Skoči na vsebino
klima naknadno v ba
Napisano

Danes sem zopet naknadno montiral klimo iz karambolirane v celo v 323f ba .zadeva je takoj zalaufala in zaenkrat tesni.stvar je zelo enostavna, ?e si vsaj malo praktika za ?raufanje.za tehni?no pomo? mi je bil lindi? , ki montira v re?evalna vozila klime.mislim da je eden izmed bolj?ih za te zadeve, sploh ko gre za rabljene zadeve, vse natan?no spolirat...skratka ?e za ba kdo potrebuje pomo? pri klimi,se ve...

A bova ?e pri meni to zrihtala?

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

najbolj zanesljiv avto 2006
Napisano

Ne vem kako se je premacy dr?al na testu zanesljivosti 2001, ampak za okvare si po moje prej izjema kot pravilo. Mogo?e pa tukaj dr?i, da izjeme potrjujejo pravilo sramezljiv .

Upam, da bo? imel naslednji? ve? sre?e pri izbiri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M 323f Poraba goriva
Napisano

torej meni pa je za?el nekaj nenormalno veliko pit,divjam pa tudi nekaj dosti ne...

to se meni osebno zdi zelo veliko, ker kolko vidim vam pije 8-9l

Lambda sonda :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda pokvarila?!
Napisano

Se strinjam glede alternatorja. Ena varijanta je menjava alternatorja. Za ceno novega ne vem (verjetno ni poceni). Druga je kupiti rabljenega, samo to ti ne priporo?am (lahko se stvar ponovi). Tretja in po moje najbolj?a, pa je obnovitev starega. To ti naredi vsak avtoelektri?ar. Jaz poznam enega zelo dobrega v LJ-Dravlje. Cena bi bila cca 10-15 kSIT, pa ?e garancijo ti da. ?e te zanima telefonska, mi sporo?i na PM.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dolge lu?i - 323f
Napisano

Slaba zbledela parabola? Meni je v eno nekaj vlage pri?lo, parabola je zbledela in zdaj ena mal slab?e sveti sramezljiv .

A kdo ve kje bi dobil lu? za 323f bg?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Za ?arnice samo zamenja? tiste zelene kondom?ke z rde?imi, ponavadi se jih pa dobi v kaki trgovini z avtodeli. Pa zdej ima? ?anso pa zamenjaj vse ?arnice ne samo tiste ko so crknile, ker ni nek ful velik stro?ek, pa ?e lep?e enakomerno bo svetil.

Ja to itak, saj jaz menjam osvetlitev armature in ne crknjenih ?arnic. Za te kondom?ke sem tudi ?e spra?eval pa jih nimajo nikjer. Edino v Anet-u imajo oran?ne ?arnice. A mogo?e ti ve? kje jih imajo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

185/60 14 ima za 3.2% manjsi obseg kot 185/65 14 (57.76cm) proti (59.61cm).

Je res da v 185/60 14 je vec izbire glede gum, ampak je tudi res da je zadnja meja tolerance 3%...bos mal prestavna razmerja spremenil.

Zdravo LabiGT. Vidim ?e vedno obvlada? zadevo :rispekt: Dr. Tyre

P.S. Sorry za off topic

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M 323f Poraba goriva
Napisano

Pozimi ve?inoma mestna vo?nja cca 10L

Poleti mesto cca 8,5 - 9L , relacija cca 7L

Lani LJ-Kor?ula (na HR avtocesti povpre?na hitrost 160) 6,8L

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M 323f Poraba goriva
Napisano

Tole bi lahko postala moja najljub?a tema! :P

Imam sicer letnik 93, mi je pa prov zanimivo vidt da znajo 90 konjske ve? popit kot men s 50 konji ve?!

Ker zdej ko furam hrano okol po mestu, zna bit poraba ob pametni vo?nji pod 8 l, kar je nooooro! :jupiii::ljubezen:

To bi pa te?ko verjel <_<

P.S: Men pa ko je parkirana n? ne ?re :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

raz?irjen servis pri 90.000 km
Napisano

Pa kaj vi vsi slu?ite milijone :ne vem: ? A to ni velik??? No meni je ?ez 200kSIT za servis TO MUCH!

Temle novej?im avtom se stalno menjajo neki merilci pretoka zraka (tudi kolegom pri drugih znamkah) pa senzorji za ABS, Airbag, ...

Je pa tko novej?i kot je avto dra?ji je nakup avta in deli-vzdr?evanje...

Ne dam te moja stara nezahtevna Fka nubenmu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alarm problem
Napisano

?e ga je naredu ga bo pa ?e znal popravt ne :) :) :)  ..oz. zrihtat to frekvenco al karkol ?e...

To itak. Je pa res mojster tudi za vso drugo ?tromarijo :danzoman: . Same pohvale :bravo: ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervna guma - POZOR!
Napisano

A imajo kasnej?i modeli Mazd vijake nimajo ve? matic?

Po moje je mislil, da so vijaki za ALU dalj?i on navadnih, zato ne zategne navadno feltno do konca. Pol pa vijuga :o ....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?tevec hitrosti la?e ! :(
Napisano

o pla?ilu za uporabo cest (cestnina) ne bi bil ?isto sigurn, ker kakor sem jaz seznanjen pri wanklu zara?unajo 2x prostornina (se pravi 2616ccm) tako, da si z RX-8 v najvi?ji kategoriji preko 2.5L, kar pa je precej drago - se pravi 46 jurjev i kusur..

Ups, a res? OK, kot pravi David kupec RX na to ne gleda. Sem hotel Tomi-ju povedat, da so wankli dejansko nizkokubi?ni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To na slikici me spominja na motor Fiat 126p 650 izpred 20 let - vsaj po kubaturi .... :hohoho:  :hohoho:  ?zmeden?

Ha, ha. Glih to mi je v?e? pri WANKEL-u. ?e pogleda? dejansko samo motor je mal ve?ji od kosilnice. Ve? Tomi, wankli majo majhno kubaturo pa VELIKO mo?i (beri tudi izkoristka-ni mrtvega hoda). RX-8 ima birotor z 2X654 = 1308 kubikov (pla?a? najni?jo cestnino) in 231 KM !!! Ja strup je v majhnih ;) ...

P.S: Mislim da je prej?nja slika od RX-8. Mogo?e ti bo ta slikca bolj v?e?. Ta je zihr od RX-8. Pa ?e to. Najbolj genialne re?itve so navadno tudi najbolj enostavne.

?ivel prof.dr.Felix Wankel

post-11-1120223883_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

to pomeni da mi avto komaj 200km/h gre :(

tak da je tovarni?ki podatek 202 km/h to?en... bljah... klump... grrrr

WANKEL je re?itev taprava :vesel: , ne dizel....pol bo pa ?lo :jupiii: .

post-11-1120195377_thumb.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.