Imel LED (bela barva, en ?ip) kupljene v A3M-u, vendar so od sebe dale sila malo svetlobe, ena crknila po dobrem mesecu.
Kupil osramove halogenske ?arnice, ki so svetile tako rumeno, kot navadne, ena crknila po treh tednih.
V DX-u kupil bele LED (5?ipov), trenutno svetijo ?e mesec in pol, jakost svetlobe ?e kar, barva precej modrikasta - verjetno jim je rahlo vro?e: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.21288
Lp M
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
?uden kovinski zvok kakor ?e bi nek kovinski del nekam podrsal sam 100% niso zavore saj sem avto dvignil
?uden, predvsem pa zelo mo?an kovinski zvok je pri ?estkah proizvajal plo?evinasti del okoli zavornih oblog, katerega naloga naj bi bila dr?ati zavorne obloge v prednejm polo?aju. Omenjen del je imel drobne, cca 3mm velike jezi?ke, ki so se lahko preve? pribli?ali disku in posledica so bili razko?ni zvo?ni efekti. Meni se je to dogajalo samo v primeru vzvratne vo?nje, je bilo pa precej zoprno, ker sem ob poznih ve?ernih urah prebujal sosede. Takrat so na servisih zadeve poravljali tako, da so enostavno odbrusili tiste jezi?ke. Ali pri tebi za ob?asne koncerte kriv ta problem?ek, je te?ko re?i.
Lp M
Tista velika plahta plastike pod motrjem ima v?asih zaslugo za to, da ne opazi? pu??anja olja. Zatorej dipstick ?imve?krat ven pa not pa ven pa not pa...
Ima kdo kak?ne izku?nje z obnovitvijo ?ob za ?estko dizelco? A obstaja kak?na cenej?a bli?njica do novih ?ob? Saj vem, v avtosalonih jih imajo na pretek.
Lp M
Lahko da tudi ni "optika", lahko so samo gume. Za za?etek lahko poizkusi? med seboj zamenjat kolesa spredaj/zadaj. Meni so pred leti na zucukiju zabrezveze drejali diske, krive so bile pa gume.
Nevem zakaj bi po po?ti naro?al stvar, ki jo kupi? spotoma, ko gre? po mleko in kruh.
Pred leti za moj SLR fotoaparat litijeva duracelka kupljena v tahoh foto?tacuni v Angliji je bila ?e nova napol prazna - zdr?ala je 3 filme, enako je bilo z duracelko kupljeno v veliki foto?tacuni v Nem?iji. Potem pa je povsem enaka, za polovico manj denarja kupljena pri Turku v ?tacuni NUR F?R EXPORT, zdr?ala normalnih 30+ filmov. Sranje je, da te stvar zaj... ko si prepri?an, da se lahko zanese? nanjo, saj si dal v aparat fri?no baterijo.
na servisu pa, ?e so po?teni, ti jo bodo ob letnem servisu brezpla?no zamenjali, ?e je slaba
Po?teni servis? Mogo?e obstojajo. Meni so na enem od servisov hoteli zara?unat ?arnico za kratko lu?, ki so jo sesuli, ko so v garanciji menjavali ?aromet. Seveda sem se uprl .
Lp M
Preveri koliko jih rabi?. Nekateri daljinci uporabljajo 3.
Takoj pri novem avtu sem odprl daljinca, ?ist tako iz firbca in noter je ena sama baterija. Te sorte baterije ima ?e skoraj vsaka bolje zalo?ena mesarija, ?e jo kupuje? pri urarju ti jo zna zara?unat x 3. Koliko bi stala v Gama centru pa...
Pred nekaj dnevi na slu?beni Hondi CRV zamenjamo gume na poobla??enem hondinem servisu (tam imamo pogodbo), se peljemo na slu?beno pot, pridemo iz o?tarije :mi pijemoo: in glej ga - na sovoznikovi strani obe gumi prakti?no prazni . ?e dobro, da je bil v Hrastu vulkanizer ?isto blizu .
Bo nekaj na tem, da zadnji fu?ar na vasi svoj posel bolje obvlada kot poobla??eni servisi.
?e ga po nekaj desettiso? km vzame? ven, je v njem polno ene svinjarije, vode pa nisem opazi. Ne da se mi v gara?o po knji?ico v kateri pi?e, kaj se na kolk kilometrov menja, ampak ?e me spomin ne vara je pri dizel ma?ini menjava filtra za gorivo predpisana na 60k km. Glede na kvaliteto goriva pri nas je to bolje po?eti mal pogosteje.
Aku lahko spravi? v prafaktorje tudi druga?e. V ?asu osamosvojitvene vojne je na dvori??u mojega strica mo?no po?ilo. Doma?i so pritekli ven pogledat, ?e se pred njihovimi vrati odvija vojna, pa ni bilo ni? od tega. Le stric je ?raufal svojega starega golfa in po pomoti odlo?il klju? na akumulator. Zanimivo, da o?i ni imel po?kodovanih, le pordelo ko?o po eni strani obraza .
Pa ?e ena, ko ni ni? po?ilo. Pospravljali smo prireditveni prostor po tekmi v lednem plezanju in metali vso mogo?o kramo na traktorsko prikolico. Na prakti?no polni prikolici je ?epel tavelik traktorski akumulator, na njem na eni klemi 2kg precej znucana plinska jeklenka za kampiranje, za tadrugo jeklenko je bil prostor le ?e zraven na drugi klemi akuja. Tik preden smo na aku polo?ili tadrugo jeklenko - smo jo imeli ?e na robu prikolice - so nam "proradili klikerji" in ni bilo ognjemeta .
Tole je bilo mal ?e pomnite tovari?i . Danes se eksplozije dogajajo kak?nim doma?im mojstrom ali modelarjem z li-ion celicami. Le te nikakor ne prenesejo, ?e pred polnenjem na polnilcu nastavi? napa?no ?tevilo celic, ki jih polni?.
Lp M
Akumulator je lahko krasna bomba. Pri delovanju se spro??a vodik, plin, ki je med vsemi plni najbolj eksploziven in ?e pri akuju odprtega tipa s klemami kre?e? iskrice, lahko dobi? kislino in svinec v faco. Pred mnogimi leti je pri nas v slu?bi nekdo pod mizo svetil s fajrcajgom, ko je preverjal nivo elektrolita v akuju za pomo?no napajanje. In cel aku je razgonilo v prafaktorje.
Pri priklju?itvi kablov za v?ig se vedno zaiskri, ko priklopimo ?e zadnjo klemo - ?e zaradi tega, ker prazen aku potegne tok iz polnega. Zaradi tega je pomembno tak?no zaporedje, da je zadnja klema, ki jo priklju?imo, minus in to nekje na maso ki ni ?isto zraven akumulatorja. Zdaj, kolk so zaprti akuji zaprti oz. kako nekateri zgledajo, da so zaprtega tipa, pa niso, je te?ko re?i. Previdnost je vedno na mestu.
Lp M
P.S. Prav danes sem v slu?bi ob pol petih zjutraj na kable v?igal na?o te?ko konjenico - 16 let starega nissan patrola .
Ko sem pred ?estimi leti takoj pri novi ?estici na servisu pri Gami spra?eval od kod tisti zvok, so mi serviserji govorili nekaj o alternatorju v praznem teku, ki da naj bi se vrtel ?e, ko je motor ugasnjen. Zgleda, da je bil takrat webasto v ?estki tud za njih rahla neznanka.
Eno vpra?anje v zvezi s xenonkami. Kak?ne so va?e izku?nje s tehni?nim pregledom za podalj?anje registracije v primeru neoriginal xenonk?
Meni je moder mo? zate?il samo enkrat in sicer pri pr?kanju meje s Hrva?ko. Sicer me je spustil naprej, cilj mu je bil samo, da se poka?e s svojo strokovno podkovanostjo pred "luknjo v zakonu", ki je zdolgo?asena stala poleg njega.
Lp M
To je sicer luksuz, da svojo najdra?jo pripravim do tega da je mokra samo s pritiskom na gumb. Bom pa avto vseeno raje zapeljal do mehankarja. Hvala za predlog.
Moja najdra?ja tudi trdi, da je vsa mokra ko vklopim klimo (kaj ?ele, ?e napravim kaj drugega).
A ima kdo kak?en nasvet, kaj storiti, da izpod armature moje ?estke ne bo ve? kapljalo. ?e je to zama?en odvod kondenza, kaj in kako je treba razdreti in o?istiti?
Lp M
Gume mam brand spanking new. Centritrane so ok, ker med samo vo?nji ni? ne trese.
Opisal sem samo svoj primer tresenja zavor kjer so bile za to odgovorne gume. Le te so bile lepo centrirane ni? jaj?aste in med samo vo?njo niso ?isto ni? tresle, pri zaviranju pa. Po medsebojni zamenjavi gum spredaj/zadaj se je tresenje pojavilo, ?e sem zaviral z ro?no.
Res pa je na?eloma ve?ja verjetnost, da tresejo diski.
Lp M
Moja najdra?ja je v?eraj svoj avto stisnila pred vrata gara?e, da bi po ?immanj mokrem pri?la v hi?o. Danes sem opazil, da je imela sre?o - eden od bramakovih stre?nikov se je ujel za snegolov, sicer bi ga imela na strehi avta. Jakost vetra pa tak?na, da ji vrat avta niti slu?ajno ni uspelo zapreti. No potem sem pri?el jaz, dedec od 70kil, in po?lihtal zadeve .
Ob nevihti ni pametno parkirat pod kap strehe ali pod drevo.
A mogo?e kdo ve, ?e je kaj resnice na teoriji o tem, da odeja na avtu poslab?a zadeve, ker to?a ne zdrsne po plo?evini?
Lp M
Meni so takrat, leta 2002, tudi najprej obljubljali zadnji spojler v osnovni opremi, pa ga potem ni bilo. Res pa, da sem bil s tem potem seznanjen pred vpla?ilom avta.
Zanimivo bi bilo povpra?at na urad za varstvo potro?nikov ali je taka napaka v katalogu v resnici zavajanje potro?nikov.
Lp M
Vse japonce "zajebava" kvaliteta materijalov (prav svinjsko jim je padla), tam ?parajo pol pa so problemi z avti.
Res je, z var?evanjem z materjali res ?isto pretiravajo in ne verjamem, da bo kaj profita od tega. Ne samo, da mi rjavi vse, kar ni plasti?no, takoj po preteku garancije mi je pregnil intercooler ki naj bi imel ohi?je iz neke Al litine. Se je dalo po?vasat.
Lp M
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Labi, pa a ma? ti to ?e taprvo ma?ino not?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani