje s popravili pogarancijskih napak pri njih? Sicer grem jutri dopoldan na servis in po?akam njihovo oceno...

Do sedaj super zadovoljen z Mazdo, zdaj pa tak?na katastrofalna napaka...

fak zgleda da je to kr problem teh mazd...js mam tudi skoraj 90 000 km..upam da ne bo kj narobe ker glih da bi jo sparal pa nisem..ucasih sm tudi mrzlega tiscal itd...

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pokanje sede?a M6
Napisano

a na istem sede?u naenkrat? ?zmeden? a to se da med vo?njo?

no med veoznjo to glih ne, kj drugega pa. ampak zdej sm ze bolj resen ni podiram vec hitrostnih rekordov in vsak sedi na svojem mestu.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Se ogla?am malo pozno, Bose enota (CD changer, radio, z zunanjim delom) zamenjana v celoti pred kak?nim tednom dni in deluje. Sedaj me pa zanima ali garancija te?e (za Bose enoto) od vgradnje nove enote naprej ali mi pote?e s potekom za avto (november 2011). Pohvale Mazda servisu BTC Gama.

vsa dela ki ti delajo imajo garanvijo eno leto od dneva vgradnje oziroma popravljanja. tko da inas do septembra 2012 garancijo na cd enoto.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Opa?am da mi pri moji 6-ki zmanjka mo?i. Na momente sploh ne potegne. V tem primeru je motor na delovni temperaturi. A se mogo?e takrat vklaplja regeneracija??

Pozabu sem napisat da je lahko tudi to kaka povezava z mojo veliko porabo. V glavnem sem stestiral. kobinirana vo?nja, malo ve? dolgih relacij pa povpre?na 8,1l/100.

sam ti pa mas res visoko porabo, js se morm oreng potrudit da imam cez 7 litrov. v soboto sm dirkal z enmu ki je imel MB ML 320 cdi nascal sm ga kadarkoli sm ga hotu dirkala sva od trojan do konjic pa sm imel porabo 7,3l. nevrm kaj delas da imas tako visoko porabo.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ljudje imamo razli?ne okuse, navade in potrebe.

Meni osebno je 5 vratna mazda dovolj dobro uporabna kljub malo vi?jemu nakladalnemu robu.

Dizajn petvratne mi je pa precej lep?i kot karavana. Najve?ja prednost pa je to, da ko zlo?i? zadnje sede?e je dno raz?irjenega prtla?njega prostora popolnoma ravno.

Pri porabi pa je po mojem mnenju klju?no pospe?evanje, pa tudi kon?na brzina predvsem na avtocesti. ?e vozi? po AC 120 v ?esti dose?e? najbolj optimalen navor (2000 vrt) in je poraba precej manj?a kot ?e vozi? okrog 150.

Sem pa ugotovil da ?e res zelo zelo agresivno vozi? pospe?uje? in res dirka?ko vozi? poraba na cel tank te?ko prese?e? 7 litrov, ?e vsaj ne zavira? preve? naglo in pusti? da se hitrost sama zmanj?a.

Moja Mazda ima povpre?no porabo 6,45 pa tud potovalni ra?unalnik zelo to?no ka?e. Je pa res ?e bi se ve? vozil sam bi bla poraba ?e mal ve?ja.

dj ti nam raj povej kaj se dogaja s tvojo mazdo, kaksna je diagnoza?

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Verjetno res bolje menjat olje prej. olje ima trenutno 5000 km po menjavi in ga je dovolj. Pa baje se to DEXELO da dobit po dost ugodni ceni a ve? mogo?e kje?

en tip pa prodaja na bolhi po 10? litr. se ti splaca glede na to da je na pooblascenemu skoraj 30? litr. pa nabavis 9 litrov in mas za 2 menjavi.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

sam le ta ne pride za velik odbija? na nosilec odbija?a.... :blush:

ce ti povem da sm enkrat iz zadnjega odbijaca vn dal ene 5 kg peska. ker je zadnji odbijac kr oreng nezasciten in vse se nabira notri. tko da sol pride povsod pesek pa sam ns dolocene dele avta.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

174.000km l.2006 Brescia, Italija

meni se zdi kar lepa za te kmje, razen seveda auspuh....na primer ko sem gledal in slikal icemanovo 2 leti staro - nov model pri Anzetu med barvanjem, se mi je zdela bolj rjava...

ja sam moja se ni furala sam po lepih cestah in avtocestah. a

ampak je vidla vse zivo, v makedonij oz juzno od nas pozimi vrzejo kamne po cesti i ne sam fini pesek, soli je tok da nam na dvoriscu beton razzira i to je 3 leta star beton. tko da dol se ni za hecat. prezivijo edino TOMO VINKOVICI. :)

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.